Tilintetgjøre

av (forfatter) og Tom Lotherington (oversetter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (43 terningkast.)

110 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Mona Hagens eksemplar av Tilintetgjøre

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Internasjonale forfattere

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

tilintetgjøre av Michel Houellebecq er en roman som speiler samfunnet, forkledd som en politisk thriller og som blir, etter forholdene, en håpefull kjærlighetsfortelling. Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin. Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202749538

EAN 9788202749538

Omtalt tid 2020-2029

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 650

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 21 12 3 0 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje den enkleste boka av forfatteren, enkel i den forstand at en skjønner handlingen😊 Likte boka, men blir i perioder litt kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet er for kort til å lese kjedelige bøker. Jeg trodde Houellebecq skulle provosere og engasjere, at han er en rockeartist innenfor litteraturen, men etter 250 sider ga jeg opp. Det handler mye om protagonisten som reiser rundt og pleier famileforholdene sine, og det er lite fremgang. Plottet om politikeren fungerer bare som en kuliss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I godt over førti års alder hadde hun inntrykk av å oppdage klassekampen; det var en merkelig følelse, ubehagelig, litt skitten, hun ville gjerne ha vært den foruten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[H]an følte seg som en flatklemt ølboks under en britisk hooligans føtter, eller som en gjenglemt biff i grønnsakskuffen i et billig kjøleskap, kort sagt følte han seg ikke bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Paul hadde bestandig likt at den første i måneden falt på en mandag, han likte generelt at ting sammenfalt, livet skulle ha vært en lang rekke behagelige sammentreff, tenkte han. Ideelt sett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det han ikke holdt ut, hadde han funnet ut, det var ubestandigheten i seg selv, tanken på at en ting, uansett hvilken, var slutt; det han ikke holdt ut, var intet mindre enn en av livets grunnbetingelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alkoholen er paradoksal; den bidrar iblant til å holde styr på angsten og se tingene i et misvisende positivt lys, og iblant har den motsatt effekt og forsterker klarsynet, og følgelig angsten; de to fenomenene kan veksle med få minutters mellomrom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Innredningen var i en gjennomført administrativ mattgrønn farge, og de ganske få plakatene som prydet veggene, ville ha passet inn i forrige århundre på et ungdomsklubbhus i en kommunistisk drevet forstadskommune.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Paul nikket med en blanding av anger og begeistring, det moret ham å opptre i rollen som moderne idiot fordervet av Nettlegen, besatt av konspirasjonsteorier og fake news, han følte seg klar for litt av hvert i dette øyeblikket for å roe ned overlegen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I bunn og grunn hadde han ingen innvendinger mot ødeleggelsen av en sædbank. Tanken på å kjøpe sæd og i det hele tatt begi seg ut i forplantning uten engang å ha det seksuelle begjæret som påskudd, eller kjærligheten eller en annen følelse av samme orden, det sto for ham som kvalmende, rett og slett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

– Det er i hvert fall midt ute på havet, så vi slipper de fordømte stearinlysene deres ..., brummet Bruno oppgitt; bemerkningen overrasket Paul, men også han var blitt kvalm av alle de levende lysene, ballongene, diktene, «Hatet mitt får dere aldri» og sånne ting den gangen islamistene herjet som verst. Han fant det legitimt å hate jihadistene og ønske at de ble skutt ned i haugevis og gjerne bidra til det om det skulle trenges, hevnlysten forekom ham å være en i høy grad passende reaksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

.... så snart man begynner å tenke seg om, går det bare èn vei, ikke bare i følelseslivet, forresten, tenkingen og livet går rett og slett ikke i hop.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som jeg leser i februar.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Holde seg i live" av Michel Houellebecq
 • "Houellebecqs hytte : roman ; En lang rekke ulykker" av Per Schreiner
 • "Lumholtz' gjenferd - verden rundt i sporene til en glemt hvit oppdager, på leting etter alt som ble borte, og det som ble igjen" av Morten A. Strøksnes
 • "Skår" av Bret Easton Ellis
 • "Syv netter - roman" av Simon Strauss
 • "Nattskolen - roman" av Karl Ove Knausgård
 • "Statsråden kommer - roman" av Birger Emanuelsen
 • "Yrke forfatter" av Haruki Murakami
 • "Kaffe og sigaretter" av Ferdinand von Schirach
 • "Barnevakten" av Joyce Carol Oates
 • "Alle mot alle - essay, artiklar og gjeldsbrev" av Agnes Ravatn
 • "Skammen" av Annie Ernaux
Alle bokanbefalinger for dette verket