Det er sjelden å knytte vennskap i så høy alder, sier Maryam.
Ja, sier jeg. Men så har de da også lettere for å vare livet ut!
Det høres absolutt interessant. Hvis du vil "følge meg" her på bokelskere.no, kan vi snakkes nærmere via private meldinger. Det er (dessverre) den eneste muligheten vi har for å sende private meldinger.
Jeg leser «Innhaugfolket» for første gang nå, mest fordi jeg, som deg, er interessert i dagliglivet på 1800-tallet. Bøkene er populære og godt likt av mange; jeg er ikke blant de mest begeistrete. Lange partier er for søtladne og forutsigbare for min smak, selv det også er interessante og velskrevne partier. Jeg skal fullføre, men bøkene havner ikke blant dem jeg ønsker å lese flere ganger.
Alle som lengter hjem, lurer seg selv. For det finnes ikke noe annet hjem enn din egen kropp, den du alltid sleper med deg.
Slik er vi i slekt med snegler og skilpadder.
Bare at våre skall er så utrolig mye skjørere.
Hei igjen Kari og takk for svaret! Nå ble jeg virkelig nysgjerrig på dette prosjektet ditt med å lese om kvinner som ligger på Vår Frelsers gravlund. Jeg ser du har det travelt, men vil du si litt om hvilke kvinner - og bøker - det dreier seg om. Og den typen omvisninger du hadde, går de fortsatt?
I «Magret» gir Anne Karin Elstad en levende og troverdig beskrivelse av konfirmasjonen i en trøndersk fjellbygd tidlig på 1800-tallet. Vi får et godt bilde av hvor betydningsfullt og omfattende dette ritualet er, både for konfirmantene selv og deres familier og slekt.
«Magret» er nummer to av Elstads bøker om folket på Innhaug. Konfirmasjonen er omhandlet i del 2.
Takk :-)
Der skulle jeg gjerne ha vært! Høres svært interessant.
Tankevekkende det du sier om hvordan en oppleser kan farge bokens karakterer. Her virker det som oppleseren og forfatteren ikke er helt på bølgelengde.
Enger sa vel ikke noe om de "mystiske" pillene Olivia, ved Appleton House, tok i vitenskapens tjeneste (se innlegget mitt lenger oppe i tråden)?
Fine oppklaringer Torill!
Jeg har tjuvstartet – og dette avsnittet på side 30 kan kanskje også kaste lys over betegnelsen fragmentroman:
«Alt henger sammen, men ingenting gir mening. Derfor vil jeg (Pietro) skrive litt hver dag, og håpe at jeg med pennen kan skjære løs stykker og biter – og kanskje sette dem sammen igjen på en mer forståelig måte.»
Boken er i hus - og jeg gleder meg til å gå i gang!
"Når du minst venter det" er kalt en "fragmentroman", et nytt begrep for meg. Begrepet i seg selv gir noen indikasjoner, men det hadde vært interessant med flere synspunkter på hva det egentlig innebærer. Det blir kanskje tydeligere etter hvert som vi leser. Noen som har noen tanker rundt dette?
Haugen bok har den til nedsatt pris og gratis porto :-)
Jo da, ditt forslag ligger godt an, og jeg har allerede bestilt boken. Leses skal den, okke som :-)
Veldig artig forresten med stor oppslutning rundt avstemningen.
Så hyggelig å høre!
"Kalifens gave" står allerede på ønskelisten. Nå får den følge av "Slipp håndtaket når du vrir". Takk og takk.
Godt forslag!
Tor Åge Bringsværd er en forfatter jeg lenge har ønsket å bli bedre kjent med. Og ønsket ble ikke mindre etter å ha lest hans essays Veneziansk spaserstokk med elefanthode. Da barna var små, leste vi de herlige bøkene om sjøormen Ruffen.
Stikkord for forfatterskapet så langt: en ypperlig formuleringsevne, kunnskap og fantasi, overraskelser, underfundig humor og ettertanke.
Her er det duket for en spennende avstemning (og fortsatt kan det komme nye forslag).
He, he, felles skjebne er felles trøst :-)
Hjertelig takk Reidun. Jeg var ikke oppmerksom på "Drømmesvart", og boken er nå ført opp på min ønskeliste. Gleder meg til å lese den!
Jeg vil anbefale Inger Hagerup. Hennes dikt er lette å lese, har dypde, humor og alvor. Spennvidden er stor; fra dikt for barn til grunnleggende livsspørsmål. Inger Hagerups har fulgt meg gjennom livet, og jeg kommer fortsatt stadig tilbake til henne.
Jeg er også svært glad i Haldis Moren Vesaas og Kolbein Falkeid. Rubi Kaur kjenner jeg ikke.
Lykke til i poesiens verden!
Du er vel alle tiders! Og været skiftet og det ble sommer og så videre er mitt forslag. Tenk at jeg kunne overse den (kanskje det var det ikke-nordiske navnet, forfatteren er norsk-chilensk). Jeg ser at både mottakelsen blant oss bokelskere og anmeldelsene spriker, så det kan bli interessant.Det er noe eget, lokkende ved tittelen. Boken fikk P2-lytternes romanpris i 2012.
Jeg var nær å ha den hyllene selv. I høst bodde jeg på et hotell i København, like ved et bibliotek som solgte den for en 10-tier. Jeg var innom flere ganger, men aldri var det noen tilstede som kunne ta imot betaling, og Vipps eller lignende har jeg ikke.
Takk for ypperlig service, Jostein!
Jeg er en av de (få?) som har vendt tommelen ned for Kim Leines «Profetene i Evighetsfjorden». Da vi leste den i Lesesirkelen for ca. ett år siden endte jeg på terningkast 4. Min hovedkritikk går på forfatterens språk og personskildringer. Ergo er jeg ikke særlig motivert for Kim Leines oppfølger «Rød mann/Sort mann».