Mitt forslag er en bok av Tor Åge Bringsværd! Han fyller 80 år i 2019 (riktignok ikke før i november) - og jeg må beskjemmet innrømme at jeg først har fått øynene opp for skjønnlitteraturen hans de siste par årene. (Reiseboken hans fra London har jeg elsket siden den kom ut.) - Nei, forresten, det der var ikke helt sant: Den første av Gobi-bøkene hans leste jeg jo for mange år siden, likte den godt, men så fikk jeg ikke fulgt opp.

Men altså. Bringsværd kom i 2018 med ny roman, og det er den jeg foreslår: Når du minst venter det.

Omtalen fra forlaget lyder:
Selv om Pietro nevnes i Marco Polos testament, vet vi lite om ham. Mot slutten av livet finner han ly blant ildfolket i byen Yazd og her forteller han sin historie. Han beretter om gatekamper i fremmede land, men også om kvinnen han fortsatt lengter etter. Og om nødvendigheten av å ha en hund til venn. Når du minst venter det er et vakkert eventyr av den typen bare Bringsværd er i stand til å skrive.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Boka er bestilt.
Var på bokbad med Bringsværd ifjor (2018). Flott person med interessante synspunkter på litteratur og egen skriving.
Husker at jeg leste en god del av Bing & Bringsværds sci-fi-bøker (antologier, etc.) for flere tiår siden. Noen av dem finnes fortsatt i antikvariater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var aldri interessert i sci-fi, så derfor var jeg helt uinteressert i Bing&Bringsværds forfatterskap også. (Ruffen-æraen inntraff da jeg var vokst forbi barnebøker. For en stund - inntil jeg ble voksen nok til å lese dem igjen.) Først for noen år siden tok jeg et lite oppgjør med mine egne fordommer på det feltet - og da hadde jeg jo også for lengst utnevnt Bringsværds London-guide til en av mine favorittbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka ligger for øyeblikket an til topplassering i stemmerunden, mens mitt forslag fremdeles har muligheter, ser jeg. Men uansett: Bringsværd er allerede bestilt, sammen med hans (kanskje?) nyeste, Mens jeg har dere her, som handler om aldring.
Jeg falt for omtalen, der det blant annet sies noe sånt som "Én ting er å hoppe etter Wirkola - noe annet er å dø etter Fugelli." Jeg må innrømme at jeg er en som lett lar meg overtale av den slags anbefalinger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bringsværd har altså en helt unik måte å få sagt tingene på... knegg. - Jeg skjønner at du falt for den omtalen! (For jeg regner med at det der var et sitat av Bringsværd selv.) (Jeg oppdaget forresten nylig at barnehagen som hans figurer "Karsten og Petra" går i - ja, den heter Duestien barnehage. Og Bringsværd vokste jo opp rett ved Duestien - du er såpass lokalkjent i nabobyen at du vet dét, ikke sant?)

P.S. næmmen - var det et populært forslag, altså? - Og har avstemningen begynt? Jeg har jobbet litt mye i det siste, så jeg henger visst litt etter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jo da, ditt forslag ligger godt an, og jeg har allerede bestilt boken. Leses skal den, okke som :-)
Veldig artig forresten med stor oppslutning rundt avstemningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag!
Tor Åge Bringsværd er en forfatter jeg lenge har ønsket å bli bedre kjent med. Og ønsket ble ikke mindre etter å ha lest hans essays Veneziansk spaserstokk med elefanthode. Da barna var små, leste vi de herlige bøkene om sjøormen Ruffen.

Stikkord for forfatterskapet så langt: en ypperlig formuleringsevne, kunnskap og fantasi, overraskelser, underfundig humor og ettertanke.

Her er det duket for en spennende avstemning (og fortsatt kan det komme nye forslag).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er ikkje med inlesesirkelen her, men såg at Tor Åge Bringsværd blei nemnt og ville berre seie at eg nyleg har lese to bøker av han som eg verkeleg har storkost meg med så håper dykk velgjer å lese noko av han! Dei to bøkene eg las (og likte!!) var forresten "Slipp håndtaket når du vrir" og "Kalifens gave" - to svært ulike bøker som begge to fenga lg begeistra. Elskar humoren som ligg så elegant på lur i språket

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dem har jeg lest! Og de har vært med på å gi meg lyst til å lese mer av skjønnlitteraturen hans. (Essay-bøkene hadde jeg et forhold til fra før.) Den store aha-opplevelsen min, altså den første, (altså bortsett fra Gobi-bøkene,) var imidlertid "Ikke fordi den har et svar, men fordi den har en sang". En fascinerende måte å bygge opp en historie på - og handlingen kretser om viktige problemstillinger (som hvordan man forholder seg til andre) uten å bli banalt moraliserende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser aat den faktisk ligger på Storytel som lydbok. Skal legge den til i lista mi =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke med i lesesirkelen jeg heller, men er helt enig med deg. Flotte bøker begge to. Jeg har fulgt Bringsværds forfatterskap i mange, mange år, og har fortsatt til gode å lese noe jeg ikke har likt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Kalifens gave" står allerede på ønskelisten. Nå får den følge av "Slipp håndtaket når du vrir". Takk og takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheiaKikkan Haugen