Jeg har kjent deg så lenge, Helge, hvisket det inne i ham. Hvor har det blitt av oss? Hva i all verden er det vi holder på med? Karl Marx? The Smiths? Hvorfor klarer vi ikke å ha et vanlig liv? Hvorfor har det blitt sånn som dette? Hvorfor klarer vi ikke å slippe bort fra oss selv? Jeg har kjent deg siden 1988. Du kjente meg fra jeg var en fjør. Det var vind omkring oss. Vi sprakk mot solen. Husker du det?. Alt var vårt. Alt var nå. Blått lys, kjølig regn, ublid natt, rød tur: vi er eldre.
Finnes det noen statistikker som sier hvor mange gode forfattere hvert enkelt land har? Dette blir i utgangspunktet helt subjektivt, men kanskje ikke i forhold til salgstallene om det er de du tenker på, og om det er de du synes bestemmer om en forfatter er god eller ei. Hva er en virkelig god forfatter? Og hva er det du leter etter som du ikke finner i de norske forfatternes bøker? :) Det hjelper nok ikke å kun lese én bok fra én forfatter for så å tenke at norske bøker ikke er noe særlig, for det er et enormt spekter å ta av..
Er helt uenig! "Vi er tross alt bare 4,7 millioner innbyggere i Norge, så statistisk sett kan ikke Norge har så mange gode forfattere".. for en tullete ting å si! Selvfølgelig kan vi ha gode forfattere. Vi har da mange forfattere som har utmerket seg utenfor landegrensene og som fremdeles gjør det? Hamsun, Ibsen, Undset.. for å nevne noen av de klassiske. Norske bøker blir jo stadig oversatt til flere språk. Ja, vi er få, men det betyr ikke at vi ikke har eller kan få gode forfattere.
Ja takk begge deler ;) Hadde nok ikke hatt råd til å kjøpe alle bøkene jeg leser ettersom det er et par i uken, men kjøper alltid av favorittforfattere osv. Jeg er veldig glad i biblioteket. Bruker bibliotekets nettside til å reservere bøker og forlenge dem om leveringsfristen har gått ut. Liker også veldig godt atmosfæren på biblioteket, det å kunne være omringet av bøker til alle kanter er en fantastisk følelse. Håper jeg får et hus med bøker overalt en vakker dag(selv om det i grunn er litt sånn allerede). Antikvariater er også herlige.
Jeg må si at jeg også liker lukten av bibliotekbøker, liker at de ser brukt ut og jeg smiler alltid når jeg ser ord og setninger som er streket under av tidligere lånere.
Enig! Det er en veldig rørende og inspirerende bok om hvordan leve videre når alt egentlig bare går imot en, om hvordan det er å stå ansikt til ansikt med en forferdelig sykdom, men kanskje aller mest om å elske og om å leve i nuet. Nydelig er den!
Veldig, veldig sant!
Jeg tror at det helt klart finnes selvstendighet og kreativitet i vår samtid også, bare ikke at den er like tydelig som den kan være og som den en gang har vært, muligens. Det blir nok lettere å tenke på dette om noen år når alt kommer på avstand, selv om det nå er lett å si at vi selvsagt "vet best" og føler sterkest når vi er midt i det hele.
Jeg har tenkt på det samme i det siste. At vi som er unge i dag ikke har en like "sterk" tid å være en del av, i hvert fall ikke en tid som 60, 70 og 80-tallet. Vi har ikke hockeysveis og Levisbukser og vi står ikke like sterkt sammen om slike ting, føles det som. Kanskje det er slik som Jan sier under her, at neste generasjon kommer til å tenke det samme om oss,noe det egentlig er vanskelig å se for seg nå, mye på grunn av teknologien som på så mange måter har ødelagt så mye, selv om den også har gitt oss veldig mye bra. Jeg håper jo selvsagt at jeg kan se tilbake på livet mitt i tidsepoker, og si at sånn var det da, for nostalgien, den vonde, fine nostalgien skal jo eksistere. Jeg tiltrekkes veldig av de store lidenskapene Jarle og vennene hans har, særlig lidenskapen for musikk og politikk, men også alt annet, omtrent. Jarle suger til seg verden! Alt nytt er en forelskelse for ham, en genuin og sterk forelskelse som det for meg er veldig lett å kjenne seg igjen i. Å føle at man er en del av en spesiell tidsepoke er jo viktig, og man ønsker jo så gjerne denne tilhørigheten.
Nydelige fortellinger skrevet i Du-formen vi ikke ser så altfor ofte.Jeg synes dette er en kjempefin debut. Noen av tekstene kan til tider føles litt korte (mest fordi man vil ha mer), men på den annen side gir dette en slags større betydning og en form for dramatikk over det hele. Det holder absolutt mål. Jeg gleder meg til å lese mer av denne forfatteren i fremtiden. Anbefales så absolutt! :)
Du lager en hel verden du, Tore. Så mye liv! Det er så fint, så herlig! Jeg liker at vi får bøker om alle. Om Jarle, Helge, Hasse og Pål. Når jeg er ferdig med en god bok får jeg ofte følelsen av at jeg vil ha mer, mer av alle karakterene og livene deres, at jeg ikke er ferdig med dem. Derfor er det så fint at du finnes i litteraturen, at du kanskje tenker litt det samme, at karakterene dine skal følges til du selv ikke er mer, på en måte, samtidig som det selvsagt finnes en verden utenfor alt sammen også. ÅH! Jeg har ikke ord for hvor bra det er alt sammen, hvor endeløst beundringsverdig det er.
Nydelig. Rett og slett nydelig. Kim Hiorthøy kommer alltid til å være fantastisk.
Jeg liker best å kjøpe innbundet slik at forfatteren tjener (mer enn pocket)på at jeg kjøper boken. :)Synes dessuten at innbundne bøker tar seg bedre ut i bokhyllen.
.. men for all del. Jeg kjøper jo pocketbøker også av den grunn at jeg er en ung student. Det er kun de siste to årene jeg selv har kjøpt innbundne bøker, så jeg eier en god del pocketbøker. Men ja, jeg tror nok jeg kommer til å prøve å kjøpe flest innbundne bøker i fremtiden.
Jeg lurer i grunn på det samme. Jeg har sniklest litt i The Road på engelsk og foreløpig ser det bra ut, så jeg tror kanskje jeg kommer til å lese den på engelsk..
Jepp! Det er også tilgjengelig på NRK nettv. :)
.. et litt merkelig spørsmål, kanskje, men jeg lurer på hvilket forlag dere liker best. Hvilket forlag gir ut flest av de bøkene dere har lest/leser? Er dere opptatt av forlag eller er dere likegyldige til akkurat dette? Tenker dere at en bok er bedre og mer "seriøs" hvis den er utgitt på et av de store forlagene?
Selv har jeg en svakhet for Forlaget Oktober av den grunn at de utgir bøker av forfattere jeg liker og også av den overfladiske grunnen at omslagene er fine og navnet i seg selv "Forlaget Oktober" klinger så bra i ørene mine. Ellers velger jeg selvsagt ikke bøker ut ifra forlag. Når alt kommer til alt har det ikke så mye å si hvilket forlag en bok blir utgitt av, sålenge boken er bra etc.. Jeg er bare nysgjerrig på hva dere mener.
Jeg pleier å ha det på, sålenge boken ikke er aaaaltfor tjukk slik at smussomslaget er i fare for å bli ødelagt om jeg bruker det til bokmerke ;)
Gleder meg!
Jeg har ikke lest så mye av Murakami ennå, men den første jeg leste var Norwegian Wood. Jeg har også lest Vest for solen, syd for grensen - en nydelig bok jeg likte veldig godt. Jeg fikk Trekkoppfuglen og Kafka på stranden til jul, så det blir nok en del Murakami i år.
Enig, enig, enig!
Jeg fant igjen speilglasset oppå cisternen bak toalettskålen, som om noen hadde brukt det til å speile seg mens de runket. Nå speilet det magen og hoftene mine, og jeg ble stående som en mann med fronten mot toalettskålen mens jeg kneppet opp buksa. Det føltes nesten rart at jeg ikke hadde en pikk å hente ut fra buksesmekken. Da jeg rullet dongeristoffet og underbuksa nedover lårene, så den mørke trekanten av kjønnshår merkelig tom ut, som en halvferdig skisse.
Måten jeg hevnet meg på, var å gi henne alt hun forlangte, det vil si, jeg tok meg av barna, jeg vasket gulvene, jeg vasket klærne, jeg handlet maten, jeg laget middagen, og jeg tjente alle pengene, slik at hun ikke hadde noe konkret å klage på når det gjaldt meg og min rolle i familien. Det eneste jeg ikke ga henne, og som var det eneste hun ville ha, var min kjærlighet.