født 28. november 1881 i Wien,
død 23. februar 1942 i Petrópolis ved Rio de Janeiro
Wikipedia


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jøss, vi har samme bursdag jo - akkurat 80 år forskjell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en bok til av Stefan Zweig og den heter "Verden av i går" - En europeers erindringer. Min bok er fra 1948 og er oversatt av Inger og Anders Hagerup.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den samme utgaven har jeg lest for lenge siden, og da sverget jeg på å lese flere bøker av denne fine forfatteren. Men det har jeg ennå ikke gjort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er kanskje tiden kommet til å legge de på "skal lese" lista di. Jeg er glad jeg er eier av flere av hans bøker, og håper jeg klarer å få tak i flere etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har idag fått tak i Amok og Verden av i går for en rimelig pris på et antikvariat. Så jeg er nå fornøyd så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etterat jeg hadde sendt deg meldingen om boka "Verden av i går" fant jeg en til og den har jeg ikke lest.
Den heter "Helbredelse ved Aand", Franz Anton Mesmer - Mary Baker Eddy - Sigmund Freud (undertekst)og er fra 1931.
I forordet skriver Zweig bl.a.
"Denne bok skal ingenlunde være en systematisk fremstilling av samtlige sjelelige helbredelsesmetoder. Der har jeg innskrenket mig til bare å velge tre mennesker , som hver især ad forskjellige, ja til og med motsatte veier praktiserte det samme prinsipp, "helbredelse ved aand" på hundretusner".
Det skal bli spennende å lese denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe venter til du har lest denne og skrevet noen ord om boken. Det er ikke helt enkelt å kjøpe eldre bøker hvis man ikke har noen kjennskap til innholdet. Når man søker så er det så å si bare overskriften som kommer opp. Forresten hvordan kom du over denne boken (du har alltid en liten kommentar til dine eldre bøker).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden det var Zweig som er forfatteren kjøpte jeg den, for det er ikke alltid like enkelt å finne noen av bøkene hans.
Boka fant jeg på et loppemarked i høst, og nå må den vel flyttes framover i lesekøen :) Jeg skal nok skrive litt om boka når den er ferdiglest, lover det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jeg har nå satt den på listen/ønskelisten. Ser av terningskastene at den er høyt verdsatt. Dersom du har flere av hans bøker du vil anbefale, så bare gi meg et vink!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBerit B LieKirsten LundGunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard Holvik