Ingen lesedato
Favoritt!
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken tar tilbake individfokuset og lar stemmer vi vanligvis ikke hører komme til orde. Gjennom personlige tekster møter vi mobberen, den mobbeutsatte og deres familier. Historiene gir leseren et hjerterått innblikk i mobbingens opphav og konsekvenser. Bidragsyterne er i alderen 17-66 år, og tekstene viser med tydelighet at mobbing rammer på tvers av sosiale lag og aldersgrupper. Blant bidragsyterne er kunnskapsminister Kristin Halvorsen, Aslak i Gatas Parlament, Olaf Thommessen og bloggeren Ida Jackson.
Omtale fra forlaget
Fordi jeg fortjener det er et resultat av tidenes engasjement i norske sosiale medier. Gjennom å bruke blogging, Twitter, Facebook og Flickr, har forfatteren samlet inn over 200 historier fra kjente og ukjente. Boka er skrevet i en dokumentarform hvor forfatteren kommenterer, utdyper og syr sammen et bredt utvalg av historiene og belyser fenomenet mobbing på en ny måte. Boka tar tilbake individfokuset og lar stemmer vi vanligvis ikke hører, gi oss et hjerterått innblikk i mobbingens opphav og konsekvenser. Den gir oss kunnskap om hvilke faktorer som er avgjørende for om livet som mobbeutsatt blir levelig eller ikke. Den bringer håp og plasserer ansvaret der det skal være - hos deg eller meg.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788292622612
EAN 9788292622612
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 244
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Boken er lettlest, men tematikken er sterk og graverende.
Mobbehistoriene reflekterer en stor variasjon. Historiene er så forskjellige og de gjenspeiler mennesker fra alle samfunnslag, alle aldre, kjønn, og på tvers av kulturer og religioner. Historiene gir et godt bilde av at mobbing rammer hvem som helst.
Hver enkelts historie blir introdusert av forfatteren, etterfulgt av en overskrift som gir et veldig godt bilde av historien som kommer. Personenes smertefulle historier blir fortalt med varierende lengde, forskjellige dialekter og uttrykksformer. Dette gjør den enkeltes historie nær, og berører meg som leser.
Bokens rene layout, bildenes ro og bokens nette følelse i hånden, fremhever (paradoksalt nok) tyngden i problematikken.
Og så - hva gjør mobbing med den som rammes - og de rundt... Noen ser det som en oppvekker og lever livet styrket, hvorpå andre blir ødelagt og noen dør. Tenk, noen blir ødelagt og noen dør!
Dette er et viktig tema som gjelder oss alle, og vi har alle et ansvar. Forfatterens ønske med boken er:
at boken øker folks bevissthet når det gjelder hva man kan gjøre for å forebygge fenomenet mobbing - og ikke minst at vi enes om at ansvaret for det, er like mye mitt som ditt.
Kristin Oudmayer
Du har klart det Kristin Oudmayer. Gratulerer med en knakende god bok.
Mange sterke historier om mobbing. Jeg anbefaler den for alle, og spesielt de som jobber med barn og unge.
En bok som gir en stor trang til refleksjon i etterkant. Viktig, høyaktuell tematikk.
Alle er gode til noe, og det er bruk for alle.
Ingen barn skal være tapere, de fortjener alle de samme mulighetene til å være vinnere.
Jeg var ordrapp allerede som liten jente. En eldre dame skal en gang ha lent seg over vogna mi og sagt noe hyggelig som: "Se på den nydelige sovedokka der" ... Hvorpå jeg med hvit kyse og flommende mørke krøller skal ha svart: "Jeg er ikke noe sovedokke, di gamle drittkjerring"
Bøker som omhandler psykisk helse:
Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv
Som regel leser jeg skjønnlitteratur, men noen fagbøker betyr mye for meg