Fader, for en fin bok. En kan bare håpe at en selv som forelder klarer å takle alle eventuelle skruballer fra egne barn så imøtekommende som omgivelsene til Maia.
Avslutninga på en fantastisk triologi. Siste 1/3 av boka blir bittelitt heseblesende, det er mange tråder som skal veves sammen. Allikevel: klart verdt tida di!
Godt oppsummert, det er en drivende fortelling. Liker veldig godt at selv om «navet» er den underliggende sammenhengen, blir jeg dratt langt inn i enkeltskjebnene.
Savnet ikke «sløyfa» på slutten på samme måte som deg, men ser godt poenget.
Spennende historier, litt slapt redigerte tekster. Veldig lesverdig!
Odd Karsten Tveit kan unektelig veldig mye om viktige historiske hendelser i Palestina i tiårene frem til opprettelsen av staten Israel. Boka er full av gode historier som peker på enkeltskjebner OG det store bildet, og jeg koste meg. Dessverre lider boka av at OKT kanskje kan for mye om historien og at det noen ganger (må?) går litt fort i svingene, både med tid, sted, sammenhenger OG språkvask. Allikevel: les den;)
Føler ikke det var kritisk å ikke ha lest de foregående i serien. Liker boka for de store ideene, hvordan forfatteren leker med hendelser i vår tid og peker på en mulig (dystopisk) fremtid. Kan ikke fordra det stive språket, men anbefaler den allikevel...
Lys i tunnelen. Men først etter underfundig, ironisk og kaldt mørke. Lykke til med foreldreskapet.
Interessant rammefortelling rundt en av Houellebecqs kanskje minst spennende karakterer. Resultatet: mye godt tankefór i en ganske kjedelig historie.
...men klarte altså bare 10.
Underholdende lesning, men jeg tror en venn av meg sa det best før jeg begynte med boka: "Vil heller lese om noe som Discovery ikke har ukentlige spesialer om..."
Kortomtale: drivende god fortellerkunst som blir litt (bittelitt) langdryg og uforløst mot slutten.
Håkon Mella har skrevet en god bok om det å dyrke sin egen kjøkkenhage. Med få midler og enkle grep kan du få til god dyrking i vinduskarmen, på balkongen eller i hagen. Her får du tips om å komme i gang. Du får også gode tips om å hvordan ta vare på fruktene, plantene og frøene fra årets sesong. Ved siden av sitt arbeid med økologisk dyrking, jobber Håkon Mella som kokk. Han har flere gode tips om hvordan utnytte din kjøkkenhage på kjøkkenbenken. Boken er skrevet for norske forhold.
Tar man turen ut av kjøkkenkroken, ut av kjøkkenhagen og ut i den ville naturen, vil man oppdage vekster i naturens egen spiskammer. Med 50 ville og velsmakende vekster og med over 100 oppskrifter, har Ellen Beate Wollen samlet ideer og tips til hva man kan bruke det man finner i utmark og skog. Kortreist mat kan ikke bli mer kortreist enn det å plukke spiselige planter på stien når man går på tur.
Det beste av alt er at det du har plukket med deg er gratis. Selv om allemannsretten innebærer at man kan ferdes fritt, oppholde seg, raste og høste i utmark og på stier gjennom hele året, er det flere hensyn man skal ta. Man skal vise respekt overfor naturen og ta hensyn til den.
Gjennom kapitler om blomster, urter, tang og tare, sopp, busker og trær, bær og blader, tar hun oss med på en rundtur i fjellet, i skogen og langs strandkanten. Boken er kunnskapsrik. Den er rik på fristelser på hva du kanskje går glipp av hvis du haster forbi en slåpetorn, groblad, bjørk, nesler og villbringebær.
Tonje Bergh har sin utdannelse innen plantevitenskap og grøntanlegg. Hun har flere gode tips om å plante i krukker og potter. Fordelen med å plante i krukker og potter er at du kan flytte dem rundt på terrassen eller i hagen.
Ved å blande flere planter i den samme krukken får man en maksimal utnyttelse av plassen. Hun har flere tips om sammenplanting. Alt i alt er det 20 sammenplantinger med presentasjon av over 50 planter. Med å ha grønnsaker, urter og blomster i samme krukke vil du en få en frodig, fargerik og velduftene blanding.
I en krukke har hun plantet tulipan og stevia. De tidlige blomstrende tulipanene kombineres med stevia som med sitt grønne bladverk holder gjennom hele sommeren. Bladene til stevia er 300 mer søte en vanlig hvitt sukker. I en annen krukke har hun blandet roser, lavendel, oregano, gressløk og basilikum. I blomsterspråket er basilikum forbundet med både ondskap og godhet. Den kan symbolisere både hat og gode ønsker. Symbolverdien er motsetningsfylt.
Alle plantetipsene i boken kan spises. Boken er fin som oppslagsverk. Boken er et ypperlig gavetips til den som ønsker seg en bok om blomster til dyrking og servering.
Et slag i magen av en migrasjonsfortelling. Les!
Under der gamle gårdsbruket, til høyre, lå det en skolehage, som var fredet, et vakkert område hvor det ble dyrket grønnsaker og blomster i parseller; en stor innhegnet hage var det, helt til for to år siden da trær og busker og blomster og grønnsaker ble revet opp med røttene og jordet ble overstrødd med grus og delvis asfaltert før man bygget en gigantisk boks som vi alle mente var en slags fabrikk, men som er en barnehage.
Her produserer man barndom.
Området er gjerdet inn med uoverstigelige nettinggjerder og lukket av med et dobbelt portsystem som gjør det umulig for de små fangene å komme seg ut av fengselsområdet. Vi ser barna tumle og kravle rundt i luftegården kledd i disse kjeledressene som ideelt sett burde vært påført fangenumre.
Vi, naboene, øyenvitnene, anslår at det kan være mellom femti og sytti barn i denne barneleiren.
Han har så mange minner fra denne gaten at han tenker ikke på et eneste av dem.
Man kunne lure på hvor mye varme det kunne ha gitt. Ikke nok med at han holdt på å drukne, det var jo et sånt meningsløst sløseri også, hele greia
Jeg mener å huske at det i for lengst henfarne tider var et ønskemål fra venstresiden å befri menneskene fra deres umyndighet. Hvorfor dyrkelsen av staten i så mange land – også i Sverige, er jeg redd for – ble et credo for venstresiden, mens trangen til selvbestemmelse ble utlagt som innbegrepet av borgerlig forstokkethet – se, det har jeg aldri forstått ordentlig.