Boken er lettlest, men tematikken er sterk og graverende.

Mobbehistoriene reflekterer en stor variasjon. Historiene er så forskjellige og de gjenspeiler mennesker fra alle samfunnslag, alle aldre, kjønn, og på tvers av kulturer og religioner. Historiene gir et godt bilde av at mobbing rammer hvem som helst.

Hver enkelts historie blir introdusert av forfatteren, etterfulgt av en overskrift som gir et veldig godt bilde av historien som kommer. Personenes smertefulle historier blir fortalt med varierende lengde, forskjellige dialekter og uttrykksformer. Dette gjør den enkeltes historie nær, og berører meg som leser.

Bokens rene layout, bildenes ro og bokens nette følelse i hånden, fremhever (paradoksalt nok) tyngden i problematikken.

Og så - hva gjør mobbing med den som rammes - og de rundt... Noen ser det som en oppvekker og lever livet styrket, hvorpå andre blir ødelagt og noen dør. Tenk, noen blir ødelagt og noen dør!

Dette er et viktig tema som gjelder oss alle, og vi har alle et ansvar. Forfatterens ønske med boken er:

at boken øker folks bevissthet når det gjelder hva man kan gjøre for å forebygge fenomenet mobbing - og ikke minst at vi enes om at ansvaret for det, er like mye mitt som ditt.

Kristin Oudmayer

Du har klart det Kristin Oudmayer. Gratulerer med en knakende god bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne boken bør inngå som en sentral del av pensum i lærerutdanningen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne omtalen gjorde meg nysgjerrig, så nå står denne boka på ønskelista mi...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SÅ hyggelig! God lesing, den dagen du får boken... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk - ja, gleder meg til den dagen jeg får den ja: )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage