Heksedoktoren

spenningsroman

av (forfatter).

Juritzen forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.07 (27 terningkast.)

57 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Margrethe Haugens eksemplar av Heksedoktoren - spenningsroman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boken om fallskjermjeger Tom Stohl og prestesønnen Johannes.

Omtale fra forlaget

Pastorsønnen er tilbake. "Heksedoktoren" er en oppfølger til boken "Lobotomisten". Den dypt religiøse Johannes som vi møtte i "Lobotomisten" har flyktet til Rio de Janeiro, der farens menighet driver et hjem for misbrukte barn i favelaen Santa Marta. Johannes føler seg sviktet av Gud og bestemmer seg derfor for å vende seg til Djevelen og de mørke religionene i slummen. Dette er hans opprør mot Gud og sin egen far som er pastor i pinsemenigheten. De som sviktet ham. Tom Stohl, samboeren til en av kvinnene som ble drept av Johannes i "Lobotomisten" finner ut at Johannes gjemmer seg i Rio de Janeiro og drar over Atlanteren for å finne ham. Når Tom ankommer slummen, tror han det bare er å spørre etter den hvite mannen. Det han ikke vet, er at Johannes har fått stor makt i slummen fordi han praktiserer svart magi. Det blir en dødelig jakt av voldsomme dimensjoner, hvor noen er dømt til å tape livet. Hvorfor begår mennesker ondskap? Troverdig, rått og annerledes.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282053259

EAN 9788282053259

Serie Lobotomisten (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Brasil

Språk Bokmål

Sider 368

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 11 5 1 1

Bokomtaler

Dette er altså oppfølgeren til Lobotomisten, som kom ut i 2012. Som dere kan se av anmeldelsen min av denne boken, syntes jeg historien ble dratt vel langt ut på slutten. Og dessverre fortsetter Heksedoktoren på samme måte. Bortsett fra en forholdsvis spennende start, dabbet boken av til å dreie seg om gjøren og laden i favelaen, der vi blir veldig godt kjent med livet og troen slik det arter seg i Rios slum.

Så tar det seg veldig opp igjen på slutten, når Tom ankommer Rio (dette står allerede bak på boken, så det er ingen hemmelighet at det ender slik). Jeg skulle ønske at disse to bøkene hadde vært slått sammen til én – for meg ble slutten på Lobotomisten og starten (og godt halvveis) av Heksedoktoren bare et veldig langt mellomspill mellom handlingene som virkelig henger sammen, og som i mitt hode er de bærende elementer. Da hadde vi sannsynligvis sett en bok med alle ingredienser av spenning, action, makabre elementer og søken etter hevn, og mindre at dette som jeg føler er et mellomspill…

Les flere anmeldelser på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[Heksedoktoren har undertittel Lobotomisten 2. Dette fordi de henger så grundig sammen, at du bør ha lest Lobotomisten før du leser Heksedoktoren. Det er noen helt forferdelige cover på disse bøkene, men de er begge spennende så det holder. Hvis du vil lese hva jeg syntes om Lobotomisten, så kan du klikke på lenken.

Disse bøkene er thrillere av verste sort. Vi følger ugjerningsmannen tett, og det er den dypt religiøse Johannes som gir de verste frysningene. I Heksedoktoren møter vi Johannes igjen i Rio de Janeiro, etter han har klart å rømme fra sine udåder hvor han på bestialsk vis drepte Tom sin samboer. Han gjemmer seg i favelaen til farens menighet. Her bodde han en tid som barn, hvor menigheten driver et barnehjem. Han tror han er trygg mens han pleier sine skader, men ber noen være på vakt for en hvit kjempe som er ute etter ham.
Tom er fylt av hevntanker etter det grusomme drapet på Siri og tar kontakt med en gammel kompis, for å få innpass i et miljø for å bli leiesoldat. Han får et oppdrag hvor han kan vise seg og tjene litt penger, før han også er på full fart til Rio for å hevne Siri.
Det verken Tom eller Johannes har tatt høyde for er tilstanden i Rio. Her er det fiender overalt, og ingen av dem er trygge. Det blir en kamp på liv og død for begge to.

Som du skjønner, er dette ingen vanlig krim, eller thriller for den saks skyld. Spenningen er høy, og tempoet likeså. De roter seg begge inn i helt umulige situasjoner, men i god James Bond stil kommer de seg ned på beina igjen, gang etter gang. Tenker du på hvor mye vi tåler av utenkeligheter av nevnte filmhelt, så blir denne boken ganske spiselig den også. Heksedoktoren ble heldigvis avsluttet på normalt vis, og ingenting tilsier at det skal komme enda en oppfølger.]1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du ikke lest Lobotomisten? Les den først. Når du har gjort det, fortsetter du med Heksedoktoren!
Du kommer ikke til å angre, dette er bøker som er skrevet på en måte som gjør at du sitter igjen med en god leseopplevelse. Det er spenning fra første til siste side, og de er skrevet på en måte du ikke har opplevd tidligere.
Jeg anbefaler Heksedoktoren til alle som liker en skikkelig god krim, og som vil ha en bok de ikke kan legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jakten på Johannes fortsetter. Sporene leder til favalaen i Brasil,og etter å tjent penger via oppdrag som leiesoldat, setter Tom kursen mot Rio de Janeiro. Vil han finne Johannes og få hevnet drapet på Siri?

Hvis du absolutt ønsker å lese denne, så bør du ha lest Lobotomisten, og det er en fordel om du synes den var veldig god. Jeg synes Lobotomisten var ok, og trillet en 4'er på terningen. Heksedoktoren derimot, klarte så vidt å karre seg til en 2'er hos meg. Jeg synes boken ble ekkel og litt i drøyeste laget, og jeg vurderte faktisk å ikke lese den ferdig. Den tok seg riktignok litt opp de siste 70 sidene, men jeg ble dessverre skuffet. Jeg føler den hadde potensiale i forhold til plottet, men den innfridde ikke. Når det er sagt, så kan det godt tenkes at jeg vil lese mer fra forfatteren senere, da hans erfaring fra arbeid i politiet kan gi gode historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken innfridde ikke alle forventningene jeg hadde til den. Den er ikke like skummel, grotesk og ekkel som Lobotomisten. Men så kan det også være greit at den nettopp ikke er det. Den hadde enkelte deler jeg syntes var ufysne og andre som kanskje var unødvendige. Men den skaper en skummel og endelig slutt på forholdet mellom Tom og Johannes.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker jeg har fått i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i november 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Dykket" av Frits De Bourg
 • "De savnede" av Chris Mooney
 • "Det tause hjørnet - en spenningsroman" av Dean R. Koontz
 • "Det femte offer" av J.D. Barker
 • "Hemmeligheten ; Frostrøyk" av Frode Eie Larsen
 • "Svalens graf" av Sissel-Jo Gazan
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Øynene som ser" av Mary Higgins Clark
 • "Frosten og døden - kriminalroman" av Vigdis Kroken
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Mord.net - en moderne røverroman" av Dan Buthler
Alle bokanbefalinger for dette verket