Det ellevte manus

en Hanne Wilhelmsen-roman

av (forfatter).

Gyldendal 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (82 terningkast.)

151 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Benedicte Sønsteby Andreassens eksemplar av Det ellevte manus - en Hanne Wilhelmsen-roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788205548206

EAN 9788205548206

Serier Henrik Holme (4) Hanne Wilhelmsen (11)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 410

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Sølvkniven 2022 Bøkekrimprisen 2022

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 44 17 4 1 0

Bokomtaler

OMG! Jeg har ikke lest Anne Holt på årevis og nå lurer jeg på hva jeg har gått glipp av! Dette er den beste krimboka jeg har lest på aldri så lenge!

Ebba får jobb i Norges største forlag og 4 dager senere stenges Norge ned pga corona. Den verdenskjente og noe sære forfatteren Kate Howe leverer et manus med tittelen "Det ellevte manus" hos forlaget, som vanlig skrevet på skrivemaskin og uten at noen kopier finnes. Men da Ebba skal hente manuset i safen på kontoret er det ikke der.
Samtidig finner en gammel mann et ansiktsløst lik i bagasjerommet på bilen sin og det var ikke der da han begynte kjøreturen.

Hanne Wilhelmsen er pensjonert fra politiyrket etter å ha blitt skutt og blitt lam så hun sitter i rullestol, men blir involvert via sin unge kollega Henrik Holme. Det er full fart fra side en og her tar historien vendinger i ett kjør og jeg ble i alle fall realt overrumplet over slutten!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Det ellevte manus av Anne Holt. Boka er kjøpt i bokhandel

Hanne Wilhelmsen er tilbake. Etter ulykken, har Hanne levd mest mulig i skjul for å unngå folk, men nå som pandemien nettopp har truffet Norge, kommer hun fram igjen. Ebba Braut ansettes i et av Norges største forlag, Storkhøj. Her får hun ansvaret for en bestselgende forfatter, men manuset som nylig ble levert inn, er sporløst borte, og det finnes ingen kopi. Parallellt dukker det opp et lik, en kvinne ingen savner.

Dette var en bok som jeg likte godt. Ikke bare var den knyttet opp mot bøker og forlag – den var også veldig tidsaktuell med pandemien friskt i minne. Bra plott, og spennende historie, dog muligens med noen logiske brister – men absolutt en bok jeg gjerne anbefaler!

Trykk her hvis du vil lese hele omtalen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

berre lekker!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg registrerer at denne boken har fått gode omtaler, men selv synes jeg ikke den nådde opp. Jeg irriterte meg over flere av hovedpersonene og historien var tynn og lite spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pandemien er et faktum, og Norge stenges ned. Hanne Wilhelmsen stortrives. Om nettene kjører hun rundt i rullestolen i en folketom hovedstad. I alle hemmelighet har hun skrevet bok, og skremt vannet av forlagets ferske redaktør, ved å nekte henne å redigere noe som helst. Hanne er i sitt ess!
Hannes beundrer og familievenn, politibetjent Henrik Holme, kommer til henne med en drapssak. Kvinnen har fått ansiktet maltraktert til det ugjenkjennelige, og ingen har meldt henne savnet. Politiet har ingen spor i saken, og de kjenner ikke identiteten til offeret. I desperasjon, håper Henrik at Hanne kan hjelpe.
Også i Hannes forlag Storkhøj, skjer det dramatiske ting. En av deres stjerneforfattere, Kate Howe, har levert sitt ellevte manus. Som vanlig i papirform, som vanlig uten kopi. Nå er manuset sporløst forsvunnet, og den ferske redaktøren, Ebba Braut, må hanskes med en enda verre forfatter enn Hanne Wilhelmsen.

Det et godt driv, og interessante personligheter i Anne Holts seneste utgivelse. Bakteppet er pandemien vi alle har følt på kroppen, og det knyttes stor spenning til hvordan det hele henger sammen. Godt å ha Hanne Wilhelmsen tilbake!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hanne Wilhelmsen er tilbake. En spennende bok. Selv om en aner konturene underveis er det ikke enkelt å forutse hele plottet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kjærlighetssvindel" av Hanne Kristin Rohde
 • "Galgens bok" av Thomas Enger
 • "Tolv utemte hester - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Mandela-effekten - Selma Falcks tredje store sak" av Anne Holt
 • "Mirage" av Camilla Läckberg
 • "Kokong" av Eystein Hanssen
 • "Stormberget" av Liza Marklund
 • "Etterpå er vi alle kloke - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Furet/værbitt - Selma Falcks andre store sak" av Anne Holt
 • "Det du ikke vet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Tyv - du skal ikke stjele" av Sven Petter Næss
 • "Patrioter - krim" av Ingar Johnsrud
Alle bokanbefalinger for dette verket