Chicago

av (forfatter) og Linda Kjosaas (oversetter).

Gyldendal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.31 (16 terningkast.)

63 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken møter vi et dusin mennesker. De er egyptiske studenter og eldre immigranter som alle har forlatt hjemlandet til fordel for et nytt liv i den amerikanske storbyen. Noen vil bli her for alltid, andre vil skaffe seg en utdannelse de kan bringe med seg hjem. I møtene mellom disse menneskene diskuteres politikk, religion, sex og rasisme. Det er tiden etter 11. september og snart kommer den egyptiske presidenten på offisielt besøk til Chicago.

Omtale fra forlaget

Ny roman av den bestselgende egyptiske forfatteren bak Yacoubian-bygningen. Chicagoer en stor og rik roman med et bredt spekter av personer og temaer. Stedet er Chicago, USA, og tiden er like etter 11. september 2001. De fleste personene er av egyptisk opprinnelse, og gjennom innblikk i livene deres avdekkes temaer som korrupsjon, begjær, umoral, svik, avmakt, kjærlighet og ødeleggelse. Leseren rives med fra den ene fortellingen til den neste, på samme måte som i den forrige boka til Al Aswany,Yacoubian-bygningen.Forfatteren selv bodde i Chicago på slutten av 1980-årene, der han skaffet seg deler av sin tannlegeutdannelse. Da denne romanen gikk som føljetong i en egyptisk avis, var 90 prosent av leserne begeistret, viste det seg. De resterende 10 prosentene sendte hatpost. Å møte kvinner i slør som har et åpent seksualliv, og en muslim som forelsker seg i en jøde, arabere som konfronteres med æresbegrepene sine i et annet kulturelt miljø, kan være en utfordring for noen lesere.Chicagoer en lettlest, underholdende og handlingsmettet roman, og en bok som det er vanskelig å legge fra seg.SAGT OM FORRIGE ROMAN:"Det vakreste portrettet er av den aldrende playboyen Zaki Bey, en mild Casanova hvis eneste interesse har vært kvinner. Den sensuelle skildringen av hans erobringer gjør dette til en nokså dristig roman." Cathrine Krøger, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205378254

EAN 9788205378254

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Egypt Chicago

Språk Bokmål

Sider 342

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 9 1 0 0

Bokomtaler

Handlingen i boka utspiller seg i Chicago, og de persongalleriet er i all hovedsak av egyptisk opprinnelse og knyttet til universitetsmiljøet ved medisinsk institutt. Felles for de fleste personene er at de har forlatt et Egypt de oppfatter som bakstreversk. Alle unntatt en som holder et våkent øye med sine landsmenn, og rapporterer til høyere hold dersom noen viser seg å ha fiendtlige holdninger til Egypts regime.

Vi møter blant annet et ektepar, hvor undertrykkelse og vold er en del av deres hverdag. En svært tradisjonsbundet kvinnelig student håper at romansen hun har innledet, skal ende med ekteskap. En annen student innleder et forhold til en jødinne. Temaer som korrupsjon, rasisme, angiveri, sex, holdninger og tradisjoner driver handlingen frem.

Forfatteren er ikke nådig i beskrivelsene av sine egne landsmenn. Noen ganger tipper det også litt over, slik at personkarakteristikkene nærmest blir karikaturer. Men ser man forbi dette, er boka herlig underholdende og spennende. Boka når ikke helt opp til "Yacoubian-bygningen", men er like fullt svært leseverdig synes jeg. Det var en del løse tråder i boka på slutten, og jeg håper derfor at det kommer en oppfølger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egyptiske forfattere har vært ledende i utviklingen av moderne arabisk litteratur, og i 1988 ble forfatteren Naguib Mahfouz (1911-2006) - som den første arabiskspråklige - tildelt Nobelprisen i litteratur.

"The Arab world also won the Nobel with me. I believe that international doors have opened, and that from now on, literate people will consider Arab literature also. We deserve that recognition."

-Naguib Mahfouz


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jeg skulle ønske jeg var egyptisk" av Alaa Al Aswany
 • "En vandring gjennom Koranen" av Kader Abdolah
 • "De Niros spill - roman" av Rawi Hage
 • "Mister Sandman" av Barbara Gowdy
 • "Sirenene i Bagdad" av Yasmina Khadra
 • "Der solen går ned" av Baha Tahir
 • "Faustynas elskere" av Nina FitzPatrick
 • "Blant de troende - en islamsk reise" av V.S. Naipaul
 • "Mitt russiske testament" av Anna Politkovskaja
 • "Jeg har betjent kongen av England" av Bohumil Hrabal
 • "Tanios-klippen" av Amin Maalouf
 • "Stemmene fra Marrakech - opptegnelser efter en reise" av Elias Canetti
Alle bokanbefalinger for dette verket