Med skjebnen i hånden

Churchill-slekten i krig og fred

av (forfatter).

Cappelen 1992 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (16 terningkast.)

81 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Knut Esten Thomassen Stendals eksemplar av Med skjebnen i hånden - Churchill-slekten i krig og fred

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2011

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Her forteller forfatteren historien fra den første i Churchill-slekten, John Churchill, eller hertugen av Marlborough, til den siste, Winston Churchill. Vi møter mennene og deres kvinner, som spilte en stor rolle i deres liv og skjebne. Det dreier seg om en hel verdens ve og vel, gjennom nesten 300 år. Illustrert.

Omtale fra forlaget

Her forteller forfatteren historien fra den første i Churchill-slekten, John Churchill, eller hertugen av Marlborough, til den siste, Winston Churchill. Vi møter mennene og deres kvinner, som spilte en stor rolle i deres liv og skjebne. Det dreier seg om en hel verdens ve og vel, gjennom nesten 300 år. Illustrert.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1992

Format Innbundet

ISBN13 9788202138349

EAN 9788202138349

Omtalt sted Britiske Øyer

Omtalt person John Churchill Marlborough Winston Leonard Spencer Churchill

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 10 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

" Historien har ikke noe eget liv, den er på sett og vis ikke mer enn oppbrukt tid - derfor har den heller ikke noen mening eller noe endelig mål for egen del. Ikke noen klar begynnelse og heller ikke noen sannsynlig slutt.
Historien er tid som kommer og går - fremtid som kommer oss i møte og blir fortid bak oss, gjerne til evig tid. For intet er mer tidløst enn nettopp tiden i så måte.
Om vi kan forestille oss historiens klokke som tikker og går, er dagene og ukene våre omtrent som sekundviseren - som årene kan være minuttviseren og århundrene ikke mer enn som timeslagene. På en klokke man ikke trenger å trekke opp, den rusler videre uansett.
Det forhindre ikke at historien også er full av årsak og virkning, av bånd og bindeledd mellom det som er og skal bli. Slik sett , er den nærmest å betrakte som vårt menneskelige alibi - den eneste forklaringen på oss alle og det aller meste , både før og nå og senere i livet. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den tyske regjeringen hadde vært freidig nok til å spørre Belgia om de tyske troppene kunne få uhindret gjennom landet. Den belgiske kongen hadde svart at Belgia var en nasjon , ikke en landevei. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Årstall er noe herk, særlig når de skal huskes. De kan ta livet av den beste historie, sann eller usann. "

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Soldatene dro syngende ut i krigen, i land etter land. De trodde fremdeles at krig kunne vinnes , om ikke på dagen som på Napoleons tid, så i løpet av neon få uker, i høyden noen måneder- altså i løpet av 1914. Britene sang "It's a long way to Tipperary ". Den hadde ingen ting med krigen å gjøre. Tipperary er en liten uskyldig by i Irland . Det var den mest populære sangen akkurat da, ikke noe mer. Veien ble lang , som de sang den. Men ingen hadde kunnet forestille seg at den skulle vare i fire samfulle år og at den skulle koste millioner på millioner av menneskeliv. Og de materielle ødeleggelsene skulle skape nød og elendighet i de fleste land i årtier fremover.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Livet ble en jammerdal og var ment å være det. Kirkene ble ribbet for alt som var vakkert, teatrene ble stengt, kronjuvelene ble smeltet ned og de kongelige kunstskattene ble solgt for en slikk og ingenting.
Det ble til og med forbudt å feire jul. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hertugen av York kunne bebreide broren sin, kongen, for at han spaserte omkring i Londons gater , helt på egen hånd og uten beskyttelse - noen kunne ta livet av ham!
" Hva er du innbiller deg skal kongen ha svart. "Kverke meg , når de vet at da ville de få deg til konge i stedet ? Nei, engelskmennene er nok dumme, men så dumme er de ikke!"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da hertugen av York nå ble kong James II etter sin bror. hadde det gått flere år uten tegn til flere fødsler - det var all grunn til å tro at de hadde måttet gi det opp.
Men så skulle det skje likevel. Og det hadde med en mystisk "varmepanne" å gjøre - en panne av kobber som man fylte med glødende trekull. Den ble brukt til å varme opp sengene på kalde dager. Og historien ville ha det til at dronningen ikke var gravid i det hele tatt. den angivelige "sønnen" skulle være smuglet inn til dronningen under lokket på en slik varmepanne.
Den virkelige moren skulle ha vært en av tjenestepikene på slottet. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hun kunne fornærme og bli fornærmet. Som regel var det hun selv som kom til å står for for de fleste fornærmelsene. Og var den siste som kunne tenkes å innrømme sine feil - naturlig nok, siden hun hun ikke kunne innse at hun hadde noen. "

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"William Shakespeare kunne oppleve hele verden og livet vårt som en scene. " All the world is a stage," som det heter i "As you like it" - der den menneskelige tragedien ligger og ulmer like under komedien, som alltid hos den store dikteren fra Stratford:

" Hele verden er en scene,
og de er alle spillere,
menn og kvinner.
De har sin inngang og sin utgang,
sin begynnelse og sin slutt.
De må spille så mange roller
i tiden de er gitt..."

Denne dikteriske opplevelsen av tid og forgjengelighet kan gjerne føres over på selve den historiske prosessen - for som skuespill og skuespillere er avhengig av hverandre , kan tiden bare oppleves gjennom mennesker og menneskene bare forklares ut fra sin tid."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøddelen , Jack Ketch , skal ha vært full , som han gjerne var, og øksen var sløv - han brukte fem hugg på jobben. Til slutt gikk han løs på det hjelpeløse offeret sitt med kniv. Folkemengden skrek og bar seg og vill lynsje ham-bøddelen.
" Jack Ketch" er blitt en skrekkfigur i engelsk historie, et skjellsord for alt som er stygt og vondt og et fellesnavn på alle Englands bødler, hvordan de enn utførte den uhyggelige jobben sin."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er mange fine og gode bokomslag som viser portretter/bilder av mennesker som fotografi, tegninger eller billedkunst på bokomslagene.
Jeg har laget ei liste fra noen av "mine" bøker over de bokomslagene jeg synest utmerker seg.
Dere har sikkert deres egne favoritter.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er noen av bøkene jeg setter stor pris på. Jeg vet så inderlig godt at jeg har veldig mange flere jeg skulle ha lest... Se på det også som Biografi-tips fra meg.

Hvilke biografier har du som favoritter?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Det norske Amerika - nordmenn i USA og Canada 1900-1975" av Sverre Mørkhagen
  • "Gammel krone for en ny tid - da solen gikk ned over det britiske verdensriket" av Richard Herrmann
  • "Fotball - den alvorlige leken. Da ballen ble rund og andre historier" av Richard Herrmann
  • "Den store ensomme - en biografi om Ludvig Holberg" av Lars Roar Langslet
  • "Bak den svarte døren - historie, mennesker og politikk i Downing Street" av Richard Herrmann
  • "Da ballen ble rund og andre historier om engelsk fotball" av Richard Herrmann
  • "Paradisveien" av Richard Herrmann
  • "Maria Stuart og hennes verden - en kongelig slektshistorie" av Richard Herrmann
  • "Vidkun Quisling - en fører for fall" av Hans Fredrik Dahl
  • "Seks skudd ved stengetid og andre mord - skjebner fra "Rett nummer 1" Old Bailey" av Richard Herrmann
  • "Det var her det skjedde - Oslo under andre verdenskrig - sett i dag" av Ottar Samuelsen
  • "Pyramidene i Tucume" av Thor Heyerdahl
Alle bokanbefalinger for dette verket