Once upon a river

av (forfatter).

Black Swan 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (32 terningkast.)

71 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Meretes eksemplar av Once upon a river

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy/Science fiction

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Some say the river drowned her...Some say it brought her back to life

On a dark midwinter's night in an ancient inn on the Thames, the regulars are entertaining themselves by telling stories when the door bursts open and in steps an injured stranger. In his arms is the drowned corpse of a child.

Hours later, the dead girl stirs, takes a breath and returns to life.

Is it a miracle?

Is it magic?

And who does the little girl belong to?

An exquisitely crafted historical mystery brimming with folklore, suspense and romance, as well as with the urgent scientific curiosity of the Victorian age.

Bokdetaljer

Forlag Black Swan

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9781784163631

EAN 9781784163631

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted England

Språk Engelsk

Sider 527

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 19 6 2 2 0

Bokomtaler

Boka som for alvor gjorde meg glad i lesing var Diane Setterfields bok "Den trettende fortellingen" - det er ei bok eg no har lese tre gonger, på norsk, på engelsk, og som lydbok. Og kvar gong finn eg noko nytt, ei ny samanheng, eit nytt hint, eit nytt teikn/symbol/metafor.
Så ... når eg no fann denne boka her av same forfattar var eg litt redd for å gå laus på ho, for forventningane var høge, og dermed også fallhøgda like så. Heldigvis var eg uroa utan grunn - nok ei perle av ei bok!

Boka er skriven på eit språk som gjer at eg opplever ho som eit slags eventyr for vaksne. Heile handlinga litt innpakka i ein slags mystikk og undring. Det finnst element av noko overnaturleg i boka, men eg vil likevel nøle med å seie at sjangeren "fantasy" er gjeldane. Boka er solid gjennomført både mhp språk, karakterar og plott.

Slik eg ser det, er denne boka ein slags (vellykka) kombinasjon av mysterium, mystikk, magi, dramatikk og romanse.

Kort om handlinga:
Ein haustkveld dukker ein skada mann opp på den lokale pub-en. Med seg har han ei livlaus jentunge. Mannen er hardt skadd, og segner om. Sjukepleirska blir tilkalla. Ho fastslår at jenta er daud. Men så - kort tid etter at ho har fastslått dette finner ho svak puls, og får liv i ungen igjen. Mannen blir liggande i sjukesenga nokre dagar. Då han vaknar til er minna hans vage og han veit ikkje kven jenta er. Historia om den daude jenta som vakna til liv sprer seg i området, og tre ulike personar/familiar dukkar opp for å ta til seg ungen - som dei hevder tilhøyrer dei.
Vi følger dei tre, samt menneska rundt.

Boka byr på spenning og mystikk. Samstundes finst mykje humor mellom linjane - elegant humor som ikkje blir kasta på deg, men som ligg litt skjult og uhøgtidleg spredd. Karakterane er herlege og velutvikla. Plottet henger godt i hop. Språket løfter heile boka opp - det er tidvis litt lyrisk, utan å bli for billedleg og treig. Samstundes er det flytande og enkelt å lese. Og ikkje minst er det morosamt, sjølv om humor på ingen måte står sentralt i fokus i denne boka.

LES LES LES!!!!!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt skrevet eventyr for vaksne. Hadde boka i sekken på fottur over Hardangervidda, godt selskap. Passe lettlest til at eg holdt tråden frå kveld til kveld. Og passe spanande til at eg ville lese meir!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Årets beste leseopplevelse så langt.. Nydelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selve tittelen på denne boken sier egentlig veldig mye om den, - den tradisjonsrike innledningen «Det var en gang» knytter den til gammel fortellerkunst, mens elven, selveste Themsen, er helt sentral i historien. Og begge deler var noe av grunnen til at jeg kjøpte boken, i tillegg til at handlingen var lagt til England i «gamle dager», - en deilig utflukt (for ikke å si flukt!) for en som i år ikke har kunnet reise til de britiske øyer og isteden har kastet seg over programmene om kanaler på nrk!

Det er i skildringen av livet og menneskene langs Themsen – utenfor London – jeg synes boken er best, - jeg føler virkelig at jeg har vært på besøk i et gammeldags britisk vertshus! Ellers utspiller mye av handlingen seg i grenselandet mellom det overnaturlige og det realistiske, - og forfatteren hover det pent inn, på begge sider av grensen.

Jeg likte hvordan forfatteren spilte på gammel fortellertradisjon og tenkte lenge at oversetteren hadde vært flink, - språket gled lett. Men så kræsjlandet det plutselig, - som gammel dame må jeg få påpeke en brøler som faktisk var med på å minke magien! Når en velstående herre rundt 1870 oppsøker en for ham ukjent professorfrue i Oxford, er det ikke riktig å la ham være dus med henne, selv om de ikke har det skillet på engelsk! For en som er oppvokst med skillet mellom du og De, var det hårreisende! Så, - nå er det sagt!

Ellers koste jeg meg med boken som sommerlesing og gir den terningkast 5!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste den forrige boka til Setterfield, hvor det var ålreite stemninger og et plot det gikk an å følge. Inkludert den nødvendige nysgjerrigheten etter å få vite hvordan det går videre. I "Det var en gang en elv" er det som om historien ikke helt henger sammen. Jeg finner ikke tråden og handlingens gang på samme måte som i den forrige. Den er nok der, men fenger ikke.

Hendelser som er både traurige og voldsmettede forekommer, vel - men det er etter mitt skjønn mindre av tiltrekkende historiefortelling. Det blir dessuten mange situasjonsbeskrivelser underveis, som minner mer om ukeblad-lektyre enn en god roman.

Om boka var tenkt å ha mystiske undertoner, greier jeg ikke å ane dem. Det forundrer meg at boka har fått god omtale. Jeg skal imidlertid lytte meg igjennom én gang til ved høve. Men da kommer nok Setterfields forrige roman først i repetisjonskøen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det var vintersolverv, årets lengste natt. I flere uker hadde dagene blitt kortere, først gradvis, og deretter raskt, og nå ble det mørkt midt på ettermiddagen. Det er godt kjent at når månetimene blir lengre, kommer mennesker i utakt med sine mekaniske klokker. De dupper av midt på dagen, drømmer i våken tilstand, slår øynene opp midt på svarte natta. Det er trolldomstid. Grensene mellom natt og dag blir tøyd til det ytterste, og det blir også grensene mellom verdener. Drømmer og eventyr smelter sammen med opplevelser, de døde og de levende stryker mot hverandre der de kommer og går, fortid og nåtid berører og overlapper hverandre. Uventede ting kan skje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lese i tjue nitten


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker jeg ønsker å lese i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ønsker å lese i 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Glasshuset" av Eve Chase
 • "Strålende unge døde" av Jessica Fellowes
 • "Ting å finne på når det regner" av Marissa Stapley
 • "Orkansesongen og stillheten - roman" av Anne-Cathrine Riebnitzsky
 • "Den savnede søsteren" av Dinah Jefferies
 • "Enkepalasset" av Anne Nyheim
 • "Ut og finne bestefar" av Arto Paasilinna
 • "Alt vi holdt hemmelig" av Lara Prescott
 • "Håndverkeren" av Sharon Bolton
 • "Theo" av Amanda Prowse
 • "Den som intet våger" av Jeffrey Archer
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
Alle bokanbefalinger for dette verket