Dette er en perle for alle som gjennom studie og i sitt arbeid møter kriserammede mennesker. Boken formidler på en kortfattet og enkel måte sentrale og naturlige prosesser hos kriserammede og hjelpere. Hovedtanken i boken er å være ærlig overfor seg selv som samtalens ene part, og samtidig å være oppmerksom og å ha respekt overfor den andre. "Å være der du er" er lettlest og fengende, men også en bok leseren ikke blir helt ferdig med. Boken gir innledningsvis en gjennomgang av de mest brukte begrepene innenfor kriseteori. Forfatteren tar så for seg noen praktiske retningslinjer og presenterer eksempler på samtaler. Bent Falk er cand.theol. fra Aarhus Universitet, Danmark. Han har vært sykehusprest og har lang erfaring fra undervisning og foredragsvirksomhet. Falk er også utdannet psykoretapeut og har hatt egen praksis siden 1982. Boken er oversatt fra dansk av Anne-Marie Smith.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1999
Dette var en bra bok!!
En bok med mange tips og forslag rundt det å samtale med en som har det tøft. Mange nye måter å se ting på, for min del, som virkelig satte igang endel nye tanker om temaet. Klarer man å følge bare noen av disse tipsene vil man være på veldig godt vei mot å være en god hjelper for den kriserammede!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSorg er en hjemløs kjærlighet
Kjærlighet er et forhold der du gir en annen det hun eller han behøver -ikke hva han eller hun har gjort seg fortjent til.
Ingen av oss spør etter meningen med livet når vi gir eller får kjærlighet, så kjærlighet må være den meningen vi leter etter når vi spør etter «meningen».
Hvis du er maktesløs, har du ett problem. Hvis du ikke vil innrømme det, har du to.
Det er våre "svake" sider som er mest troverdige, for ingen ville vel mistenke en hjelper for å lyve for å gjøre seg "dårligere" enn han eller hun er, mens det kan godt tenkes at han eller hun ville lyve for å gjøre seg "bedre".
Bøker lest i januar 2013