Golden boys

roman

av (forfatter).

Oktober 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (12 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den mektige fotballagenten Arild Golden blir funnet brutalt drept på Ullevaal Stadion. I etterkant av drapet kommer det fram rykter om usporede milliardbeløp, utroskap og uhørte allianser, og historier om afrikanske fotballtalenter som dumpes når de ikke innfrir. Advokaten Steinar Brunsvik, tidligere Ajax- og landslagsspiller, blir satt til å løse saken.

Omtale fra forlaget

Norges mektigste fotballagent, Arild Golden, blir funnet brutalt drept på kontoret sitt i Ullevål stadion. Karismatiske Golden frontet Norges beste forballspillere og var en skruppelløs forretningsmann som presset alle konkurrenter ut på sidelinja. Hvem hadde et motiv for å drepe ham? Forsmådde fotballspillere, utkonkurrerte agenter, rundspilte klubbledere, for å nevne noen. I kjølvannet av drapet på Arild Golden virvles det opp rykter om utroskap og uhørte allianser, om milliardbeløp som ikke lar seg spore, og historier om afrikanske fotballtalenter som dumpes uten papirer når de ikke innfrir. Steinar Brunsvik, tidligere Ajax- og landslagsspiller, nå advokat, havner midt i sakens sentrum når drapsmistenkte TariboShorunmo hyrer ham som forsvarsadvokat. Brunsvik oppdager dessuten at hans egen fotballkarriere hadde tilknytning til Golden-saken. Han er midt i et skittent spill som blir stadig farligere. Golden Boys er en forrykende og underholdende kriminalroman.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788249508853

EAN 9788249508853

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 349

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 5 4 1 0

Bokomtaler

Endelig en fotballkrim. Både morsom og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en ganske tradisjonell krimbok. En mektig mann myrdes, og vi følger to «helter» som prøver å løse saken. På veien kommer de borti mange tvilsomme folk og hendelser. Det som ikke er tradisjonelt med denne boka er miljøet. Alt foregår nemlig i fotballmiljøet. Den drepte var fotballagent, og de som løser saken er en tidligere fotballspiller og en sportsjournalist. På veien får vi innsikt i et grumsete marked for overganger, hvordan unge spillere lures av grådige agenter og hvordan afrikanske spillere sluses gjennom Norge før en videre karriere i Europa. Dette er miljø og temaer som forfatteren åpenbart kan mye om. Stavrums kjennskap og meninger skinner igjennom historien og gjør den interessant, til tross for en heller middels handling, middels interessante hovedpersoner og middels godt språk. Det er i grunnen merkelig at ikke flere har skrevet skjønnlitterært fra fotballen, som er så viktig i Norge og verden. Mitt syn på kunstgras blir aldri det samme etter å ha lest denne boka!

Jeg vil anbefale Golden Boys til de som leser det meste av norsk krim, men kanskje aller mest til de som er litt ekstra interessert i fotball. Jeg tror også den kan passe for fotballinteressert ungdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han var som en vanskeligstilt lillebror, en som kanskje ikke passet helt inn, ikke fikk det til på skolen og i livet ellers. Det var slik med denne gruppen mennesker. Stig Nilsen var nemlig fotballkeeper.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En kelner som ikke var svensk, kom og la fra seg et par menyer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I disse VM-tider må vi vel få til en fotball-liste. Bøker om fotball, eller skrevet av fotballspillere, eller med mye fotball i. Kom med tips!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Oppdateres fortløpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker nyttet til lesing i krimprosjekt!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En sommer med fotball" av Arild Stavrum
 • "Fiender til vi dør - fotballens hatoppgjør" av Magnus Borgen
 • "31 år på gress" av Arild Stavrum
 • "Det vakre spillet - engelsk fotballs historie (uten alt det kjedelige)" av Thomas Aune
 • "Sju dager i september - roman" av Jørgen Gunnerud
 • "VM i fotball 1998" av Jon Michelet
 • "Mistanken - kriminalroman" av Jørgen Gunnerud
 • "Til siste åndedrag" av Denise Mina
 • "Ville veier - nye historier fra Wyoming" av Annie Proulx
 • "Frukthagen" av Cormac McCarthy
 • "VM i fotball 1990" av Jon Michelet
 • "Smertens aveny" av Roar Sørensen
Alle bokanbefalinger for dette verket