En liten lek, inspirert av diverse forumer. En fin måte å anbefale bøker og å bli kjent med andre brukeres bokhyller.

Gå inn på profilen til bokelskeren som har postet før deg. Fin den boken du vil anbefrale til andre bokelskere og post et svar. Skriv gjerne noen linjer om hva boken handler om, hvem den evnt passer til og hvorfor du anbefaler akkurat denne boken.

Husk! du skal anbefale en av bøkene som finnes i bokhylla til den som postet før deg! Da sender jeg stafettpinnen videre og håper på mange insiperende anbefalinger:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 83 svar.

Jeg siterer Jan Fongen, som riktignok skrev det i parentes: Bra tiltak, Dina!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Sissel si bokhylle fann eg romanen Jeg lovet deg aldri en rosehage av Hannah Green, boka som i si tid gjorde at eg vart bibliotekar:) Romanen gjorde stort inntrykk og eg kan så absolutt anbefale den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mari har Markens grøde av Knut Hamsun som en av sine favoritter. Boken handler om nyryddningsmannen Isak, hans vei for å dyrke frem et eget bruk, der det tidligere bare var skog og karrig jord. Historien skildrer også hans kone Inger, en forsiktig sjel som gjennom dramatiske hendelser vokser frem til en flott kvinne.
Jeg har lest boka flere ganger og kommer nok til å lese den igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

I Henrik Skjolds boksamling finner jeg Sven Nordqvists geniale barnebøker om Gubben og Katten. Historiene hans er utrolig lune og fine, det samme er illustrasjonene. "Fisketuren" er kanskje den aller fineste av disse bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dina, jeg ser at en av dine favoritter, er Ibsens Gjengangere. Nå har jeg vært Ibsen-fan siden jeg var 13 år og skrev "særoppgave" om Kongsemnerne. Siden har jeg sett de fleste av Ibsens stykker på scenen. Men selv om han skrev for teateret, er det likevel en berikelse å lese Ibsen. Det er så mange detaljer, man ikke får med seg i teatersalen. Det som imponerer meg mest over Ibsen, er hans totale tidløshet i sin tematikk. Jeg vil også anbefale dem som bor i eller besøker Oslo, å ta en titt innom det relativt nye Ibsen-museet i Ibsens egen leilighet, der han bodde de siste årene av sitt lit, rett overfor slottet. Stafett-pinnen sendes videre. (Bra tiltak, Dina!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fra Brit' bokhylle vil jeg anbefale Engelen på det sjuende trinn av Frank McCourt. Vi får vi ta del i Franks barndom og oppvekst. Som Frank selv åpner boka:

"Verre enn en normalt ulykkelig barndom er en ulykkelig irsk barndom, og enda verre er en ulykkelig irsk-katolsk barndom."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg anbefale Den merkelige hendelsen med hunden den natten av Mark Haddon. Den er skrevet fra perspektivet til en gutt med autisme. Boka får fram mange sider med å ha denne lidelsen, men også hvordan det må være for den nærmeste familien. Jeg har lest den flere ganger, og oppdager nye ting hver gang. Dessuten er det flere ting i begynnelsen man ser i et helt annet lys når man vet hva som skjer på slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Randi fant jeg "I stillhetens hus" (diktsamling) av Stein Mehren. Han har vi vært innom i dikttrådene tidligere. Jeg synes Mehren har en så fin stemning og rytme i diktene sine. Jeg kan lese dem om og om igjen, - og de gir meg noe nytt/mer utfyllende hver gang, - og ikke minst så finner jeg ofte dikt hos han som passer til mine egne sinnsstemninger (som dikt ofte gjør).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I bokhylla til Hilde fant jeg "Garman og Worse" av Alexander Kielland. Dette er en perle fra vår kanskje viktigste realistiske forfatter. Romanen kalles ofte en kollektivroman, ettersom vi her ikke møter noen tydelig hovedperson. Derimot tydeliggjør blant annet alle kontrastene og ironien i romanen samfunnets urettferdigheter. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I hylla til Linda finner jeg "Mitt navn er Asher Lev" av Chaim Potok. Dette er en fantastisk bok om en jødisk gutt som blir en stor maler. Kunsten er ikke vel ansett i hans religiøse familie og han opplever mange vanskelige valg mellom sitt ønske om å male og sitt ønske om ikke å såre familien. Stor litteratur, menneskelig varme, lenge siden jeg leste den, - glemmer den aldri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blant Bjørns favoritter finner jeg Olav H Hauge, dikt i samling. Olav H Hauge er en fantastisk lyriker. Jeg blir aldri ferdig med ham, og finner stadig nye tekster som fanger meg. Tar man seg tid til å lese litt om det spesielle livet han levde, blir poesien hans enda mer gripende.

Eit ord

  • ein stein i ei kald elv. Ein stein til - Eg lyt ha fleire steinar skal eg koma yver.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hos Kristin fant jeg "Kjærlighet i koleraens tid", en av mine favorittbøker :) En nydelig bok om kjærlighet. Fermina blir enke som godt voksen, og da øyner hennes gamle flamme fra ungdomsårene sjansen. Denne kan jeg trygt anbefale til alle som liker å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Middlemarch" av George Eliot er en av de aller beste realistiske romanene jeg noen gang har lest.
I grunnen har den mange hovedpersoner, men den som det skrives mest om er Dorothea Brooke, og hennes tanker og følelser gjennom bl.a. et ulykkelig ekteskap og man lærer mye om mellommenneskelige relasjoner og oppfatninger i Victoria-tidens England.
Noen kritikere har oppfattet Dorothea som et selvportrett av George Eliot (psevd. for Marian Evans) som ung.
Jeg leste romanen (for det meste på engelsk, selv om jeg av og til konsulterte min norske utgave) i fjor sammen med en lesegruppe på librarything, og det var virkelig givende og interessant.
Ser at Toril har gitt "Middlemarch" terningkast 6, og det fortjener den sannelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hos Kjell K fant jeg Thomas Mann - Trolldomsfjellet. Fantastisk beskrivelse av en ung manns opphold ved et tuberkulosesanatorium. Anbefales sterkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I hylla til Carl fant jeg 84 Charing Cross Road av Helene Hanff, som rett og slett er en liten perle av en brevsamling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bokhylla til VersionMarianne stod klassikeren 1984 av George Orswell. En meget velskrevet framtidsroman. De språklige formuleringene er gode, og historiengod. En absolutt klassiker å børste støvet av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Ellens hylle fant jeg "heksene" av Roald Dahl. En fantastisk barnebok. Dahl skriver med en fantasi utenom det vanlige, og forteller en historie som kan være like morsom for den voksne høytleseren, som for barn som hører på. Dette er en av de barnebøkene som bare aldri går ut på dato.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

I Brit Honningsvåg sin bokhylle fant jeg masse spennende, men jeg velger å anbefale Amalie Skram og hennes bokverk om Hellemyrsfolket. Dette er fantastisk lesing fra tidlig 1900 tallet fra Bergen.

Vi følger flere generasjoner fra Hellemyrsfolket, deres harde kamp for å overleve, fattigdom, kjærlighet, alkoholisme etc. Disse bøkene gjør så inntrykk at de vil sitte lenge i kroppen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Hedvig sin bokhylle fant jeg Drageløperen av Khaled Hosseini, en bok som jeg leste for snart to år siden, og som jeg i utgangspunktet aldri hadde kommet til å lese, hadde det ikke vært for en onkel som gav meg den i julegave. Grunnen til det er at jeg er lite interessert i å lese historiske romaner og romaner som omhandler den delen av verden. Men man skal aldri si aldri, for jeg elsket virkelig boka! Og det var en artig - og viktig - oppdagelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I hylla til StineMa såg eg Siss og Unn av Inger Bråtveit. Denne mørke, intense og kompakte oppvekstskildringa er vel den sterkaste leseopplevinga eg har hatt i år; det ein les like etterpå (i mitt tilfelle Knausgårds MK1) vert fort flatt og spenningslaust i forhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Nils Torvald Østerbøs bokhylle fant jeg "The thirteenth tale" av Diane Setterfield, en tradisjonell og spennende roman i beste 1800-tallsstil. Jeg las boka i fjor og greide knapt å legge den fra meg. Liker du bøker a`la "Jane Eyre" og "Stormfulle høyder", liker du nok denne boka. Det gjorde i alle fall jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka jeg fant i Leselenas bokhylla var Gummitarzan. En bok jeg egentlig ikke husker hva handler om - men husker at jeg elsket denne boka som barn.

Anbefalingen blir Saman er ein mindre Aleine av Anna Gavalda. Har du enda ikke lest denne boka? Da er det på tide. Det er en bok som egentlig handler om ingenting, men samtidig om livet. Den tar for seg livet slik livet er. Hverdagene som kommer jevnt og trøtt, uten et egentlig plot.

Likevel slukte jeg denne boka. Det tok noen sider, men jeg ble hekta av stemningen, skrivemåten og historien. Dette er nok årets favoritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I Brit Honningsvåg sin bokhylle fant jeg "Frøya" av Johanne Hildebrandt.Det er første bok i en trilogi som tar oss med tilbake til bronsealderen. Lettlest og spennende og fasinerende å spekulere i hvordan det egentlig var på den tiden.Som det står bakpå boka : " Frøya er en bok man leser i ett strekk, en bok som gjør at man kryper opp i sofaen og forsvinner i en helt annen verden". God tur :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I kristin sin bokhylle fant jeg "Da Vinci koden" av Dan Brown.

Den boka leste jeg først i sommer. Følte meg forpliktet til det siden jeg fikk boka i bursdagsgave av min datter. Jeg hadde ikke lest den fordi jeg trodde jeg ikke kom til å like den... men så feil kan man ta! Jeg likte den kjempegodt, og syns den var veldig godt skrevet. Har også sett filmen nå, og ble positivt overrasket over den og, selv om jeg syns boka var best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Marianne sin bokhylle fant jeg Mannen som elsket Yngve, en bok jeg har lest flere ganger, og rett og slett har forelsket meg i. En av mine absolutt favorittbøker, som jeg vil anbefale til alle bokelskere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Blant Brit Honningsvågs bøker, fant jeg «La meg synge deg stille sanger» av Linda Olsson. Sistnevnte roman er utvilsomt en av de beste historiene jeg har lest i år. Boken handler om smertelige tap, lojalitet og ikke minst viktigheten ved vennskap. Forfatterens lavmælte tone bidrar til å skape en stemningsfull litterær atmosfære, og den vakre, men vedmodige beretningen gir en leseropplevelse av de sjeldne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Nicola fant jeg "Noe til besvær" av Mark Haddon. Dette er en fornøyelig bok om hypokonderen George som akkukrat når han skal over i pensjonistenes rekker finner en "kreftflekk" på hofta si. Boka er morsom og alvorlig på samme tid. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hos Hilde S H fant jeg "Ekstremt høyt og utrolig nært" av Jonathan Safran Foer. En nydelig bok om 9 år gamle Oscar, 9.11 og en liten nøkkel. Til tider hysterisk morsom, til tider uutholdelig trist og hele veien vanvittig godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I GuroS' hylle fant jeg en bok jeg stadig vender tilbake til: «En bønn for Owen Meany« skrevet av John Irving. Den er burlesk, morsom og tragisk, favner det latterlige og det dypt rørende, med skarpt avtegnede karakterer. Anbefaler virkelig sterkt. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Caterinas hylle fant jeg "Entusiasme og raseri" av Ari Behn. Jeg synes bok var ustyrtlig morsom og velskrevet. Leste en annmeldelse hvor annmelderen blant annet skrev
"Hvor Behn egentlig vil med boka? Det vet jeg sannelig ikke helt." Og mitt svar er, spiller det egentlig noe rolle. Boken er god underholdning :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Brits hylle står Keiser og galileer av Henrik Ibsen.
Ibsen regnet dette dramaet for sitt hovedverk. Undertittelen er "Et verdenshistorisk skuespill" og det er to dramaer med 5 handlinger i hver. Første del har tittelen "Cæsars frafald" og den andre "Kejser Julian". Det er noen år siden jeg leste det nå, så jeg husker ikke handlingen så godt lenger. Det er keiser Julian som har hovedrollen og han strever med å finne ut av sin rolle med hensyn til religiøs tro (kristendom) og verdslig makt.
Jeg synes at Keiser og galileer er et spennende og tidløst drama - selv om eller på tross av at Ibsen kaller det historisk - som uforjent er kommet noe i skyggen av de andre skuespillene, særlig samtidsdramaene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fra Kjell's bokhylle vil jeg trekke frem Mannen som elsket Yngve. Blir rett og slett glad i Jarle Klepp og må trekke på smilebåndet mange ganger gjennom boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Bente fant jeg Den trettende fortellingen av Diane Setterfield. En liten perle av en bok - spennende historie, velskrevet og med en fin liten twist som jeg ikke klarte å gjennomskue. Noe som alltid gjør meg glad!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Natalies samling fant jeg mye som kan anbefales, men valget faller på Blikktrommen av Gunther Grass. Det er svært lenge sia jeg leste denne boka, det var vel i studietida. Men jeg husker at den i alle fall på den tida ga meg en stor leseopplevelse. Kunne vært interessant å prøvd den på nytt nå, men jeg er dessverre ikke flink til å ta opp igjen gamle bøker. Boka er godt skrevet og gir et innblikk i tysk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I Brit Honningsvågs bokhylle fant jeg Johan Theorins Nattfokk. Det er nok en av de beste, nye krim bøkene jeg har lest. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Lise Munthes bokhylle fant jeg Buddhas barn av Torbjørn Færøvik, det er en fantastisk reiseskildring fra de buddhistiske landene i Asia. Anbefales:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bokhyllen til Elin Østerbø fant jeg Tyvenes By av David Benioff. Boken handler om en desertør og en ung gutt som bryter portforbudet i den beleirede byen Leningrad under 2. Verdenskrig. De unnslipper dødsstraff, men kun hvis de klarer å finne 12 egg på fem dager, som skal brukes i en bryllupskake. Boken er basert på en sann historie, og den er ikke bare spennende, men også til tider meget morsom. Den gir også gode skildringer fra livet i den russiske byen under tysk beleiring.

Jeg tror få har hørt om denne boken, ihvertfall i Norge, men den anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A spot of Bother, eller Noe til besvær av Mark Haddon er min anbefaling fra Ann Helen Haugens bokhylle. Den handler om en engelsk middelklassefamilie med så mange spøkelser i skapet at det bare er et tidsspørsmål før de faller ut. Hylende morsomt og sårt om helt vanlige mennesker som for å holde fasaden skjuler for naboen og hverandre at de er utro, homo, samboer med feil mann, har nervøse sammenbrudd osv. Verd et les! (Ser at noen andre har anbefalt denne boka før meg i bokleken, men den er så god at det fortjener den)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anette har Trollvinter av Tove Jansson som en av sine favoritter. Planen for ettermiddagen er å høre den på lydbok mens jeg strikker genser i godstolen. Den må høres minst en gang hver vinter! Flotte vinterskildringer, lun humor og dyp livsfolosofi. Nydelig lest av Trine Lossius Borg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Maris hylle merket "fantastisk", finner jeg Tom Egelands "Paktens Voktere". Egeland skriver spennende og lettlest, samtidig som bøkene hans, etter min mening, er kodekrim på høyt nivå sammenliknet med for eksempel Dan Brown.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Heidis hylle fant jeg "Damenes detektivbyrå nr. 1" Alexander McCall Smith. Dette er en bok til å slappe av og trekke på smilebåndet.
Altså en veldig KOSELIG bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Henrik er en belest fyr, som åpenbart deler mye av min litteratursmak. Jeg gikk inn i hans Norske godbiter-bokhylle og fant de fleste av mine norske favorittforfattere der. Den Norske godbiten jeg har valgt meg er Erlend Loes roman Doppler.

Mange har nok kjent følelsen av "er dette alt". Tanken på hva som ville skje hvis man bare dro fra alt. Vekk fra jobb, familie, forpliktelser, husoppussing.

Doppler er midt i livet. Et tilsynelatende vellykket liv med god jobb, familie, hus og dyr terrengsykkel. Men en dag velter han på sykkelen ute i marka. Og bestemmer seg for å bli der. Han slår leir og blir venn med en elg.

Absurd naivt og Loesk på sitt beste. Denne boka bør alle som er 30+ lese. Litt tidlig midtlivskrise på en skikkelig god måte:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anette og jeg har mange felles bøker så her var det vanskelig å velge. På Anettes ønskeliste fant jeg Kristoffer Schaus "På vegne av venner". Den stod på julegavelista mi, og er nå lest. Kris som han kaller seg selv i boka imponerte meg. Jeg har ikke vært så begeistret for hans tidligere prosjekter jmfr.bl.a. "Forfall". Men alle mine fordommer er nå gjort til skamme. Mannen har virkelig et budskap. Boka er lest på en halv time, men vil sitte i tankene mye, mye lenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I Brit Honningsvåg hyller fant jeg flere jeg liker, men ser vi er veldig enige om hvertfall én : Beloved av Toni Morrison. Syns denne var annerledes, gripende og med en bestemt følelse i seg som satt igjen lenge.

Denne anbefaler jeg å lese på engelsk, mistenker at mye av det karakteristiske og sterke i språket er nødt til å gå tapt i en norsk oversettelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blant Eirins favoritter er The arrival/Ankomsten av Shaun Tan. En helt fantastisk bok om å være fremmed i en verden hvor alt er ukjent. Historien fortelles i vidunderlige bilder og helt uten ord. Som dattera mi sa: "Det er det fineste jeg har lest! Jeg skjønte ingen ting..."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Mari er det fryktelig vanskelig å velge, for hun har lest mye fint! Så mye at det hun har blant sine favoritter som jeg ikke har lest, skal jeg jamen lese. Anbefalingen blir "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindquist. Her smyges fantastiske elementer så nensomt inn i sosialdemokratisk realisme at man nesten tror hvert ord han skriver ...Fantastisk bok, som alle de andre bøkene hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Guro liker også traktorer! "En kort historie om traktoren i Ukraina" er også en av mine favoritter. Denne fargeklatten en av bok er både morsom og rørende. To kontrastfulle søstre prøver å forenes i en felles aksjon for å redde deres 84-årige far fra å gifte seg med en mye yngre vil-ha-britisk-pass-blondine. I tillegg til å nyte denne yppige kvinnen har han ambisjoner om å skrive historien om traktoren i Ukraina. Det er med andre ord faktisk en historie om traktorer, men også familiebånd, generasjonsskiller, ulike kulturer og kryssende ambisjoner. Som Per Haddal i Aftenposten skrev: "Ta en tur med denne traktoren, da vel. Den pløyer faktisk ganske dypt, midt i løyene."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Hilde B.N. finner jeg Thereses tilstand av Hanne-Vibeke Holst. Hilde har plassert boka under eget bibliotek som "PMS-litteratur":-)

Typisk jentebok som man koser seg med når man er trøtt og sliten og trenger noe "enkelt", småmorsomt, koselig, litt tankefullt innimellom hvis jeg ikke husker helt feil. Det finnes 3 bøker om Therese, - leses i riktig rekkefølge; Thereses tilstand, Det virkelige livet og En lykkelig kvinne

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I Brits bokhylle fant jeg Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Boka handler om Mariam og Laila, to kvinner i Afghanistan, og vi følger dem gjennom mange år. Mariam blir giftet bort som femtenåring til en eldre mann, og en god del år senere blir femten år gamle Laila også en del av familien. En sterk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av de bøkene Sigrid og jeg har til felles falt valget mitt på "Doppler" av Erlend Loe. Jeg lo meg gjennom hele boka, at en manns (midtlivs)krise kan bli så morsom! Ispedd en del elg og en del melk og en liten teskje galskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Vibekes bokhylle fant jeg Tore Renbergs: Mannen som elsket Yngve. Den kom jeg over ved en ren tilfeldighet på en gresk øy. Jeg var helt desperat fordi jeg hadde lest ut det jeg hadde med meg av litteratur. Så fant jeg denne boken i resepsjonen til det norske reiseselskapet i utslitt pocketutgave og kastet meg over den. Det ble et hyggelig bekjentskap og jeg skal lese de andre bøkene hans etterhvert som jeg får tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Lises bokhylle fant jeg Timbuktu av Paul Auster. Å, så glad jeg ble! Denne boken leste jeg da vi adopterte en noe tilårskommen hund som i sitt tidligere liv hadde levd på gård og elsket å rulle seg i myrer og møkk. Hva forgikk bak pannen til dette dyret som vekselsvis virket sorgfylt som en olding og yr som en guttunge? Timbuktu er det bekymringsløse landet man kommer til når livet er slutt. Mr. Bones er hunden som ønsker å komme til Timbuktu for å treffe igjen sin tidligere eier og store forbilde, den hjemløse poeten-to-be Willy G. Christmas. I boken opplever vi verden gjennom Mr. Bones’ perspektiv og filosoferinger. En bok for alle som liker å utforske hvordan verden kan fortone seg fra en litt annen vinkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Lises bokhylle fant jeg en klassiker: Klokkene ringer for deg av Hemmingway.En roman fra den spanske borgerkrigen. Noe av det jeg liker ved romanen, er at mesteparten av handlingen er lagt til pausene mellom slagene. Man får en sterk følelse av borgerkrigen, men også endeløs venting. Relasjonene mellom karakterene er sterkt preget av at de ligger i skjul og venter på neste trekk. En sterk leseropplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Kristins bokhylle fant jeg 23-salen av Ingvar Ambjørnsen. Bokas handling foregår på Lier psykiatriske sykehus på 70-tallet, og gir et skremmende innblikk i hvordan folk på en psykiatrisk institusjon hadde det på den tida. Historien fortelles gjennom en ung manns øyne. Han skildrer hvordan det er å være "nykommer" i staben i beste Ambjørnsen-stil: naturalistisk og usminket. Ei bok som virkelig traff meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Heidi si bokhylla finner jeg fagboka "Hva er språk" av Helen Uri. Jeg har sansen for Uri, både som fagperson og som skjønnlitterær forfatter! Dette er ei bok jeg selv har satt opp på ønskelista mi.

I omtalen av boka står det:

I dette essayet om språk, tar forfatteren blant annet for seg hvordan språk er bygget opp, hvordan det brukes og utvikles over tid, og hvordan barn og voksne tilegner seg språk. Hun fortsetter med å diskutere fremtidens norsk, med makt og mote som viktige stikkord. Har litteraturliste og register.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Hilde si bokylle fant jeg mange gode bøker, men blandt dem var det en bok som jeg leste for mange år siden og nesten glemt..... men med en gang jeg så bokomslaget kom historien til den 15 år gamle Zana tilbake for fullt. Det er en sterk historie om kulturkrasj, tvangsekteskap, og ikke minst svik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Elins bokhylle fant jeg Fars Krig av Bjørn Westlie, han skriver om faren sin som var frontkjemper og nazist. En veldig god og sår bok. Om å forsøke å finne ut hva som skjedde og om å forstå hvorfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kari-Anne har Lasso rundt fru Luna i bokhylla, og det er en roman jeg har lest flere ganger, selv om det nå er noen år siden siste gang.
Jeg mener at denne romanen er Mykles beste og en av de aller beste litterære verkene i norsk litteraturs historie. Agnar Mykles stil er besnærende og nydelig, personene (spes. hovedpersonen Ask Burlefot) er utrolig godt skildret og levendegjort, og digresjonene kan nok få svært mange lesere til å kjenne seg igjen. Tror jeg.
Vel, det er nok et par-tre andre norske romaner som kan konkurrere med "...fru Luna", men det er en annen sak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Kjell K fant jeg Ibsens samlede verker! Mange har et anspent forhold til Ibsen. Det er gammelt, og gjerne påtvunget lesing ved skolebenken.

Jeg derimot falt for Ibsen på videregående. Det tok lit tid å bli vant til det dramatisk oppsettet, replikkutvekslingen. Men da jeg ble vant til det, slukte jeg det. Min første Ibsen var gjengangere. Den er og blir favoritt - sammen med En folkefiende, og Vildanden.

Jeg vil anbefale ALLE å lese noe av Ibsen... eller kanskje høre et hørespill.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Dinas bokhylles fant jeg Agahta Christies "Ti små negerbarn". Denne boka er så grøssende skummel at jeg måtte få en venninne til å komme bort, da jeg ikke orket å være alene. Jeg ble ihvertfall helt paranoid! I tillegg til spenning får du den fiffige skrivestilen til Christie, så enkel og genial.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Mari sin hylle finner jeg Tusen strålende soler. For en stund siden var Drageløperen av samme forfatter veldig populær, men jeg vil fremheve denne som mye bedre, og samtidig mye verre. Den beskriver kvinners situasjon på omtrent samme tidspunkt som Drageløperen, og er ikke vinklet helt på samme måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble så glad da jeg fant barneklassikeren "Den hemmelige hagen" av Francis Hodgson Burnett (1909!) i Ingunns bokhylle. Dette er en av de bøkene jeg har lest flest ganger i livet; først som gysespennende høytlesning av mamma, så som mestring da jeg klarte å lese en såpass lang bok selv, og til slutt som voksen; der jeg fant enda flere kvaliteter ved boka.

Burnett skaper et univers en lett kan leve seg inn i og se for seg. Skildringene er vakre, fantasifulle og nære, karakterene vinner små og store personlige seire. En føler at en lever med dem i medgang og motgang, og jeg har i hvert fall veldig klare bilder av hvordan det ser ut på de beskrevede stedene :-) Nå gleder jeg meg til å lese den for barna mine! (...om omtrent en fem-seks år ;-) )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det vel flere jeg vil anbefale, ikke minst alt av Dickens. Det gleder meg stort hver gang noen leser klassikere av dette slaget! Den boka jeg vil anbefale sterkest er vel Mikael Niemi's "Populærmusikk fra Vittula". En vanvittig historie, sorgmunter og hysterisk morsom. Denne boka burde få være medisin for alle norske sjeler i ubalanse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det vel flere jeg vil anbefale, ikke minst alt av Dickens. Det gleder meg stort hver gang noen leser klassikere av dette slaget! Den boka jeg vil anbefale sterkest er vel Mikael Niemi's "Populærmusikk fra Vittula". En vanvittig historie, sorgmunter og hysterisk morsom. Denne boka burde få være medisin for alle norske sjeler i ubalanse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bokhylla til svein olav fant jeg en av de forfatterene som jeg har lest alle bøkene til, nemelig Dan Brown. Alle er ikke like bra, Da Vinci-koden som er nevnt tidligere i tråden er en av favorittene.

I hylla til svein olav fant jeg den beste av Dan Brown, Engler og Demoner. Handlingen foregår i Roma med Vatikanet innblandet. Den boka klarte jeg ikke legge fra meg. Utrolig spennende og god driv i boka. Thriller på høyt nivå. Leser nå hans siste, Tapte symboler og så langt virker det som en fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos Hedvig fant jeg "En bønn for Owen Meany" av John Irving! Denne boka er helt fantastisk og er skrevet av yndlingsforfatteren min. En helt utrolig historie om vennskapet mellom John og Owen og deres oppvekst sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bokhylla til Mari fant jeg "Et glass melk takk" av Herbjørg Wassmo. En god og viktig bok om traficking og menneskehandel. Skikkelig skremmende å tenke på at slikt skjer også i Norge. Anbefaler virkelig denne boka!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Djevelen holder lyset av Karin Fossum fant jeg i bokhylla til Bente. Karin Fossum er en våre beste kvinnelige krimforfattere. Denne boka er en av mine favoritter fra henne. Utrolig god historie og spennende. Anbefales :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie Stenseth