De utålmodige av hjertet

av (forfatter).

Aschehoug 1939

Gjennomsnittlig terningkast: 5.62 (13 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Lise Munthes eksemplar av De utålmodige av hjertet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Østerrike

Lesedato

2012

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1939

Språk Norsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 5 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

For første gang i mitt liv skjønte jeg at de fleste egenskapene en har, ligger i dvale så lenge en føler seg ufri og bundet, at det virkelige innholdet og omfanget av et menneskesinn først kommer fram når det tør utfolde seg

Godt sagt! (9) Varsle Svar

i mørket vokser vrangforestillinger hissig som blomster i drivhus.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg hadde ikke tid og tanke for annet enn å være glad og glede meg over andres lykke; for når en er lykkelig selv, innbiller en seg at alle andre mennesker er det også.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

... i grunnen krevde og ventet jeg ikke annet av livet enn å få gå stille og ubemerket gjennom det, gjøre korrekt arbeid [...] og ikke skille meg ut fra andre mennesker på noen negativ måte.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er jo alltid de underligste slumptreff som gjør utslaget for vår sinnstilstand, og nettopp småting kan øke eller svekke motet hos et menneske.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den som engang er blitt såret av skjebnen, blir sårbar resten av livet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

... jeg helt fra barndommen av hadde lidd under følelsen av å være et overflødig menneske som [...] de fleste regnet for kjedelig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

... jeg var grenseløst forbauset over at en ung, ubetydelig fyr som jeg virkelig hadde makt til å gjøre en annen så lykkelig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det vanskeligste for en lege er ikke de syke, skal jeg si Dem. En lærer snart å ta dem på den riktige måten. får en slags teknikk så og si. Og dessuten - når pasienter klager og spør, graver og maser, er det bare noe som følger med sykdommen, akkurat som feber og hodepine. Utålmodigheten deres regner vi med på forhånd, den ruster vi oss til, alle har sine faste, beroligende fraser og småløgner på lager, akkurat som sovemedisin og smertestillende dråper. Nei, de som gjør livet surt for oss, er slektningene. De trenger seg alltid mellom lege og pasient og vil ustanselig vite "sannheten". Alle bærer seg ad som om det ikke fantes andre syke enn dette ene mennesket som står dem nær.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En småby har tusen skarpe øyne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen forfattere har den fantastiske evnen at de får sagt mye bra med få ord. Her er et forsøk på å samle noen av de beste kort-romanene (her definert til under 300 sider) som jeg har lest. Enkelte av dem kan nok karakteriseres som noveller snarere enn romaner, men de får likevel være med.


Godt sagt! (31) Varsle Svar

født 28. november 1881 i Wien,
død 23. februar 1942 i Petrópolis ved Rio de Janeiro
Wikipedia


Godt sagt! (4) Varsle Svar