Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788202550998
EAN 9788202550998
Serie Tsjekovs fortellinger (22)
Genre Klassisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Boka består av 6 noveller. Dama med hunden, Elsklingen, I dalbotnen, Bønder, Den svarte munken og 6. avdeling. Eg likte veldig godt dei to fyrste og to siste. I dalbotnen og Bønder fekk eg ikkje heilt taket på. Livet på ulike høgder av rangstigen i det russiske samfunnet blir skildra på ein levande måte, mest frå landlege delar, men og frå overklassemiljø, som i Dama med hunden. Det er livets harde realiteter som iallefall før eller seinare overraskar hovudpersonane, lesaren eller begge to. Elsklingen blei eg noko overraska over, då eg fann ho vakker, men ser i etterkant at moralen seier noko anna. 6. avdeling er brilliant, og kanskje den eg kjem til å hugse best og lengst.
Enhver personlig eksistens hviler på en hemmelighet, og kanskje er det delvis derfor at kulturmennesket så nervøst drar omsorg for at det private respekteres.
Se alle bokelskere som følger dette verketPrinsessen får gave fra bokbransjen H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18. år 21.01.22 «Bokbransjen har gått sammen om å gi prinsessen en dannelsesgave. Og hva er vel mer dannende enn en bokpakke? I et videointervju i regi av NRK svarer prinsessen på spørsmål fra andre ungdommer. En av ungdommene spør hva prinsessens nyttårsforsetter er. Prinsessen svarer: Å lese mer bok og være mer aktiv. Bokpakken består av et utvalg av de siste års vinnere av Brageprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Bokhandelens sakprosapris, Vesaasprisen, Rosettaprisen, Bastianprisen, Uprisen, Årets tegneserie og Arbeiderlitteraturprisen» (bok365.no, 21.01.22)