.. et litt merkelig spørsmål, kanskje, men jeg lurer på hvilket forlag dere liker best. Hvilket forlag gir ut flest av de bøkene dere har lest/leser? Er dere opptatt av forlag eller er dere likegyldige til akkurat dette? Tenker dere at en bok er bedre og mer "seriøs" hvis den er utgitt på et av de store forlagene?

Selv har jeg en svakhet for Forlaget Oktober av den grunn at de utgir bøker av forfattere jeg liker og også av den overfladiske grunnen at omslagene er fine og navnet i seg selv "Forlaget Oktober" klinger så bra i ørene mine. Ellers velger jeg selvsagt ikke bøker ut ifra forlag. Når alt kommer til alt har det ikke så mye å si hvilket forlag en bok blir utgitt av, sålenge boken er bra etc.. Jeg er bare nysgjerrig på hva dere mener.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Oktober, Bazar og Jevelforlaget :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Aschehoug ganske godt, nå er jo dette et stort forlag, men etter at jeg oppdaget at de hadde bakgårdssalg på sommeren/høsten, har det blitt kjøpt en god del bøker der. Slike salg er ganske genialt. Liker å kunne få bøker til en billig penge. Men generelt er jeg egentlig ikke så opptatt av forlaget jeg kjøper bøker gjennom, det viktigste er jo at man liker bøker man kjøper/leser uavhengig av hvor de er gitt ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt må v damm forlag eller kanskje oktober men eg he mest av damm

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lagt merke til at Oktober forlag går igjen blant bøkene jeg liker, men jeg leter ikke blant utgivelsene deres for å hente leseinspirasjon. Jeg antar ikke at det et bra bøker fordi de blir utgitt på Oktober.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøver å ikke la meg påvirke av forlag når jeg velger bøker, men oktober er nok det som har tiltrukket seg mest oppmerksomhet fra min side.

Ellers syns jeg det er artig at det er et eget marxsistisk forlag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser på norsk blir det mye Oktober/Pax - men det mest sjarmerende forlaget er Flamme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De største forlagene har jo den største bredden i sine utgivelser. Av de mindre og nyere forlagene, har jeg sansen for Press forlag. De startet i 2006 og har siden da hatt bestsellere som Vi, de druknede, Vinter i Madrid og Shantaram på listene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når det gjelder valg av bøker har forlag lite å si for min del. Men enig i at Oktober forlag har fine omslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som forfatter/oversetter har jeg jobbet med mange forlag - noen liker jeg bedre enn andre, men det har mer med personkjemi å gjøre enn noe annet, tror jeg. Jeg føler trang til å sitere Terry Prachett når det gjelder forlag: I would like them to give you the books and me the money. Når det gjeler bøker, tror jeg at forlag er det siste jeg ser på, når jeg tenker meg om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som leser (og mini-forlegger) er jeg mest glad i de forlagene som setter litteratur foran profitt. Ikke at det er noe galt i å tjene penger, men å overgi seg til kommersialisme kan bety at god litteratur aldri utgis begrunnet med manglende inntjeningspotensiale. Men - uansett; bøkene er viktigere enn forlaget. :)

Når det gjelder velklingende navn er det danske forlaget "Rosinante" en favoritt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rosinante er et herlig navn på et forlag - og faktisk mitt danske forlag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal