Handlingen i boka utspiller seg i Chicago, og de persongalleriet er i all hovedsak av egyptisk opprinnelse og knyttet til universitetsmiljøet ved medisinsk institutt. Felles for de fleste personene er at de har forlatt et Egypt de oppfatter som bakstreversk. Alle unntatt en som holder et våkent øye med sine landsmenn, og rapporterer til høyere hold dersom noen viser seg å ha fiendtlige holdninger til Egypts regime.

Vi møter blant annet et ektepar, hvor undertrykkelse og vold er en del av deres hverdag. En svært tradisjonsbundet kvinnelig student håper at romansen hun har innledet, skal ende med ekteskap. En annen student innleder et forhold til en jødinne. Temaer som korrupsjon, rasisme, angiveri, sex, holdninger og tradisjoner driver handlingen frem.

Forfatteren er ikke nådig i beskrivelsene av sine egne landsmenn. Noen ganger tipper det også litt over, slik at personkarakteristikkene nærmest blir karikaturer. Men ser man forbi dette, er boka herlig underholdende og spennende. Boka når ikke helt opp til "Yacoubian-bygningen", men er like fullt svært leseverdig synes jeg. Det var en del løse tråder i boka på slutten, og jeg håper derfor at det kommer en oppfølger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg ble ferdig med denne boka i dag og enig med deg i dine beskrivelser. Romanen er spekket med handling, litt i meste laget noen ganger men engasjerende var den. Hvis jeg skulle pirke på noe var det slutten som ble noe heseblesende, nesten som at han ønsket å bli ferdig med boka og at alt måtte "ordne" seg fort for de menneskene vi ble kjent med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

leser denne nå,og liker den veldig godt. Et annet tema denne boka tar opp som ihvertfall jeg synes var interresant,er jo temaet rasisme mot sin egen rase! Det er veldig rart å lese om en som sier at fortid er fortid,jeg er amerikaner nå fordi jeg har green card og jeg frasier meg alt som har med fortiden i Egypt å gjøre. Utrolig flott bok som jeg syns også maktet å gi oss et litt nærmere innblikk i en kultur som mange av oss sikkert er nygjerrig på,men kanskje ikke tør å spørre rett ut om!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett