Joda, kjenner meg godt igjen. Jeg sparer på bøker for å lese i dårlige tider. Akkurat nå er det 5 bøker som er "trøstebøker" i dårlige lesetider.
Englemakersken av Camilla Läckberg.
I slik en natt - historien om deportasjonen av jøder fra Norge av Kristian Ottosen.
Forbidden av Tabitha Suzuma.
"En av oss" av Vegard Sæther.
5.Regiment Norge : historien om en frontkjemperenhet av Harry A. Ellingsen
Hei :) Jeg sendte mail til forlaget og de svarte følgende : Vi kommer dessverre ikke til å utgi flere bøker i denne serien.
Hos oss er det ingen problem. Han har sine bøker om jakt, fiske, sjøkart, biler m.m. og jeg har resten. Problemet vårt er at jeg nesten ikke klarer å gi fra meg en bok og liker å eie alt jeg leser. Etter flere samtaler oss i mellom er jeg blitt flinkere til å gi bort bøker, men det sitter langt inne.
Hei :) er det noen her inne som kan tenke seg å selge meg boken Fjellkrigen 1940 : Lapphaugen - Bjørnfjell av Johan Helge Berg, Olav Vollan. Undertittel på omslaget: En ukronet seier : BnI- og BnII/IR16 i 6. divisjons felttog. Denne boken omhandler slaget om Narvik.
Ja, jeg har lest den flere ganger.
Jeg har kun lest bøkerne raport fra nr. 24, Helten Gunnar og Hemmelig Agent 24. Men skal lese flere bøker der han er en del av omtalen. Han er jo også nevnt i Max Manus bøker. Han er jo selvsagt en viktig del av vår krigshistorie og fortjener den heder han er blitt omtalt med. Men jeg er nok ikke vidre intressert i Gutta på Skogen litratur fra Oslo og omeng, da de har fått mye omtale. Personlig er jeg intressert i jødenes skjebne, frontkjempernes og frontsøstenes historier, nordmenn i fangeleirene,hverdagsliv under krigen, krigshistorie fra nordnorge og hvordan de store trekkene var i krigen.
Leste nå på nettet at bok nr. 11 skal handle om Qhuinn og Blaylock og den kommer i begynnelsen av 2013. Først hadde forfatteren tenkt å bare skrive en novelle og kalle den Qhuinn and Blaylock slik at de av leserne som ikke liker forhold mellom personer av samme kjønn skulle vite hva boken handlet om, men nå har hun ombestemt seg og skiver en hel bok om dem.Kan bare si at jeg gleder meg, men skal lese bok nr. 9 og 10 på engelsk først.
En utrolig god barnebok med flotte tegninger. Det er mange år siden jeg leste den, men jeg husker hvordan boken intresserte meg. Folkene de traff på veien og opplevelser med både slange, bjørn og elefanter. Hvordan de to barna fikk hjelp i Agra av en norsk sykepleier ved navn Astrid. Da jeg var i Agra i 2000, husket jeg boken. Beskrivelsen av fattigdom, spedalskhet og enorme rikdommer.
Slik vurderer jeg også :)
Denne boken pleide pappa å lese høyt fra til meg og mine brødre. Blir så glad inni meg når jeg tenker på denne boken.
I april 1942 uttalte Sir Philip Noel Baker : " De norske tankskip er slaget om Atlanterhavet det samme som Spitfire - flyene var det i slaget om Storbritannia......"
I desember 1941 formannen for De forente staters Skipsfartsdirektorat, admiral Emery S. Land, i en tale til norske sjøfolk : " Jeg tror det var en britisk publikasjon som erklærte at den norske handelsflåten var verd like meget for den allierte sak som en million soldater. Vel, jeg ønsker å si at dette ikke er noen overdrivelse. Dere er verd mer enn en million mann !"
Det er andre gang jeg leser denne boken. Boken er en roman, men er basert på mange samtaler med fok som seilte i konvoiene. Når man leser den kan man formelig føle den angsten disse mennene kjente. Jeg kan bare beundre disse folkene som ofret sin helse og psyke for å seile på verdenshavene for å frakte forsyninger til de allierte. Men utakk er verdens lønn og etter krigen fikk flere store problemer med å takle ting de opplevde under krigen. Det sto da ingen klar til å hjelpe dem og de måtte også kjempe for å få krigspensjon. Etter krigen endret våre myndigheter memelig lovparagrafene slik at det nesten ble umulig for menn fra konvoiene å få denne godtgjørelsen. Men under krigen ble de samme sjøfolkene lovet gull og grønne skoger bare krigen ble vunnet.
Jeg er helt enig i terningskastet og Nils Ole Oftebro leser med stor innlevelse. Historien er viktig i fortelingen om hvor lett okupasjonen ble gjenomført. Boken tar også for seg etterkrigstidens stygge behandling av oberst Eriksen .
Husker at jeg pleide å rappe pappas tegneserier fra nattbordet hans og lese dem sammen med brødrene mine. Derfor var boken en hyggelig gjenlesning av historier jeg hadde lest før, samt at jeg lærte mye om tegnerne av historiene.
Gåte
Gammel utenpå, ung inni, seig som en trerot, blid som en lerke. God å ha når alt går på tverke.
( bestemor )
Dette er en bok jeg fant i svigermors boksamling, fikk den av henne og tar den frem i slutten av november hvert år. Jeg blir så glad i å se og lese i den. Her er det oppskrifter på mat og "gjøre selv " gaver og kalendre. Ungene elsker å sitte å se i boken og den er ofte ute av bokhylla.
Det kommer helt ann på hva jeg leser og livssituasjonen. Men jeg pleier å lese rundt 100 - 140 bøker i året. Men med mann, 2 unger og fultidsjobb, blir det helst til at jeg leser på toget til og fra jobb og på kveldene etter at ungene har lagt seg. Tilsammen blir det vel rundt 3 til 4 timer hver dag.
En meget sterk skildring om de kvinnelige norske fangenes opphold i konsentrasjonsleiren Ravensbrück. Boken anbefales på det sterkeste.
Jeg har kun lest en av bøkerne, så jeg kan ikke svare deg. Men jeg skal lese alle tre bøkerne i begynnelsen av juni, så da skal jeg skrive på tråden her igjen. Skal bare ha unna en bok serie først + to andre bøker om 2. verdenskrig som jeg har begynt på.
Boken er svært bra. Har lest om han før i boken Tidsvitner og sett ham i to dokumentarer. Den ene dokumentaren ligger å NRK sine nett tv sider under tittelen Tidsvitner. Denne boken tar for seg mye mer av historien hans, enn det jeg tidligere har lest og sett på tv om ham.