En trettiseks år gammel portrettmaler blir dumpet av kona. Han flytter ut på dagen, og etter en tid ender han opp i et hus i de japanske fjellene. Huset har tilhørt en berømt gammel maler. Snart begynner det å skje merkelige ting. På loftet finner han et uhyggelig bilde, «Drapet på kommandanten», malt av husets tidligere eier. Han klarer ikke å slippe tanken på det. Funnet av bildet setter i gang en rekke surrealistiske hendelser. Her inngår overnaturlige fenomener som på typisk Murakami-vis fører historien i bisarre retninger. Den navnløse fortelleren er, som mange av Murakamis figurer, en ensom ung mann som leter etter en retning i livet og i kjærligheten.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2020
Serie Drapet på kommandanten (1-2)
Dette er fortellerkunst på sitt beste. Jeg synes at de to som har oversatt boken til norsk bør få ros også. Språket flyter lett og muntert i denne romanen som er mer en reise gjennom følelser, tanker og intriger samtidig som man (i kjent Murakami stil) kan glede seg til de overnaturlige elementene som kommer byksende ut av denne boken. Anbefales på det sterkeste.