Det er ensomt å feire bursdag når en er eneste isbjørn i området! Løsningen er selvfølgelig å reise ut i verden i luftballong og invitere alle en møter. Kameleoner, krokodiller, flaggermus, rever og pingviner. Og alle kommer! Nydelige tegninger med mye fint å se på, men slutten er kanskje litt brå...?
Jeg ville gjerne elske denne boka, spesielt fordi jeg vet hvordan det kan være å være søsken til noen med krevende utfordringer. Men så blir jeg aldri så veldig engasjert. Verken i hovedpersonens forhold til søsken, venner, foreldre eller den forferdelige farmora. Og jeg konstaterer bare at hun er fæl, jeg føler ikke noe. Dessverre.
S. 8: "Da Kleopatra var 14. [...] Tre år seinere [...] ble Kleopatra dronning." Da var hun altså 17
s. 9: "Da Kleopatra ble dronning, forgiftet hun lillebroren sin" (som hun for øvrig
var gift med)
s. 10 "18 år gammel ble Kleopatra VII dronning av Egypt" Hæ?
s. 12: "Etter hvert som broren til Kleopatra ble eldre, ville han bestemme mer og mer" Men var ikke han død, da?
Jeg orker ikke mer, jeg.
Liker tematikken, det at en kan gjøre det en har lyst til selv om det ikke passer inn med hva familie og øvrige omgivelser forventer av deg. Litt usikker på illustrasjonene. Og synes slutten ble i overkant brå.
Har kommet til side 110 i boka om Germanerne som er en historisk oversikt over folkevandringer
og en del andre tinfg i Romerriket fra 100 f kr til ca 500 ekr,
Advarsel! Hører du denne lydboka på bussen, kan du fort bli sett på som gal gal dame. En sånn som smiler for seg selv og plutselig bryter ut i rå latter...
ok, men det blir ikke helt riktig på vitenskaplige bøker da
Men det er umulig å legge inn flere bøker i en serie med samme hovednavn, men med ulike undertitler rett etter hverandre. Jeg for bare beskjed om at jeg har nettopp lagt inn denne boka.
Da ble det en del bøker på Mammut, og her er det både historie, faktabøker og en del annet.
Spennende og morsomt å lese om indisk mytologi! Det tar ganske grundig av her og troverdigheten strekkes til bristepunktet, men det passer inn i den fargerike fortellingen. Synes språket kan bli litt barnslig og skravlete, men slutta å irritere meg over det da handlingen tok av.
er det noen som vet hvordan du legger inn info om egne bøker som ikke er her fra før? Hvor er redigeringsknappen?
Denne var ikke dum! Mange gode forslag til ting å finne på inne, ute eller på tur. Enkle aktiviteter som kan gjøres alene eller sammen med andre og som ikke krever all verden med utstyr. Litt dårlig språk og tegnsettingsfeil trekker ned for meg som bryr meg om sånt, dessuten synes jeg maset om å "se bort fra skjermen!" kan bli litt mye. Men alt i alt fin bok!
Nydelig! Å lage en bildebok om evolusjon er imponerende i seg selv, men når den i tillegg er poetisk, morsom, tankevekkende og tar for seg menneskehetens utbytting av planeten uten å få dommedagspreg, er jeg måpende begeistra!
kommet halvveis i boka Atlas of past times om alle tidligere riker osv og kart over deres utbredelse fra før Egypt opp til 1990-tallet. Bra bok på 230 sider.
Mehlum er alltid god, denne blir kanskje litt i overkant innholdsrik? Men oppleseren er grusom! Uten innlevelse, skiller ikke personene fra hverandre i dialogene, pausene er fullstendig umotiverte og flere og flere ord feilleses utover i boka.
Leser Lasarus av Kepler som kom ut nå fo ren stund siden. Ok bok , men ikke min stil..
Bokelskere.no bruker bokbasen.no som hovedkilde for bokdata.
Vi har lenge hatt Amazon som alternativ kilde for bokdata.
Amazon har tilbudt bokdata til utviklere i bytte mot "kjøpeknapper" for å drive salg til Amazon.
Vi har hatt kjøpeknapper som fører til Amazon ved siden av bøkene der vi har brukt dem som kilde.
Nå har Amazon endret vilkårene for databruk, og krever nå en viss omsetningssum per databaseoppslag.
Kjøpeknappene våre som fører til Amazon har ikke drevet nok salg til dem, og vi har nå mistet tilgangen til bokdata derfra.
Det hadde vært fantastisk med et alternativ til Amazon som datakilde for utenlandske boktitler.
Hvis noen har tips her, tas de imot med glede.
Ideelt sett trenger vi da tilgang til et API med bokdata av god kvalitet, samt omslagsbilder.
Når er salget, og finnes den på nettet?
Jeg er for andre gang ferdig med boka om kartenes historie, og den er bra, men noen småfeil. Ellers så leser jeg boka Phantom islands in the Atlantic som såkalte "oppdagete" øyer som ikke lenger finnes på noen kart. Her er det ikke snakk om Atlantis, men en del andre nokså ukjente øyer.
Ingen grunn til å lese dette ferdig. Syltynn historie om en gutt som må redde sivilisasjonen på månen (!) hvor det finnes skumle gorgonzolaer og en by som heter Metallica. (Skal det være morsomt? Det virker bare teit i noe som ellers skal være ei spenningsbok.) Det hjelper heller ikke at språket er dårlig. Mye kommafeil, dårlige setninger og usammenhengende handling. Her har det ikke vært noen redaktør inne i bildet, i alle fall.