Handlingen er lagt til en vestafrikansk koloni under krigen, hvor politimannen Scobie vikler seg inn i et nett av følelser og forpliktelser. Romanen er en psykologisk studie i medlidenhetens kvaler, og tar opp spørsmålet om hva som er viktigst av overordnede religiøse hensyn eller mindre hverdagslige forhold.
Forlag De norske bokklubbene
Utgivelsesår 1983
Genre Klassisk litteratur
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Afrika
I en liten vest-afrikansk by, tærer både klima, sladder, krig og korrupsjon på menneskene som bor der. Midt i alt dette finner vi politimannen, Scobie. Han er en rettskaffen mann, men dras etterhvert ned i gjørma, og det finnes kun en utvei.
Litt tung, men til tider godt driv.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHan hørte aldri etter når konen snakket. Han lot den jevne strømmen av lyd flyte forbi seg. Men hvis det kom en aldri så liten nyanse av fortvilelse inn i den, reagerte han øyeblikkelig. Som en telegrafist ombord på et skip som sitter med en åpen roman foran seg, kunne han overhøre alle signaler enn skipets anrop og SOS.
Han hørte på henne med den intense interessen man føler for fremmede menneskers liv, en interesse som ungdommen gjerne forveksler med kjærlighet.
I samkvemmet mellom menneskene er vennlighet og løgn verd tusen sannheter.
Informasjon om listen:
Er utvalget upåklagelig, og er rekkefølgen det?
født 2. oktober 1904,
død 3. april 1991
Fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til som innbefatter 19 av Graham Greens bøker
Wikipedia er heller sparsom med hvilke bøker som er oversatt
Den gule serie er ei samling av litteratur som vart gitt ut av redaktør Sigurd Hoel.
Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)