Denne klassikaren har stått i bokhylla lenge, no har eg endeleg lest henne og for ei nyting! Spanande historie frå Trondheim, friskt språk, kulturhistorie og historie, anbefales! Og for den som vil lesa vidare: Dette er første del i ein trilogi: Nok nr 2 er " I amtmandsgaarden". nr 3 heiter: "Under skraataket".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Enig med deg! Det tok et par kapitler før jeg kom inn i boken, men den tok seg godt inn. Et artig tidsbilde fra provinsen, ført i en frisk penn (som du jo sier). Kanskje må man ha et forhold til Trondheim for å få fullt utbytte. Vaklet mellom 4 og 5 på terningen, men boken er underholdende, interessant og velskrevet, så jeg slår til med en 5-er.

Noe annet – jeg ser at du leser biografien om Cathinka Guldberg. Hva syns du om den? Har du lest "Rikke Nissen, i kamp og kjærlighet" av Berit Hovland og Kitt Austgard. Interessant og velskrevet. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Lillevi! Har ikkje sett dette før nyleg.. Eg har ikkje fått lest ferdig boka om CG, men skal nok få gjort det! Eg hadde eit prosjekt med å lesa om kvinner som ligg på Vår Frelsers gravlund i høve av at eg skule ha ei omvising der.
Akkurat no er det mykje jobblesing, vi har lesesirklar med bøkene som er nominerte til P2-lytternes romanpris, og eg skal ha ein med "Future library"-forfattarane, eit spanande prosjekt som Deichman har saman med Bjørvika utvikling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen Kari og takk for svaret! Nå ble jeg virkelig nysgjerrig på dette prosjektet ditt med å lese om kvinner som ligger på Vår Frelsers gravlund. Jeg ser du har det travelt, men vil du si litt om hvilke kvinner - og bøker - det dreier seg om. Og den typen omvisninger du hadde, går de fortsatt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heia! Det er mange kvinner : Oda Krohg, Camilla Collett, Asta Hansteen, Gina Krogh, Betzy Kjeldsberg, Agathe Backer Grøndahl, Harriet Backer, Kitty Kielland etc etc! Eg har hatt eit par omvisingar i regi av kulturgruppa Lesber i dagslys, men planlegg ei som kan vera for alle interesserte også! Kan si frå om du er interessert! Bor du forresten i Oslo no?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres absolutt interessant. Hvis du vil "følge meg" her på bokelskere.no, kan vi snakkes nærmere via private meldinger. Det er (dessverre) den eneste muligheten vi har for å sende private meldinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Ellen E. MartolPiippokattaHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieAnne Berit GrønbechOddvarGIngeborg GTine SundalTatiana WesserlingDemeterRandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenMarit HøvdeLinda NyrudHanne Kvernmo Rye