Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Da en fremtredende politiker ble tiltalt for forsøk på voldtekt i Hyde Park , kunne han si: "Midt på vinteren, under åpen himmel, i flere kuldegrader - det er sånt som gjør deg stolt over å være engelskmann!" "

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den tyske regjeringen hadde vært freidig nok til å spørre Belgia om de tyske troppene kunne få uhindret gjennom landet. Den belgiske kongen hadde svart at Belgia var en nasjon , ikke en landevei. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Soldatene dro syngende ut i krigen, i land etter land. De trodde fremdeles at krig kunne vinnes , om ikke på dagen som på Napoleons tid, så i løpet av neon få uker, i høyden noen måneder- altså i løpet av 1914. Britene sang "It's a long way to Tipperary ". Den hadde ingen ting med krigen å gjøre. Tipperary er en liten uskyldig by i Irland . Det var den mest populære sangen akkurat da, ikke noe mer. Veien ble lang , som de sang den. Men ingen hadde kunnet forestille seg at den skulle vare i fire samfulle år og at den skulle koste millioner på millioner av menneskeliv. Og de materielle ødeleggelsene skulle skape nød og elendighet i de fleste land i årtier fremover.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun kunne fornærme og bli fornærmet. Som regel var det hun selv som kom til å står for for de fleste fornærmelsene. Og var den siste som kunne tenkes å innrømme sine feil - naturlig nok, siden hun hun ikke kunne innse at hun hadde noen. "

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøddelen , Jack Ketch , skal ha vært full , som han gjerne var, og øksen var sløv - han brukte fem hugg på jobben. Til slutt gikk han løs på det hjelpeløse offeret sitt med kniv. Folkemengden skrek og bar seg og vill lynsje ham-bøddelen.
" Jack Ketch" er blitt en skrekkfigur i engelsk historie, et skjellsord for alt som er stygt og vondt og et fellesnavn på alle Englands bødler, hvordan de enn utførte den uhyggelige jobben sin."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da hertugen av York nå ble kong James II etter sin bror. hadde det gått flere år uten tegn til flere fødsler - det var all grunn til å tro at de hadde måttet gi det opp.
Men så skulle det skje likevel. Og det hadde med en mystisk "varmepanne" å gjøre - en panne av kobber som man fylte med glødende trekull. Den ble brukt til å varme opp sengene på kalde dager. Og historien ville ha det til at dronningen ikke var gravid i det hele tatt. den angivelige "sønnen" skulle være smuglet inn til dronningen under lokket på en slik varmepanne.
Den virkelige moren skulle ha vært en av tjenestepikene på slottet. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hertugen av York kunne bebreide broren sin, kongen, for at han spaserte omkring i Londons gater , helt på egen hånd og uten beskyttelse - noen kunne ta livet av ham!
" Hva er du innbiller deg skal kongen ha svart. "Kverke meg , når de vet at da ville de få deg til konge i stedet ? Nei, engelskmennene er nok dumme, men så dumme er de ikke!"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet ble en jammerdal og var ment å være det. Kirkene ble ribbet for alt som var vakkert, teatrene ble stengt, kronjuvelene ble smeltet ned og de kongelige kunstskattene ble solgt for en slikk og ingenting.
Det ble til og med forbudt å feire jul. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Årstall er noe herk, særlig når de skal huskes. De kan ta livet av den beste historie, sann eller usann. "

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"William Shakespeare kunne oppleve hele verden og livet vårt som en scene. " All the world is a stage," som det heter i "As you like it" - der den menneskelige tragedien ligger og ulmer like under komedien, som alltid hos den store dikteren fra Stratford:

" Hele verden er en scene,
og de er alle spillere,
menn og kvinner.
De har sin inngang og sin utgang,
sin begynnelse og sin slutt.
De må spille så mange roller
i tiden de er gitt..."

Denne dikteriske opplevelsen av tid og forgjengelighet kan gjerne føres over på selve den historiske prosessen - for som skuespill og skuespillere er avhengig av hverandre , kan tiden bare oppleves gjennom mennesker og menneskene bare forklares ut fra sin tid."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødBrit HonningsvågBjørg Marit TinholtKarin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly Duck