Neuromancer

av (forfatter).

2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (42 terningkast.)

182 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kristine Oseth Gustavsens eksemplar av Neuromancer

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

A deluxe hardcover edition of the pioneering cyberpunk novel that predicted our obsession with the Internet-part of Penguin Galaxy, a collectible series of six sci-fi/fantasy classics, featuring a series introduction by Neil Gaiman

Before the Internet was commonplace, William Gibson showed us the Matrix-a world within the world, the representation of every byte of data in cyberspace. Henry Dorsett Case was the sharpest data-thief in the Matrix, until an ex-employer crippled his nervous system. Now a new employer has recruited him for a last-chance run against an unthinkably powerful artificial intelligence. With a mirror-eyed girl street-samurai riding shotgun, he's ready for the silicon-quick, bleakly prophetic adventure that upped the ante on an entire genre of fiction.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9780143111603

EAN 9780143111603

Serier Penguin Galaxy The neuromancer trilogy (1)

Genre Science fiction

Omtalt sted Japan

Språk Engelsk

Sider 304

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 19 8 1 2 2

Bokomtaler

Hva skal man si? Eneste grunnen til at jeg ikke ga den en 6-er var at jeg følte den hadde fortjent et litt annet språk. Usikker på om det igjen hadde redusert universet han skaper eller ikke, men helt klart en bok som er verd å lese.

Nå har jeg ikke selv lest altfor mange Cyberpunk-romaner, men antar at om dette ikke er den beste, så ligger den i alle fall på topp 5. Likte du The Matrix-filmen (ja, det finnes bare 1, i motsetning til generell oppfatning), vil du garantert like denne. Sammenligningene mellom de 2 er så opplagte at selv om du leste den baklengs, ville du sett dem. Hackeren Neo er en tro kopi av Case sin personlighet, og Molly er garantert forbildet til Trinity, samt boken har sin egen "Matrix", altså to historier, hver med en analog og en digital verden. Selve handlingen er ulik, så ikke tro du har "sett" historien før, men det er allikevel så mange likheter at det gjør det umulig å tro at The Wachowski's ikke leste Neuromancer før de skrev filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Min liste over de fem tøffeste jentene som ikke er hovedpersoner.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nær framtid med gjenkjennelig teknologi. Jeg leter lenge mellom hver gang jeg finner bøker jeg synes passer i denne kategorien. Ikke helt Cyberpunk. Serier er representert med første bok men her er også enkeltstående noveller. Kom gjerne med tips om du vet om andre.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg leser, har lest og vil lese i 2012.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Mona Lisa overdrive" av William Gibson
  • "All tomorrow's parties" av William Gibson
  • "Virtual light" av William Gibson
  • "Snow crash" av Neal Stephenson
  • "Cryptonomicon" av Neal Stephenson
  • "The reality dysfunction - book one of The night's dawn trilogy" av Peter F. Hamilton
  • "Quicksilver - volume one of the Baroque cycle" av Neal Stephenson
  • "Jeg, robot - stålgrottene" av Isaac Asimov
  • "Stranger in a Strange Land" av Robert A. Heinlein
  • "The League of Extraordinary Gentlemen, Vol. 1" av Alan Moore
  • "Batman - The Dark Knight Returns" av Frank Miller
  • "Livstyvene" av Philip K. Dick
Alle bokanbefalinger for dette verket