Ser det er noen som har lagt ut lister for hva de har lest i 2011, men forstår ikke hvorfor. Er det meningen at en skal fylle på etter hvert? En- to bøker kan vel knapt kalles en liste, og hvilken interesse har den for andre?

Det finnes en funksjon som fyller noe av behovet for å loggføre bøker en har lest. Når boken avsluttes legger en inn dato på "lest". Har forsøkt meg på en liste en gang selv, over hva jeg skulle lese i løpet av sommeren, men skjønte at det ikke var særlig spennende for andre å lese. Har mer sans for lister med et tema, noe nyttig;) Og hvis en i tillegg skriver litt om hver enkelt bok gjør det listene mer interessante.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Helt enig med noen her i at de listene er litt plagsomme. Jeg lager det ikke selv fordi funksjonen for å sette "utlest-dato" fins her OG fordi jeg ville følt meg altfor egoistisk om jeg gjorde det. Min mening er at lista bør ha en funksjon for andre i tillegg til deg selv om du velger å "publisere" den. Skriv noen ord om bøkene e.l., ha heller et tema enn et leseår som grunnlag for ei liste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ganske enig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare som et kjapt innskutt tips, så kan jeg opplyse om at hvis man holder en liste "ikke ferdig", så er den ikke synlig for andre. Og da er det faktisk mye lettere å fortløpende legge bøker i lista. Det dukker faktisk opp en knapp under boka når du er inne på hovedvisningen for den enkelte boka. Den knappen heter "Legg i liste" eller noe sånt. Og hvis man trykker på den vil boka havne i den lista man har uferdig. Man kan kun ha en liste som "ikke ferdig" om gangen.

For de som genuint har disse listene kun for eget bruk tror jeg dette vil være en lettere måte å gjøre det på, enn å "åpne" og "lukke" lista hver gang de skal legge til en ny bok. (Jeg hadde en slik oversikt selv i løpet av 2010, som jeg først nå, når 2010 er over har markert som ferdig.)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ei av årsakene til at denne nettstaden er så populær, er vel at han gir rom for både deling av lesegledar og individuell organisering av eiga lesing. Måten kvar enkelt gjer dette på, bryr eg meg ikkje om, for vi er ikkje like på den måten. Om nokon vil opprette ei liste og fylle på etter kvart, bør vere deira sak. Derfor får vi både listrer om kva som blir lese i 2011, om kva som er kjøpt på loppemarked eller som er julegåver i 2010 saman med lister av meir tematisk karakter. Ein del av arbeidet med å organisere lesinga har tydelegvis ikkje offentleg interesse, og det synest eg er heilt i orden.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Nei, du har vel rett. Ikke så mye å bry seg med:) Men siden jeg var i det humøret tenkte jeg at jeg ville bry meg litt:) Folk gjør mye rart, meg selv inkludert:) for det er jo ingen klare retningslinjer for hvordan gjøre hva, så hvis ingen sier fra blir det kanskje litt kaotisk,hehe. Heldigvis er det mange som lager interessante lister som de har lagt masse arbeid i, all ære til dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig enig! Akkurat nå er alle, utenom én, av listene på forsiden av typen "Lest i 2011". For meg er dette totalt uinteressant , og bruker tid på å lete etter fine lister med et tema og med gode begrunnelser.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg forstår ikke helt hvorfor noen henger seg opp i hva folk kaller listene sine. Jeg tar det egentlig mest som en selvfølge at når folk kaller en liste for 2011, så dukker det opp flere bøker etterhvert. Man kan da ikke lese ut 10 bøker før vi har kommet en uke ut i året heller.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg forstår ikke hvorfor du henger deg opp i hva jeg skriver hvis du ikke bryr deg om hva andre legger ut eller kaller det. Jeg undrer meg bare på hvorfor det er noen som publiserer for eks bare én bok de har lest hvis de ikke skriver noe om den,og en liste i mitt hode er flere enn en av noe, men ser ut som om det er delte meninger om dette;)

Det er mange her, muligens du også, som er opptatt av hvor en skal publisere hva, så nå ble jeg litt usikker på når dette gjelder....;)

Folk gjør som de vil uansett, men jeg ville nå bare ytre mine tanker om dette:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du lufter en ting og uttrykker irritasjon, eller ihvertfall forvirring over det, så er det vel ikke så rart at andre tenker at det er takhøyde for å svare deg på samme måte?

-Du forstår ikke greia med disse listene.
-Ingrid forstår ikke hvorfor du henger deg opp i det.

Det må da være greit nok!?
Så kan vi se om dere begge i løpet av denne tråden kan oppnå litt mer forståelse? Sant?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg synes det er gøy og se hvilke bøker de har lest hvis de har skrevet litt hva de synes om dem under. Så jeg kanskje finner en bok jeg har lyst og lese :] Men når det bare er ei liste er det ganske kjedelig. Lister til eget bruk kan man liksom legge inn på mobilen og sånt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lager dem til eget bruk;) For å holde styr på hvilke bøker jeg har lest. Jeg har ikke for vane å legge inn lesedato, rett og slett fordi jeg ikke er innom her hele tiden (av og til legger jeg inn flere bøker i slengen, og da er det nesten umulig for meg å huske hvilken dato de ble ferdiglest). Dessuten syns jeg det er ganske gøy å se hvor mange bøker jeg får lest i løpet av et år, og hvilke:)

Som sagt, jeg lager listen kun for eget bruk, og forventer ikke at andre skal syns den er spennende:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg lager heller en bokhylle med det jeg har lest, det fungerer like greit. Et nettsted er jo offentlig, og i det offentlige kan man ikke bare ta seg til rette som man vil, kan man vel? Det er supert når et nettsted som bokelskere.no kan tilby noe for hver enkelt - en oversikt over hva de har lest osv., men det kan bli ganske kaotisk om alle skal gjøre dette uten å tenke over konsekvensen det får for Bokelskere i helhet. Ønsker vi et kaotisk nettsted hvor en må bla gjennom flere sider med "lest i år"-lister for å finne morsomme og inspirerende lister (det finnes sånne skatter der ute i det ukjente. :-)). Så hvorfor ikke heller ta seg bryet med å legge in lesedato til fordel til de andre brukerne?

Jeg personlig er ikke veldig opptatt av denne saken, men det er tydelig at det finnes en del som irriterer seg over det. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lurte i grunnen bare på hvorfor de ble publisert... Ser når jeg åpner "Hjem til forsiden", ligger det opp til flere lister med hva folk har lest denne uken?? Det går an å lage seg en egen liste på sin egen side over dette, men hvis en ønsker å publisere hva en leser for alle så er dette selvfølgelig veien å gå;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, er ikke særlig teknisk av meg, så har ikke tenkt så mye over at det kanskje finnes andre muligheter. Men når du sier det, kom jeg på at det er mulig å markere listen som "ikke ferdig", da kan jeg fremdeles beholde den, men den vil ikke være synlig for andre til jeg markerer den for andre:) Stemmer ikke det? Da kan jeg fremdeles lage listen, fortsette å legge til bøker, helt til vi kommer til 2012, for å så publisere den da:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det ser ut som et av de rådene som jeg har fått som respons på det jeg skrev:) Jeg har selv aldri tenkt på å lage en liste på den måten så jeg har ingen erfaring med det. Det jeg gjør er at hver gang jeg er ferdig med en bok legger jeg inn dato/ årstall, som står nedover på siden og kommer frem når du markerer boken som lest. Da vil det automatisk komme en kategori i høyre marg på din side som heter 2011. Den fylles opp etterhvert. Skal du derimot skrive noe om hver bok må du sikkert lage liste, men skal du bare sortere er overnevnte funksjon like greit, og litt mer privat.

Lykke til med lesing, sortering og lister:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ganske sikkert det i de fleste tilfellene er snakk om lister over bøker som er lest i år. Jeg synes det virker åpenbart, og når flere av listene er beskrevet med "til eget bruk" o.l. så er det jo innlysende.

Jeg brukte en liste til samme formål i fjor, før oversikten over leseår kom. Den er jo ganske ny. Så det er kanskje ikke så rart at ikke alle har fått med seg den funksjonen, og hvis de ikke har for vane å legge inn lesedato, så dukker det vel sikkert ikke opp en årsliste oversikt under bokhyllene deres heller. Faktisk så er det jo også en vesentlig forskjell på visningen i listene man lager og årstallsoversikten. Man har masse data på hver bok i liste visningen, som man ikke har i årsoversikten. Så jeg kan godt forstå at noen foretrekker gamle lister tross alt.

Jeg har selv lært meg å ignorere lister som begynner med et årstall, og da er frustrasjonen neglisjerbar.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Enig. Lurer på om det er noen i det hele tatt som synes disse listene er interessante...? Men jeg kan jo skjønne at folk blir "revet med" av trenden...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnes