16-årige Tessa vet at hun snart skal dø ... men det er mye hun kan rekke å gjøre ennå. Tessa har bare noen måneder igjen å leve. Hun slåss mot sykehusbesøkene, mot de endeløse prøvene hun må ta, mot medisinene som har plagsomme bivirkninger. Så skriver hun ei liste. Tessas "Dette må jeg gjøre før jeg dør-liste". Det første på lista er sex. Tessa er på utsiden av "det normale livet" og kaster seg ut i nye erfaringer for å kjenne at hun lever, samtidig som den nedbrutte kroppen strever med å holde følge. Tessas følelser, forholdet til faren og broren, moren som er borte, bestevenninnen, den nye kjæresten, alt samler seg til en smertefull klarhet i de siste verdifulle ukene før tiden ubønnhørlig er ute for Tessa. Før jeg dører en imponerende roman, hjerteskjærende, men samtidig sjokkerende livsbejaende. Den berører og rører, og lar seg lese både av yngre og eldre med stort menneskelig utbytte.Jenny Downham, engelsk skuespiller, debuterte med stor engelsk og utenlandsk suksess med denne romanen sommeren 2007.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205414242
EAN 9788205414242
Veldig bra bok. Vanskelig å ikkje grine når slutten på boka kjem
Å være positiv styrker immunforsvaret.
Jeg vil leve før jeg dør. Det er det eneste som gir mening.
Å avbryte et svangerskap er ikke det samme som å bære ut søpla
Jeg har alltid hatt lyst til å være en katt. Varm og tam hvis man har lyst, og vill hvis ikke.
Se alle bokelskere som følger dette verketOppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.
Disse bøkene har jeg kjøpt og spart til høstværet skulle komme, litt kos i hverdagen mens det stormer og regner ute.
Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.
Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.
Se flere bøker som ligner her:
Disse bøkene skal jeg prøve å få lest i lest i løpet av våren og sommeren, bøker jeg virkelig vil lese!