Petter Dass

mennesket, makten og mytene

av (forfatter).

K. Hansen 2006 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har funnet fram til samtidige kilder om dikterpresten Petter Dass, som tidligere ikke er benyttet i den eksisterende Petter Dass-litteraturen. Kildene gir opplysninger om hans arenaer, familiære forbindelser, kontaktnett og diktning, og støtter ikke opp om den glorifiseringen av Petter Dass som tok til i tiden etter 1850, i kjølvannet av den norske nasjonalromantikken og i forbindelse med nasjonsbyggingen. Boken viser at den samtidige dokumentasjonen ofte gir andre bilder av Petter Dass som menneske, maktperson og dikter enn det den eksisterende litteraturen gir. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

"Petter Dass . mennesket, makten og mytene", er ei bok som er blitt til på bakgrunn av mye leting i arkivverket etter samtidige kilder som kan gi oss opplysninger om dikterpresten Petter Dass, hans arenaer, familiære forbindelser, kontaktnett og diktning. Historikeren og læreren Kåre Hansen fra Sandnessjøen, som i en rekke år han drevet arkivstudier og som har skrevet og gitt ut boka, har funnet svært mange kilder som tidligere ikke er benyttet i den eksisterende Petter Dass-litteraturen. Dette er kilder som i stor grad ikke støtter den glorifiseringen av Petter Dass som tok til i tiden etter 1850 . i kjølvannet av den norske nasjonalromantikken og i forbindelse med nasjonsbyggingen. Boka viser derfor at den samtidige dokumentasjonen ofte gir oss andre oppfatninger av Petter Dass som menneske, maktperson og dikter enn det bildet den eksisterende Petter Dass-litteraturen gir. .Petter Dass . mennesket, makten og mytene. vil ikke bare være lærerik for de som har spesiell interesse for Petter Dass. Boka tar også for seg en mengde hendelser fra Petters samtid, både landsdekkende og fra Nord-Norge. Boka vektlegger også tilknytningen til Bergen og Trondheim. Boka inneholder en omfattende oppslagsdel og er den best kildedokumenterte boka om Petter Dass som til nå er utgitt.

Bokdetaljer

Forlag K. Hansen

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299739702

EAN 9788299739702

Omtalt person Petter Dass

Språk Bokmål

Sider 380

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest forfatter-portretter


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket