Kald som døden

av (forfatter) og Astrid Eggesvik (gjendikter).

Silke 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (18 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Helenes eksemplar av Kald som døden

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Eier og har lest

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om førstebetjent Armand Gamache ved Sûreté de Québec.

Omtale fra forlaget

Det er vinter i Three Pines, og snøtunge trær omkranser den frosne innsjøen. På isen ligger en stivnet kropp. CC de Poitiers døde midt i en folkemengde, under en curlingkamp - men det finnes verken vitner eller ledetråder, og i landsbyen surrer ryktene.Da førstebetjent Armand Gamache ved Sûreté de Québec begynner å etterforske saken, oppdager han at CC ikke var et godt menneske. Hun trampet på andre folk, ble uvenner med de fleste og hadde en skjult agenda da hun ankom Three Pines. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor CC var dårlig likt, men hvem hatet henne tilstrekkelig til å ville se henne død? Drapsetterforskningen leder Gamache til hendelser langt tilbake i tid, og i sin søken etter sannheten blir han nok en gang dratt inn i livet i Three Pines. I den tilsynelatende idylliske lille byen med kunstnere, forfattere antikkhandlere og eksentriske gamle damer ligger det mørke og tragiske hemmeligheter skjult.

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282700443

EAN 9788282700443

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Canada

Språk Bokmål

Sider 394

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 6 1 1 1

Bokomtaler

Jeg liker Gamache! Dessuten liker jeg alle de rare menneskene i Three Pines og får lyst til å ta en tur på Oliviers Bistro - nam :-) Koselig mord høres absurd ut, men dette er akkurat det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kald som døden er bok nr 2 i en serie om førstebetjent Armand Gamache. Jeg har ikke lest den første, men det gjorde ingenting for leseopplevelsen.
Førstebetjent Gamache bor i den lille, koselige landsbyen Three Pines. Atmosfæren er rolig og god, bortsett fra et mord i ny og ne ;)
CC de Poitiers ligger drept, midt på isen, midt under en curlingkamp, midt i en folkemengde. Likevel er det ingen vitner og ingen ledertråder! Når førstebetjent Gamache begynner å etterforske drapet finner han ut at den drepte kvinnen ikke var særlig godt likt i landsbyen. Hun trampet på de fleste, hadde mange uvenner og rakket ned på alt og alle.Det er ikke vanskelig å skjønne at denne damen var dårlig likt men hvem hatet henne nok til å drepe henne???

Denne boka har fått meget dårlig kritikk fra anmelderen i VG, makkverk ble den kalt ! Merkelig da at denne forfatteren og denne serien har vunnet masse priser i andre land, spesielt i engelsktalende land? Nei, dette er ikke noe makkverk, det er god, koselig sitte-under-ullpledd-med-en-kopp-te krim :) Ok, jeg har lest mer spennende, blodryppende og skrekkelig bra krim. Men denne er ikke skrekkelig, den er spennende på en rolig måte, underholdende og god :) Skal absolutt lese neste bok i serien, anbefales for en rolig kveld under pleddet !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg lest den herlige "feelgood" krimmen om jeg kan kalle det det og her er link til omtalen min:http://beathesbokhylle.blogspot.no/2013/03/bokomtalekald-som-dden-av-louise-penny.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poeng for ganske godt språk, noen bra formuleringer og interessante karakterer. Minus for litt lite driv og spenning. Jeg liker vel bedre mer heftige pageturnere når det gjelder krim/spenning enn den rolige formen her. Det ble litt langtekkelig og jeg var glad når jeg var ferdig med boka. I tvil om boka skal få fire eller tre, lar jeg tvilen komme boka tilgode og gir den en firer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er virkelig den værste boken jeg har lest noen gang. Jeg leste 180 sider, og greide rett og slett ikke mer. De sier gjerne at det tar rundt 100 sider for en bok å bli spennende, men i dette tilfellet tok det minst 180, for jeg strevde med å komme meg til det punktet. Jeg anbefaler virkelig ikke denne boken til noen, uansett alder, for det er det kjedeligste jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Louise Penny gjør det igjen, hun skriver en varm, koselig og nydelig krim. Det høres kanskje ut som rare betegnelser på en krim, men jeg synes at Pennys bøker handler mye mer om livet enn om døden. Menneskene i Three Pines er de samme som vi ble kjent med i Skjulte liv. De er gode mennesker, noen av dem er rare og noen riktig så kompliserte og andre slike du kunne tenke deg å ha som venner. De involverer seg i Gamaches etterforskning og han lar dem gladelig bli en del av arbeidet hans. Louise Penny er en forfatter jeg synes du skulle bli kjent med, og har du ikke lest Skjulte liv må du begynne med den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Men innerst inne hadde han ment at verden var et skjønt sted. Og fotografiene hans gjenspeilet det. De fanget lyset, sråleglansen og håpet. Samt skyggene som utfordret lyset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jean Guy Beauvoir befant seg i konstant krig med seg selv, i dyp konflikt mellom behovet for å iføre seg klær som viste frem den slanke, atletiske kroppsbygningen, og behovet for å ikke fryse den stramme ræva av seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fordi boken handlet mye om lys, syntes Saul det var interessant og ironisk at den faktisk var blitt sluppet på markedet på vintersolverv. Årets mørkeste dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Myrna bar på langt mer enn vekten av bilringene rundt magen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare tosker undervurderte ham, men Brault visste at det var fullt av tosker i politiet. Tosker med makt, tosker med våpen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Quèbec-vinteren lignet alle på hverandre. Store, vraltende, vaggende vesener, inntullet i så mye gåsedun og Thinsulate at selv slanke så lubne ut, og de lubne ble trill runde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde falt tretti centimeter snø de siste ukene, og de gamle husene i landsbyallmenningen hadde fått hver sin drivende hvite lue.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"For Guds skyld, drit eller kom deg av potta", hadde vært rådet hennes til Clara.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Har du laget disse?" Han var dypt rystet. Et kort øyeblikk lurte han på om han hadde feilbedømt henne. Dette er helt en begavet kunstners verk. "Selvsagt ikke. En eller annen patetisk personfra landsbygda ga meg dem(...)".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

CC hadde vært sammen med feite menn. Hun hadde vært sammen med muskuløse, slanke menn. Og etter hennes mening var begge ytterpunktene helt i orden. Det var overgangen fra det ene til det andre som var motbydelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dødens elev" av Saul Black
 • "Påskekrim 2014 - 18 krimnoveller" av Anette N. Syrdahl
 • "Offer 55" av James Delargy
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Nådeløs vår" av Louise Penny
 • "Cirkus" av Magne Hovden
 • "Søvngjengeren" av Joseph Knox
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "I det siste regnet" av Janesh Vaidya
 • "Elsker deg død" av Peter James
 • "Knokkelgraven" av Simon Kernick
Alle bokanbefalinger for dette verket