Mannen min, som kan skilte med å kun ha lest Gummi-Tarzan en gang på barneskolen, har nå nådd det steg hvor han kunne tenke seg å begynne å lese bøker, og har bedt meg finne en bok han ville likt. Problemet er at bøker jeg har elsket, trolig ikke vil passe ham i det hele tatt. Så: hjelp!

Så litt opplysninger for å hjelpe i vurderingen: Mann 27 år, sivilingeniør, liker idrett og vintersport, vitenskap, action, eksotiske reisemål :) Trenger en bok hvor handlingen kommer raskt igang og hvor det er mye spenning og gjerne action. Har sagt at han prøvde å lese en bok en gang (ukjent hvilken) hvor det var veldig mye beskrivelser og adjektiv, dette var visst upopulært.. Muligens også ugunstig hvis det er veldig mange personer å forholde seg til i boken. Antall sider bør helst ikke overskride...300?

Mitt håp er at han skal bli revet med, oppdage bokgleden, utvide horisonten sin, og så har vi enda mer å dele! :)

Forslag mottas med takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Min "løsning" på dette for min mann ble Jack Higgins. Det ble klaff - etter at bl.a. Bagley var forkastet etter noen få sider. Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forkaste Bagley for Jack Higgins er jo nesten helligbrøde, da!

Iallefall etter at jeg mot slutten av en Jack Higgins-bok følte at "dette har jeg jo lest før" og fant ut at han hadde byttet ut personene + første og siste kapittel og gitt ut boken på nytt:D (Det var den gangen jeg leste 40 Jack Higgins-bøker på 2 måneder)

Til TS: Stå på, du vil finne noe han liker om du ikke gir deg. Tror jeg ville holdt meg til fiction fremfor fakta inntil leselysten er opparbeidet, men det er bare min mening. Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker av Bill Bryson dekker vitebegjærlighet iallefall, han har skrevet reiseskildringer som er fantastisk lesning, min favorittbok er En kort historie om nesten alt. Her klarer han faktisk å presentere populærvitenskaplige fenomener og emner på en måte at "selv jeg" skjønner det ;) Thor Gotaas er en norsk sakprosaforfatter som også leverer fantastisk gode bøker om ulike emner: Løping, en verdenshistorie f.eks. Eller den nyeste: Ørkenen Sur, om nordmenn som av ulike grunner strandet i Brooklyn på første halvdel av 1900-tallet. Her er bilder og historiske fakta pent flettet inn med skildringer om den norske uteliggerkolonien. En Skjønnlitterær bok jeg anbefaler er Frelseren av Nesbø ! Uhyggelig bra historie som dreier seg rundt uoppgjorte synder på Frelsesarmeens sommercamp den gang da, en øst-europeisk leiemorder og en forsoffen etterforsker..midt i Oslogryta :) Arto Paasilinna skriver bøker som er tynne i omfang men rike på burleske historier med humor og snert, de mest absurde situasjoner med de skeiveste eksistenser. Fantastisk :)Jeg ville starta med De hengte revers skog! og bøkene, - får du selvfølgelig på ditt bibliotek :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Politi og røver av Kjetil Stensvik Østli. Om "det harde ransmiljøet på Østlandet" på 90 tallet. Med tidligere politispaner Johnny Brenna og den tidligere kriminelle Petter R. Hansen. Spennende støff for oss gutta;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den var mest lånt i Trondheim Fengsel. Stod en artikkel om det i Kulturadressa i dag:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tror non-fiction (historie, reiseskildringer, livsstil, biografier, debatt, krig) kan være et greit sted å begynne. Noen titler:

Livet (Keith Richards), Den siste krigsseileren (Jon Michelet), Elitesoldat (Thomas Rathsack), Tungtvannssabotasjen (Jens-Anton Poulsson), Spion i Hitlers rike (Sverre Bergh), Legendarisk måljeger - Ole Gunnar Solskjær (Ian Macleay), Libanon farvel (Odd Karsten Tveit), Med mandat til å drepe (diverse), Vi sloss for Norge (Arvid Bryne), Petter Northug (Otto Ulseth), Oppdrag Odin (James Holland), Politi & røver (Kjetil Østli), Drømmekrigen (Anders Sømme Hammer), samt de fleste titler av Antony Beever, Alf R. Jacobsen og Thor Heyerdahl.

Av skjønnlitteratur vil jeg anbefale Erlend Loe (kort og morsomt) og Stephen King (ikke mursteinene, da).

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pelsjegerliv av Helge Ingstad er perfekt til ditt formål, passer alle dine kriterier. Hvis man ikke er veldig opptatt av perfekt språk osv er dette ei helt fabelaktig bok for alle:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foreslår "Hodejegerne" av Jo Nesbø. Den er aktuell, har action, finesse og humor. Hvis han liker den kan han fortsette med bøkene om Harry Hole.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min bror som nok ikke har lest en bok siden Veien til førerkortet fikk de to første Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø av meg i julegave i 2009. Siden har han lest alt som Jo Nesbø har skrevet pluss litt andre bøker og til jul nå ønsket han seg bøker! Det er håp for de fleste ;) Lykke til med å vekke mannens leseglede!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Jegern under her foreslo; Syk pike. Action, vitenskap og terrorisme, samt eksotiske reisemål som Kasakstan, Østerdalen, Berlin og London. Språket er stramt, uten dill.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, det blir nok Syk pike som blir med oss på tur :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Loe/Doppler? Her er det action, kombinert med mye humor. Og godt språk. Ikke for lang heller, hvis det er et poeng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første som slo meg var "Syk Pike" av Espen Holm.

Inneholder både vitenskap, action og handler ikke minst om OL i London :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste litt om den nå, virket som et glimrende forslag! Takker så mye :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud