Bøker jeg og barna elsker akkurat nå om dagen. Til glede for store og små.
Henrik er en belest fyr, som åpenbart deler mye av min litteratursmak. Jeg gikk inn i hans Norske godbiter-bokhylle og fant de fleste av mine norske favorittforfattere der. Den Norske godbiten jeg har valgt meg er Erlend Loes roman Doppler.
Mange har nok kjent følelsen av "er dette alt". Tanken på hva som ville skje hvis man bare dro fra alt. Vekk fra jobb, familie, forpliktelser, husoppussing.
Doppler er midt i livet. Et tilsynelatende vellykket liv med god jobb, familie, hus og dyr terrengsykkel. Men en dag velter han på sykkelen ute i marka. Og bestemmer seg for å bli der. Han slår leir og blir venn med en elg.
Absurd naivt og Loesk på sitt beste. Denne boka bør alle som er 30+ lese. Litt tidlig midtlivskrise på en skikkelig god måte:-)
Det er på tide med oppsummering av året. De bøkene jeg har satt størst pris på i år er disse:
De er egentlig ikke rangert. Mer 10 bøker jeg likte godt litt hultert i bultert. :-)
Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!
Jeg ønsker meg Niel Gaimans samlede Sandman i 3 bind. Er virkelig klar for å lese dem på nytt og føler en sterk dragning mot å eie dem. Samlede Death er også på listen. Tegneserier altså...
Selv skal jeg gi Roy Jacobsens Vidunderbarn til ALLE til jul. Fineste boka!
Kan for øvrig avsløre at Jette Kaarsbøls bok kommer i norsk utgave til våren (mars/april tror jeg), på Cappelen Damm forlag.
Jeg ville valgt: Klokkemakeren, Prost Gotvins Geometri og Mengele zoo. Himmelblomsttreets geometri kommer på 4. plass. Hvis du liker mat og litt mystifistisk og finurlig krim, så leser du alle bøkene om Fredric Drum og Skarphedin Olsen etter det. Begynn på begynnelsen og les alle!
The Road var en skikkelig rystende opplevelse på alle mulige måter. Språket, atmosfæren, fortvilelsen, kjærligheten mellom far og sønn, desperasjonen. Og ikke minst håpet? Jeg syns du skal lese boka og heller vurdere om du skal se filmen. Jeg har fortsatt ikke hørt om noen som har vært likegyldig til The Road, men vil anbefale deg å lese den på engelsk hvis du har mulighet. Av en eller annen grunn gjør den ikke like sterkt inntrykk på dem jeg kjenner som har lest den på norsk? Noe med oversettelsen? Jeg er redd for at noe av nerven i teksten kan ha gått tapt.
I tillegg: Moleskine notatbok, nyeste nummer av Wallpaper med artikel om blandt annet bokhandlere, og i tillegg: Himmelen i Berlin.
Jeg skriver under på alt som Jan sier. Jeg er også skikkelig fan av Gert!
Hvis du begynner på serien om Fredric Drum/Skarphedin Olsen (JA, Gert liker relativt sære navn...), så råder jeg deg til å begynne på begynnelsen og så lese alle 10 bøkene. Det er bare WOW!
Klokkemakeren, hans nyeste bok, er også en fryd! Lun og kjærlig, humoristisk og samfunnskritisk på typisk Gertsk vis. Anbefales!
Sinnsykt høye forventninger. Og når den endelig kommer så er jeg jammen ikke sikker på at jeg tør å se den. Boken var noe helt for seg selv. Jeg er veldig redd for å ødelegge noe av den følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest den. Jeg er også spent på om filmen skal greie å forbidle far/sønn forholdet på en like god måte. Når denne boken visualiseres så kan det kjapt tippe over i horror.
I boken var det så utrolig mye som foregikk mellom linjene. Det blir nok ikke en film med overdreven dialog.
Hurra hurra hurra!!!
Som regel aldri mindre enn 3 om gangen. 1 på senga, 1 på t-banen og 1 eller flere manus på lesebrettet som leses når det passer. Men blir jeg virkelig oppslukt så er det den samme boka som blir med overalt. Da blir alt annet satt på vent.
Per Olov Enqvists Et annet liv. Fabelaktig! Noe av det beste jeg har lest, uansett genre.
Akkurat nå: I stabler på gulvet, inni klesskapet, stabler på nattbordet, under stuebordet og i kasser i kjelleren.
Vanligvis: Skjønnlitteratur, krim og dokumentar står sammen, alfabetisert. Pocket og innbundet er blandet. Kokebøker for seg på kjøkkenet. Foto, kunst, interiør o.l. står også sammen, eller ligger i stabler i bokhylla.
Jeg er nå på jakt etter den perfekte bokhyllen som skal opp i rekkehuset til våren...
Joyce Carol Oates. Alle bøker. Har aldri fått den oppmerksomheten hun fortjener i Norge. Enig i anbefalingen av Jette Kaarsbøl, Den lukkede bok. Meget bra. Mo Hayder: Tokyo. På spenningsfronten. Sonya Hartnett: Hundene sover og Sommerfugl. Regnes som ungdomsbøker, noe jeg syns er feil. Ekstrem nerve i bøkene hennes!
Bøkene om Hedvig er veldig gode! Enig i tipset om LasseMajas detektivbyrå også.
Jeg var ikke fornøyd med Lonely Planet når jeg var på Cuba. Anbefaler deg å sjekke ut Rough Guide eller Footprint Guide istedet. Velg den som har nyest utgave.
Bøker som akkurat nå leses om igjen og om igjen og om igjen.