Bruken av verden

en langsom og lykkelig reise fra Sveits til Afghanistan

av (forfatter) og Thierry Vernet (illustratør).

Aschehoug 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.36 (11 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historia om en 17 måneders biltur fra Sveits til Afghanistan, foretatt i en gammel Fiat av to unge mennesker på 50-tallet. Bouvier forteller om møter med forskjellige mennesker og beskriver også møter med land som har vært preget av alvorlige konflikter.

Omtale fra forlaget

Bruken av verden er historien om en 17 måneders biltur fra Sveits til Afghanistan, foretatt i en gammel Fiat av to unge mennesker på 50-tallet. I den fransktalende delen av verden er Nicolas Bouvier.s bok blitt betegnet som en reiselitteraturens bibel, og trykkes stadig i nye opplag. Ved siden av sine mange fascinerende møter med mennesker på veien, sin begeistrete og poetiske grunntone, er Bruken av verden også et møte med mange land som siden har vært preget av alvorlige konflikter. I så måte virker boken som et spennende og viktig korrektiv til vårt bilde av verden.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788203205156

EAN 9788203205156

Serie Spor

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Europa Asia

Språk Bokmål

Sider 338

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 9 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når reisetrangen overlever de første angrepene fra den sunne fornuften, begynner du å lete etter gode grunner. Og du finner ingen som holder mål. Sannheten er at du ikke aner hva du skal kalle det som driver deg. Noe i deg vokser og løsner fortøyningene, helt til den dagen du med usikre skritt legger i vei for alvor. En reise klarer seg uten motiver. Den bruker ikke lang tid på å bevise at den står på egne ben, at den er selvtilstrekkelig. Du tror du skal gjøre en reise, men snart er det reisen som gjør - eller tilintetgjør - deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Var boksalg på det det lokale biblioteket her i bygda, kr 10 pr bok. Måtte ha med meg tre stykker - den ene hadde jeg fra før, viste det seg. Bøkene var blitt lånt ut sist hhv 30. juni 2007, 2. juli 2007 og 10. mars 2005 - synd at de står og støver ned i hyllene...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver