De siste seks

av (forfatter) og Morten Hansen (oversetter).

Cappelen Damm 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (39 terningkast.)

95 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Hanna Emilies eksemplar av De siste seks

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Favoritt

Lesedato

2012

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ni romvesener i 15-årsalderen fra planeten Lorien jages av andre onde romvesener og må flykte til jorda. De drepes i rekkefølge. De tok nummer en i Malaysia, nummer to i England, og nummer tre i Kenya. De prøvde å fange nummer fire i Ohio, men mislyktes. Fortelleren i denne boka er Marina som er nummer sju, en av seks som fremdeles er i live. Dette er den andre boken i Arven fra Lorien.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788202321079

EAN 9788202321079

Serie Arven fra Lorien (2)

Genre Science fiction Fantasy

Språk Bokmål

Sider 396

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 19 13 2 0 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg fått vite hvem det er som er bak pseudonymet Pittacus Lore. En vennlig sjel var så grei å skrive det i kommentarene på min anmeldelse av I am Number Four. Bak pseudonymet er forfatterduoen James Frey og Jobie Hughes. Jeg er veldig takknemlig ovenfor den som fortalte dette :)

The Power of Six. Check. Ferdig med bok nummer to. Det var gøy å vende tilbake til John Smiths virkelighet. Denne gangen er det ikke bare John som forteller, men også Nummer Syv, Marina. Jeg likte henne veldig godt; bedre enn John.

Marina oppholder seg i Spania. Hun og hennes Cêpan, Adelina, holder til i en liten landsby. Der bor de i et barnehjem fot jenter, som er drevet av nonner. Marina vet ikke hva hun skal gjøre. Adelina, har konvertert til kristendommen og har helt glemt deres egentlige oppdrag. De har vært for lenge på ett sted. Det er stor sannsynlighet for at the Mogadorians vet hvor de er. Det eneste Marina har å støtte seg på, er at de ikke kan drepe henne før de har tatt Nummer Fire, Fem og Seks.

Jeg liker Marina godt. Hennes kapitler var dem jeg gledet meg mest til. Det hendte jeg ble litt irritert når det var John sin tur til å fortelle igjen. Jeg ville mye heller lese om Marina. Hun virket smartere om mer omtenksom enn John, og hun hadde ikke et irriterende kjærlighetsliv å mase om nesten hele tiden. Det irriterte meg med John...

Marina har én venn på barnehjemmet. Den mye yngre Ella. Ella er så utrolig søt. Flere ganger hadde jeg veldig lyst til å ta tak i henne og gi henne en god, lang klem. I tillegg liker jeg navnet Ella veldig godt. I Rick Riordans Heroes of Olympus er det også en Ella, men hun er en harpy. Hun er veldig skjønn hun også, da. Og mamma har ei tante som heter Ella. Vel, det hadde ikke så mye med saken å gjøre...

Jeg liker godt hvordan Sam forandrer seg. Han er fortsatt lille, nerdete Sam, men han blir mye tøffere etter hvert. Han rømmer jo vekk fra alt han kjenner med John og Six. Det er utrolig tøft. Han vet at det kommer til å bli farlig og at det ikke er sikkert de overlever. Likevel blir han med. Det er mer enn mange andre ville ha gjort!

En ting jeg har lurt på lenge: Hvis alle de ni Garde kommer fra Lorien, hvor de snakker det samme språket, hvordan kan de da de forskjellige språkene på Jorda? Marina dro gjennom flere land da hun var liten, men det ble aldri nevnt at hun hadde språkproblemer. Hva er greia..? Kan de alle språk på Jorda? Er det en del av arven deres? Noen som vet det?

Til tider irriterte John meg veldig. Han tar noen utrolig dårlige avgjørelser, og hadde jeg vært Six, hadde jeg sikkert slått til ham for lenge siden. Hun må han ei utrolig lang lunte. I tillegg irriterte det meg at John hele tiden snakket om kjærlighetslivet sitt. HALLO! Du er midt i en KRIG! Det er ikke tid til kjærlighetslivet ditt nå!!! Jeg håper det blir bedre i de neste bøkene.

Språket i boka er veldig enkelt. Det er ikke mange skildringer, men det gjør ikke noe. Det er ikke det viktigste i historien. Det er handlingen som skal frem, og det er ikke noen vits i å drukne den i skildringer. Det er på samme måte som med Alex Rider-bøkene, hvis du har lest dem. Handling. Action. Det er det viktige. Til tider var det kanskje litt for enkelt, da... Noen ekstra skildringer hadde ikke gjort noe.

Jeg likte The Power of Six, og jeg anbefaler den til folk som vil ha en lettlest bok med mye action. I tillegg finnes den på norsk, men jeg er ikke helt sikker på hva den heter på norsk. Den første heter i hvert fall Jeg er Nummer Fire.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er noe av det beste blant fantasy for ungdom jeg har lest på lenge. Det er en fantastisk, ny, historie. Men elementer jeg ikke har lest om før. De skulle ha ventet til de ble voksne, det var planen. Men nå, som tenåringer er de nødt for å ta opp kampen mot fienden. De utvikler evner som hjelper dem, men de er midt i den prosessen med å utvikle nye evner så de trenger mer, og mer hjelp. Det er også et spørsmål om hvordan de skal finne hverandre. De siste seks.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

The only limits for tomorrow are the doubts we have today.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mist aldri troen på deg selv, mist aldri håpet, og husk, selv når denne verdenen gir deg det verste den har og deretter snur ryggen til, er det ennå alltid håp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han utstråler en holdning som sier: Det er slik jeg er, ta meg som jeg er eller la det være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du noen gang stifter bekjentskap med en mann som prøver å drukne sine sorger, så vennligst informere ham om at sorgene hans kan svømme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
 • Where are you originally from?
 • The planet Lorien, three hundred million miles away.
 • Must have been a long trip, John Smith.
 • Took almost a year. Next time I’m bringing a book.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

[…] så lenge vi har vært her, har vi vært så heldige å lære sannheten om skapelsen og hvor vi kommer fra, og hva vårt egentlige oppdrag er her på jorden. Og det står i bibelen alt sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenker du mye på foreldrene dine? Spør jeg seks. På Lorien, mener jeg. Ikke så mye lenger. Jeg kan ikke si deg hvordan de ser ut engang. Men jeg husker hvordan det føltes å vær nær dem, om du skjønner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det er dumt, men jeg føler på en måte at jeg holder Henri i live ved ikke å lese brevet han etterlot seg. Når skrinet først er åpnet, og når brevet først er lest, vil han ikke ha noe mer å si meg, ikke noe mer å lære meg- og da blir han bare et minne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er sikker på at bruksmåtene vil vise seg når tiden er inne, forsikrer seks meg. Man må sove på slik ting. Det er som regel når du har sluttet helt å tenke på dem at svarene endelig kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger glemmer jeg at det skjedde. Og andre ganger er det det eneste jeg klarer å tenke på i flere dager, svarer hun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Ei foreløpig liste over hva jeg har lest i 2012. Det er ikke så mye å skryte av foreløpig. Men lista vil bli oppdatert fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nummer nis kamp" av Pittacus Lore
 • "Nummer fems fall" av Pittacus Lore
 • "Jeg er nummer fire" av Pittacus Lore
 • "Spesielle kriminelle - en herlig uærlig roman" av Ally Carter
 • "Heksesot - Ellas bok" av Kari Woxholt Sverdrup
 • "Åndejegerne" av Magne Hovden
 • "Glemt" av Jessica Brody
 • "Mørketid" av Åshild Moldskred
 • "Tingen" av Kevin Brooks
 • "Ildkrøniken - begynnelsens bøker" av John Stephens
 • "Dødskuren" av James Dashner
 • "Vakkert mørke" av Kami Garcia
Alle bokanbefalinger for dette verket