Tania Kjelsets "Juli" syns jeg hun bør lese. Hilde K. Kvalvågs bøker er gode, Jon Ewo og Sverre Henmo har også fine ungdomsbøker.

Annika Thors serie om en flyktningjente i Sverige på førtitallet gjorde stort inntrykk på meg. Det er flere bøker, og den første heter "En øy i havet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alkymisten har alltid vore skrytt opp i skyane, og eg er einig med deg. For min del var det ein heilt grei leseoppleving. Etter boka var eg ikkje tankefull, slik som mange seier ein blir.

Derfor er denne boka plassert under mi skuffande-bokhylle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den for første gang rett før jeg fylte 20, og jeg elsket den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er få gonger eg ler og griner av same setning. Dette er ein bok som rørar noko ved meg, og eg skulle ønskje eg kunne møte Pelle Sandstrak for å takke han. Dette er ein bok der han forteljer om gode og vonde sidar ved livet sitt. Eit liv prega av tourette syndrom med tics, tvangstankar, rituale, feilande hjelpeorgan, mange jobbar og generelt eit vanskeleg liv.

Korleis denne mannen i dag klarar å reise rundt å halde foredrag er heilt utruleg. Han er ein veldig sterk mann. Boka anbefalar eg på det varmaste.

Mr. Tourette og jeg er ei bok eg er stolt av å ha i hylla.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg, er også skeptisk til novellesamlinger, og denne gikk på tomgang, men innimellom var nesten utrolig bra, særlig den frekke humoren. Det jeg likte best var at hun observerer så presist med glitrende dialoger, brutt opp av helt motsatte tanker. Særlig den første novellen om middelaldrende Arne og den halvparten så gamle kjæresten hans, jeg lo mye og syntes det var treffende, ikke klisjéfylt som slike historier gjerne blir. Ville egentlig bare at forfatteren skulle ha bygd ut den historien til en roman, at boka skulle fortsatt med samme personer. Beskrivelsene av umulige (men vanlige) venninneforhold var også fulltreffere. Men de surrealistiske greiene likte jeg ikke i det hele tatt, der kjedet jeg meg og skumleste bare.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vår datter Emilie på 12 år står foran en aldri så liten dannelsesreise i litteraturens verden, og i den forbindelse ønsker jeg å vite hvilke bøker/forfattere dere mener en jente gjennom oppveksten "bør" ha kjennskap til.

Og: I dag fikk hun sitt første lånekort på biblioteket, og det var en stolt far som kunne konstatere at hun valgte sitt første lån helt av seg selv. Det ble Hilde Hagerups "Bittet".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, for det kan vel tenkes at dere snakker om bøker i flere kanaler enn bokelskere.no?

Her er jeg på Twitter - http://www.twitter.com/StigVoll :-)

Og hvor er du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns denne ble aaaltfor lang, men jeg hadde kanskje litt feil forventninger. Ingen tradisjonell krim, nei, og dette er nok den Elizabeth George-boka jeg har likt minst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Lurer på om det er noen i det hele tatt som synes disse listene er interessante...? Men jeg kan jo skjønne at folk blir "revet med" av trenden...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ikke denne både flott og fæl? Illustrasjonene er mektige, stemningen er mildt sagt urovekkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg opplever den ikke som urealistisk. Men full av paradokser er den i alle fall! Jeg har likt denne boka mye bedre enn jeg antok da jeg begynte å lese en bok om en psykisk syk person. Kan ikke annet enn å få stor godhet med Eli.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vinden jagar seg sjølv gjennom hagen, snur seg brått og ser seg tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror non-fiction (historie, reiseskildringer, livsstil, biografier, debatt, krig) kan være et greit sted å begynne. Noen titler:

Livet (Keith Richards), Den siste krigsseileren (Jon Michelet), Elitesoldat (Thomas Rathsack), Tungtvannssabotasjen (Jens-Anton Poulsson), Spion i Hitlers rike (Sverre Bergh), Legendarisk måljeger - Ole Gunnar Solskjær (Ian Macleay), Libanon farvel (Odd Karsten Tveit), Med mandat til å drepe (diverse), Vi sloss for Norge (Arvid Bryne), Petter Northug (Otto Ulseth), Oppdrag Odin (James Holland), Politi & røver (Kjetil Østli), Drømmekrigen (Anders Sømme Hammer), samt de fleste titler av Antony Beever, Alf R. Jacobsen og Thor Heyerdahl.

Av skjønnlitteratur vil jeg anbefale Erlend Loe (kort og morsomt) og Stephen King (ikke mursteinene, da).

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte konseptet, jeg likte plottet, jeg likte universet som Robin Hobb skaper. Det ligger et godt driv og et fint univers i bunnen, men tidvis er Robin Hobb litt kjedelig. Jeg synes kanskje den største svakheten hennes ligger i karakterskildringene. Jeg får aldri helt tak i personene. Jeg klarer liksom ikke helt å se de for meg. Det mangler noe i forhold til etableringen av de forskjellige personene – de kommer ikke til meg når de introduseres og da blir de hele veien litt diffuse. Og det gjør seg ikke i fantasy. Synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det krever enorm viljestyrke, flaks og dyktighet for å bli først.
Men det krever et gigantisk hjerte å være nummer to.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For det blåser på Jæren. Mer enn du tror. Og jeg har alltid tenkt at det gjelder å holde seg oppreist, lene seg mot vinden med hele sin tyngde og ta peiling på stedet du skal bevege deg til før du setter den ene foten foran den andre. Som å bo i en vindtunnel, omtrent, sidelengs gravitasjon, så for meg hvordan bøndene tjoret kuene til bakken og naglet hustakene fast, teipet seg fast til stolene sine og ventet på bedre vær.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å begraves på Færøyene er ikke som begravelsene i Norge, der får man ofte knapt nok fylt opp de fremste benkene, eventuelt i tillegg til den bakerste, hvor nysgjerrige pensjonister som vil holde seg oppdaterte, sitter, og presten veksler mellom tre-fire forhåndsskrevne prekener som gir deg en følelse av at det mer eller mindre kun gjenstår å fylle inn avdødes navn og geografiske plassering, omtrent som en konfirmasjonssang på rundgang, en formel, for han som tror på meg skal leve uansett om han dør, lykke til på reisen og savnet er stort og vanskelig og alt det som sies kan, blir sagt og presten klapper på kisten, omtaler personen han aldri har sett med fornavn, sier at vedkommende var så glad i livet, han hadde så mange venner, hun hadde så mye ugjort, så mange planer. Ingen vet hvor Herren hopper, veiene uransakelige som rushtrafikk i Roma. Som å spå i kaffegrut, vage antagelser som bare stort sett stemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NN pustet jevnt og viserne på klokken gikk uforstyrret fremover, sekund for sekund, og jeg tenkte på verdensrommet, at om jeg dro nå, for eksempel til midten av Melkeveien, med lysets hastighet, ville det ta tjueen år før jeg var fremme, mens det for NN, liggende i sengen, ville gå 30 000 år før jeg igjen var tilbake. Men så raskt kan ingen reise.
Tenkte slik når jeg var lei meg.
Einstein som passet på at vi aldri reiste for langt bort fra hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var Donald Duck. Jeg hadde løpt utfor stupet. Men jeg falt ikke. Fordi jeg ennå ikke hadde sett ned.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jo flere venner du samler, desto flere begravelser kan du komme til å å måtte gå i.
Flere mennesker å savne når de forsvinner.
Jo mer du stiller deg opp, desto mer stein vil man kunne kaste på deg.
Men den som er alene skuffer bare seg selv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Harald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid Nygaard