Så gjekk det an å skrive ein ny, frisk og seriøs biografi om Sigrid Undset! Sigrun Slapgård er sakleg og grundig; ho spekulerer ikkje, men har grunnlag for synspunkta sine og veit å summere opp akkurat i rett tid. Ho vurderer, men lèt for det meste Undset stå fram med synspunkt. Resultatet blir ei levande blanding av nærstudium og avstandsrefleksjon. Rett nok har målaren Kristen Holbø i registeret fått fornamnet Kristin (ein god målar, forresten – sjå han i kunstsamlinga på Lillehammer i sommar!), men slikt får ein tåle. Og Undset blir ikkje mindre tiltrekkjande etter denne biografien, nei!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Interessant bok, selv for en som har starta i helt feil ende. Jeg har ikke lest noe av Undset, ikke sett filmen om Kristin Lavransdatter, og (til tross for oppvekst i kommunen) ikke vært på Bjerkebæk. Hadde nok fått mer ut av denne biografien om jeg hadde gjort det i rett rekkefølge!

Har nå ambisjoner om Bjerkebæk-besøk ved neste tur til hjemlige trakter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er utrolig sterkt å være på Bjerkebæk og tenke på - nesten føle - hva de veggene har sett!
(Også må du lese Kristin Lavransdatter, men ikke se filmen, - ikke først, ihvertfall!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et besøk på Bjerkebæk er absolutt å anbefale! Er spesielt å vandre i Sigrid Undsets hus og hage.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint! Og så er det teaterframsyning og seminar til sommaren!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på Undset igjen etter din kommentar. Hun var unik som dikter.Har lest "Menneskenes hjerter" også,så jeg er spent på denne nyere biografien om henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest biografien om Sigrid Undset's liv og forfatterskap blir formidlet på en ordentlig måte, er enig at forfatteren av boka har gjort en grundig jobb.
Det var egentlig fint å følge i Undset's fotspor både utenlands og her hjemme, og ikke minst å lese om hennes forhold til andre mennesker.

Når jeg leser biografier får jeg som regel alltid lyst til å lese flere bøker av den biografien handler om. Det er det jeg gjør nå ved å lese Undset's bok "Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis" er også eit kvitt felt på Undset-kartet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sol SkipnesRandi Annie FramnesReidun SvensliPer HellemTone Maria JonassenCtinaBeathe SolbergJakob SæthreAlice NordliHarald KThina NordtveitStine_JTonesen81Anniken RøilLena Risvik PaulsenKareteTorill Elisabeth RevheimElisabeth SveeHilde  KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarit HåverstadMonimeiEivind  VaksvikSteinar JøsoksveinDolly Ducktove NessAnne Lise JohannessenINA TORNESTine Sundalingar hSynnøve H HoelHildaGodemineJorund KorbiReidun AngellIdaGro Anita MyrvangHilde H  Helsethgretemor