Slik går nok en dag av våre liv for aldri mer å komme igjen

roman

av (forfatter) og Jón Sveinbjørn Jónsson (gjendikter).

Tiden 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (10 terningkast.)

69 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Marit Aamdals eksemplar av Slik går nok en dag av våre liv for aldri mer å komme igjen - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2005

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen foregår i Sverige før tusenårsskiftet. Paret Anna og Håkan kretser rundt hverandre med en hemmelig, men stigende avsmak for den andres kropp, vaner og livsinnstilling. Det største opprøret består i å lure ICA-kjøpmannen ved å lete frem melkekartongen lengst bak i disken med den beste datostemplingen. Ingen av dem tør for alvor bryte ut, til tross for et par små frigjøringsforsøk. Annas søster Pia befinner deg derimot på bunnen. For henne som er enslig, ensom og overvektig kulturviter med alderskompleks, er det meste en forbedring.

Omtale fra forlaget

Sårt og muntert om unge menneskers drømmer, lengsler og tilkortkommenhet ved inngangen til et nytt årtusen, fortalt slik at mange vil kunne kjenne igjen sin egen søken etter mening. Forfatteren Jonas Gardell er en svensk komiker med stor suksess i Norge. Slik går nok en dag av våre liv for aldri mer å komme igjen er en fortelling om Sverige før tusenårsskiftet, skrevet med like deler humor og fortvilelse. Med et skarpt blikk for samtiden fortolker Gardell sin egen generasjon, som ble nostalgiske alt som 18-åringer og begynte med pensjonssparing når de ble 25. Paret Anna og Håkan kretser rundt hverandre med en hemmelig, men stigende avsmak for den andres kropp, vaner og livsinnstilling. Det største opprøret består i å lure ICA-forhandleren ved å lete frem melkekartonger utgått på dato. Ingen av dem tør for alvor bryte ut, og feigheten og livsløgnen seirer. Annas enslige søster Pia befinner seg derimot på bunnen (enslig, ensom, overvektig kulturviter med alderskompleks), og har ingen falsk idyll å klamre seg til. For henne er det meste en forbedring. Oversatt av Jón Sveinbjørn Jónsson. Svenske Jonas Gardell er født i 1963, og han er i Norge mest kjent som artist og komiker. Han debuterte som forfatter allerede i 1985, og har siden skrevet en rekke romaner, flere av dem er oversatt til norsk.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788210048166

EAN 9788210048166

Serie Tidens pocketutgave

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 158

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 4 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det hender at hun ønsker at man kunne sette lykken i banken, på en konto med lav, men indeksregulert rente. Først da ville hun være virkelig trygg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anna har aldri lært seg klokka skikkelig. Og hun har aldri skjønt seg på høyre og venstre, må alltid nøle et øyeblikk og tenke seg om hver gang hun skal hilse på noen, og da rekker forlegenheten å skylle over henne og hun rødmer og gir til beste det sjenerte kjempesmilet med alle tennene. Merkelig. Hun trodde at når man ble voksen, ville slike ting komme av seg selv. Sånt som klokka og høyre og venstre og å ikke rødme og himmelretningen og staving og den slags. Når man ble voksen, ville man vite og kunne og kjenne – ikke bare late som. Anna jukser seg gjennom livet og venter hele tiden på at noen skal komme og avsløre henne. Som da presten spurte: “vil du ha Klas Håkan til din ektemann og elske han i gode og onde dager?” og hun svarte “ja”. Som om hun var sikker. Egentlig hadde hun ville svare: “åssen i helvete skal jeg vite det?” Men hun hadde svart “ja”, og så rødmet hun og så seg om og smilte det sjenerte, bønnfallende kjempegliset med alle tennene, det som minnet om et hesteglis. Det svir når hun tenker på det. Det er da som svarte faen at hun har dette hestegliset. Faen faen faen! Hun har øvd på å smile med lukket munn, verdig og litt hemmelighetsfullt, omtrent som Mona Lisa. Men hver gang hun blir sjenert, rødmer hun likevel og får tårer i øynene, og munnen åpner seg og tennene velter frem, og hun ser ut som en flirende tulling. Merkelig. Hun trodde at når man ble voksen, ville man bli sikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år är vi trettiotre år gamla.
Lika gamla som Jesus var när han dog.
Jesus förändrade världen. Det var ju bra gjort. Skål och grattis!
Vad har vi själva åstadkommit?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har bestemt meg for å lese etter et blikk på coveret. Det jeg faller for er farger, tegninger, foto og stemning på omslaget.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som jeg har lest i år


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En ufo gjør entre - roman" av Jonas Gardell
 • "En komikers oppvekst" av Jonas Gardell
 • "Om Gud" av Jonas Gardell
 • "Jenny" av Jonas Gardell
 • "Jakten på en overgriper - Annetts historie" av Therese Ridar
 • "Et glass før krigen" av Dennis Lehane
 • "Norske gleder" av Ragnar Hovland
 • "Alltid fleire dagar ; Mercedes" av Ragnar Hovland
 • "Nini" av Lars Lillo-Stenberg
 • "Meir enn regn - noveller" av Frode Grytten
 • "Kom ikkje inn i mitt hus - roman" av Arnfinn Kolerud
 • "I morgen forsvinner jeg litt til - roman" av Laila Sognnæs Østhagen
Alle bokanbefalinger for dette verket