Uten vesentlige feil eller mangler

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (50 terningkast.)

96 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Cathrine Marie Hansens eksemplar av Uten vesentlige feil eller mangler - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Roman

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En avdød småbyjordmor. En forsvunnet leieboer. Og en hund som bare er til besvær.

Elvira skjønner ikke helt vitsen med andre mennesker og holder omgivelsene på trygg avstand med kalkyler, regneark og krasse bemerkninger.
Slik hadde det kunnet fortsette, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia, forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet, og med skarpt revisorblikk og jordmorens innpåslitne hund på slep tar hun saken i egne hender. Motvillig blir hun nødt til å snakke med menneskene rundt seg. Slik oppdager hun at folk flest, og kanskje også den velstående mannen på Engholmen, ikke er så ille som hun skulle ha det til.
«Sjarmerende svartsinn ... Koselig forsvinningsmysterium krydret med romantikk ... midt i blinken for alle som liker gammeldagse detektivmysterier uten blod, gørr og rabiate seriemordere, men som vet å sette pris på en uskyldig(?) liten flørt i bokform ... Linda Skomakerstuen skriver lett og ledig, og treffer underholdningssjangeren godt på aller første forsøk ... Vi tåler fint en oppfølger om Elvira!» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
«Fornøyelig anti-krim ... Spenstig skrevet ... At Linda Skomakerstuen er debutant merkes ikke så godt, hun har allerede en tydelig stil og er en rutinert forteller ... klarer å være morsom uten at det virker anstrengt, der hun går i slalåm mellom drama og tørrvittigheter ... Så det er på nokså mesterlig vis, og uten å gå i fellen med å overdrive at Skomakerstuen får oss til å tro på Elviras pessimisme. Replikkene sitter godt, det samme gjør de finurlige betraktningene ... En slentrende og lett komedie, med rampete små stikk mot nordisk noir.» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
«Bridget Jones møter Miss Marple ... ganske så befriende med en hovedperson som er både barsk og litt ufordragelig ... et godt plott, en rustikk fortellerstemme og en vilje til å underholde.» Torborg Igland, Fædrelandsvennen
«I denne morsomme feelgood-boka møter vi Elvira, en revisor bosatt i Risør ... Dette er ikke en bok med privatetterforskere, skumle brev og makabre skildringer, men en bok om en revisor, som plutselig finner noe annet å gjøre, og som blir oppslukt i en egen verden. Linda skriver en god roman med et lett språk og sidene glir unna når du først begynner å lese. Det at Linda i utgangspunktet ikke hadde planer om å bli forfatter, og det at hun skrev hele boka i løpet av en måned, gjør ikke saken mindre imponerende. Dette er en kanon av en debutbok!» Katinka Sletten, Kamille

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788205501447

EAN 9788205501447

Omtalt sted Risør

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 15 22 5 3 0

Bokomtaler

En fantastisk underholdende bok fra den lille sørlandsbyen Risør i Norge. Skomakerstuen klarer å holde karakterene interessante under hele fortellingen, som inneholder spenning, humor og romantikk. Småbymiljøet er herlig beskrevet, akkurat slik det kan være i en liten by ytterst ved havet. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Knakende gild roman, full av både humor og alvor på en flott måte. Nesten så det er trist når den er lest ut. Denne anbefaler jeg trygt :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Elvira bor i Risør. Hun er revisor, og nesten folkesky. Hva er vitsen med å engasjere seg i dumme og irriterende folk? Den av naboene hun faktisk liker, er stedets gamle jordmor på 90. Men, en dag dør hun, og samtidig forsvinner en annen dame, som leier et av sommerhusene. Elvira blir kontaktet av damens venninne, og ettehvert aner hun ugler i mosen. Noen i den søvnige sørlandsbyen skjuler mørke hemmeligheter, og med en ubrukelig og innpåsliten hund, går Elvira til verks med falkeblikk. Hun må finne den forsvunne kvinnen. Dermed må hun også snakke med folk, noe som skal få uante følger.

Lettlest og humoristisk bok med snert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Konstruert og mangelfull debut

Elvira bor alene i barndomshjemmet sitt i Risør. Hun jobber som revisor og trives best i sitt eget selskap. Andre mennesker forstår hun seg ikke på. Hun holder dem helst på avstand. Dette fungerer fint helt til den pensjonerte jordmoren i nabohuset brått dør og kvinnen som leier stua på toppen av heia, forsvinner. Elvira mistenker at noe ikke er helt som det skal og bestemmer seg for å nøste opp det som tilsynelatende er et mysterium med mange løse tråder.

For å løse mysteriet tar den sarkastiske Elvira med seg den avdøde Mathildas hund og får hjelp av sine sære kolleger. Alt er lagt til rette for en roman med både spenning og humor. Dessverre er det noe med selve konstruksjonen som ikke helt fungerer. Romanen fremstår som sprikende og ubestemmelig. Hva vil den egentlig være? Den gir ikke leseren noen rom til å lure. Alt er konstruert og tilrettelagt, brikkene faller litt for lett på plass.

Språket i romanen fremstår som enkelt og forutsigbart. Elvira har sine faste fraser («For Guds skyld» o.l.) som gjentas til det kjedsommelige og metaforene er tidvis uoriginale («Thorvald og Håkon er stille som knappenåler»). Dialogene oppleves dessuten som unaturlige og konstruerte. Den generelle tendensen i romanen er at språket virker tamt og påtatt.

Romanen åpner med en slags prolog. Et minne om en far. Dette er det første glimtet vi får av noe som åpenbart er viktig for Elvira. Det var noe med faren hennes. Han skilte seg ut, passet ikke inn. Han ble plukket på, latterliggjort. Denne delen av historien får leseren kun glimtvis innblikk i, på tross av at det kanskje er romanens mest interessante og kritiske punkt. Det er en avstand der, som om verken forfatter eller forteller ønsker å gå ordentlig inn i det. Historien om faren er der bare delvis, og oppleves dermed først og fremst som irriterende, som noe som holdes skjult uten at vi helt får vite hvorfor.

Uten vesentlige feil og mangler lever ikke helt opp til sin tittel. Den mangler både flyt i språket og en tydelig retning. Den prøver på noe, men får det ikke helt til.

(Anmeldelse opprinnelig skrevet som oppgave til faget NOR4314 på UiO, våren 2017)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En underfundig historie som vil få deg til å trekke på smilebåndene hele veien igjennom. Debutant Linda Skomakerstuen har en upretensiøs stil og har skrevet en bok som vil appellere til mange.
Jeg er spent på hva det neste vil bli fra denne forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke så ofte jeg selv kjøper bøker lenger, da jeg har et lite lager å ta av. Men om jeg først kjøper en, skal det være noe spesielt - og her er en sånn bok.

Elvira jobber som revisor, og når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata. Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne feelgood krimmen anbefales på det varmeste. Underholdende, morsom, med fantastiske bilder og godt språk. Koste meg veldig med denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Linda Skomakerstuen "Uten vesentlige feil eller mangler"

Feelgood krim fra idylliske Risør

I boka møter vi revisoren Elivira og den rare gjengen hun jobber med i revisor gården. Elivira sliter med å forholde seg til både andre mennesker og ha finne seg kjæreste. Liker seg best på jobben med tall å regnskap på stell. En dag dør den pensjonerte jordmora i byen og samtidig forsvinner ei dame som leier et rom i byen. Elivira arver gamle hunden etter jordmora som hun må ha på slepp og stort besvær draser rundt på. Elivira tror sørlandsidyllen Risør skjuler noe forferdelig med forsvinningen, og kaster seg ut i jakten på svar. Underveis får hu oppleve en dose kjærleik og gamle hemmeligheter dukker opp i jakten på svar

Ei herlig bok som jeg humra å lo godt igjennom med et herlig å godt språk. Vil du ha ei bra og lett lest bok med humor er denne å anbefale. Herlige beskrivelser av personer i boka så får deg til å humrer å le. Forfatteren klarer å holde på spenningen til siste slutt å en uventa slutt. Krim uten masse blod og gørr. Denne passer godt å leses på ferie reise der du trenger noe lett og bra å lese. Har du ferie igjen enda løp å kjøp. Dette hva en bra debut bok. Vet jeg allerede skal lese neste bok av hu.
Hvis du har lest denne boka å likte den vil jeg anbefale Inger Postvoll si debut bok Rulator Geriljaen som du finner egen anmeldelse av på sia mi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun kipper innover korridoren. Lysrørene skinner matt i linoleumen, de hvite veggene er dekket av bilder som ikke gir mer hjemmehygge enn plakaten som viser rømningsveiene ved brann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Uten innkommende ordre - roman" av Linda Skomakerstuen
 • "Alltid åpent - roman" av Libby Page
 • "Vidunderlege Vera" av Siri M. Kvamme
 • "Dumme, dumme hjarte - roman" av Linda Klakken
 • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
 • "Byer uten deg" av Therese Aasvik
 • "Jeg skal ta vare på deg" av Gunn Marit Nisja
 • "Poppy - krimroman" av Kristine Getz
 • "Mine venner - roman" av Monica Isakstuen
 • "Det ble natt i Caracas" av Karina Sainz Borgo
 • "Badehuset" av Christina Olséni
 • "Krigshesten" av Arto Paasilinna
Alle bokanbefalinger for dette verket