Ny storslått biografi om dikterdronningen Sigrid UndsetLidenskap og moral går som renninger gjennom Sigrid Undsets liv. Hennes personlighet er ruvende. Ikke uten grunn fikk hun tilnavnet Dikterdronningen. Men like mye var hun en forfatter som gikk utover sin dikting, som energisk tok del i sin samtid. Slik var og forble hun en stridbar kvinne. Sigrid Undset levde et skjebneliv. Derfor blir hennes saga så bevegende å lese.
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205383319
EAN 9788205383319
Serie Gyldendal pocket
Omtalt person Sigrid Undset
Mosterens raushet gjenkjente de som en stadig gjentatt holdning, også i noen av hennes romaner som når hun hadde latt Jenny si: 'Det er bedre å få for lite av det nødvendige, enn aldri å kunne få litt av det som er overflødig.'
Og som hun også var i ferd med å vise gjennom Olav Audunssøns kompliserte vei gjennom livet: Viktigere enn troen var viljen til å la seg lege og omforme av Gud ved nåden.
En annen gang måtte Fredrik Paasche og Sigrid Undset søke dekning i en snøgrop. Han hørte at hun mumlet et eller annet midt i flyduren; hva var det hun sa? ropte han over til henne. - Måtte fan ta Hitler, sa jeg! ropte hun tilbake.
Det er mange fine og gode bokomslag som viser portretter/bilder av mennesker som fotografi, tegninger eller billedkunst på bokomslagene.
Jeg har laget ei liste fra noen av "mine" bøker over de bokomslagene jeg synest utmerker seg.
Dere har sikkert deres egne favoritter.
Bøkene mine om Sigrid Undsets liv og forfattarskap
Mest forfatter-portretter
Her er noen av bøkene jeg setter stor pris på. Jeg vet så inderlig godt at jeg har veldig mange flere jeg skulle ha lest... Se på det også som Biografi-tips fra meg.
Hvilke biografier har du som favoritter?
Jeg har satt opp en deilig liste over bøker jeg GLEDER meg til å lese denne sommeren. Nå venter jeg en baby rundt midten av juni, men det kan vel hende jeg får tid til å lese innimellom slagene... Håper det! :)