Hva er poenget?

om meningsløshetens psykologi og eksistensielle samtaler

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2023 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (3 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva er det eksistensielle perspektivet på livet? Hvordan kan vi ha gode samtaler om meningsløshet? Har vi for høye forventninger til livets mening? Hvordan kan meningsløshetens smerte lindres? Kan opplevelsen av meningsløshet også være frigjørende?
Denne boken vil svare på disse spørsmålene, gi en ny forståelse av meningsløshetens psykologi og tilby flere måter å forholde seg til eksistensielle meningskriser på. Meningsløsheten belyses med en rekke eksempler fra filosofi og skjønnlitteratur, samt flere vignetter som viser hvordan eksistensielle samtaler om mening kan gjennomføres i praksis.
Her utfordres også den etablerte sannheten om at livet må ha mening for å være verdt å leve.
Målgruppen er alle som ønsker å supplere sin samtalevirksomhet - enten det er som lege, psykolog, prest, sosionom, rådgiver, filosofisk praktiker eller annet - med det eksistensielle perspektivet på mening. Boken er skrevet på en lettfattelig måte som dessuten gjør den tilgjengelig for den allmenne leser med spesiell interesse for meningsløsheten.
Anders Malkomsen er lege i spesialisering i psykiatri. Han forsker på mekanismer for bedring i samtaleterapi ved Oslo universitetssykehus, og har publisert flere vitenskapelige artikler.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788245043433

EAN 9788245043433

Språk Bokmål

Sider 183

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Med begrepet "angst" tenker vi ikke på den utvannede varianten avbegrepet der både ubehag, uro, frykt, nervøsitet, spenning og andre hverdagslige følelser er blitt dyttet inn. I eksistensiell forstand bruker vi begrepet angst for for menneskets møte med de eksistensielle grunnvilkårene. Vi forstår da at angst ikke er feighet, men tvert imot. Det krever stort mot å føle angst fordi det krever at vi støter mot livets eksistensielle grunnvoll. Vi kan derfor si at bare pyser er angstfrie hele livet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Om jeg vasker meg i dag eller ikke, hva betyr det egentlig?" Det er ofte i dette lille ordet "egentlig" at det depressive henter sin eksistensielle næring. For ingentig betyr egentlig noen ting hvis vi ikke bestemmer oss for at det skal bety noe.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slik det alltid finnes noe meningfullt i det meningsløse, finnes det alltid noe meningsløst i det meningsfulle

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det ligger en makt i det meningsløse som kan være fristende å misbruke. Alt man ikke ønsker å gjøre, kan erklæres som meningsløst. Den som er redd for å bli såret og derfor ikke tør å knytte seg til andre, kan erklære alle menneskelige relasjoner for meningsløse. Den som ikke orker å redusere forbruket sitt, kan på samme måte erklære kampen mot klimakrisen for meningsløs ved å hevde: «Mitt lille bidrag betyr ingenting.» Ved å erklære seg betydningsløs i den store løsningen kan man fortsette som før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å leve er å tåle den angsten som oppstår i nærheten av det som gjør menneskelivet krevende, men hvori kilden til kreativitet og vitalitet finnes

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Under evig utarbeidelse...


Godt sagt! (7) Varsle Svar