Jonathan får telefon om at faren hans er død. Det er rett før jul. Faren, Jakob Meyer, forsvant ut av Jonathans liv som ung, og alt han vet er at han var alkoholisert, og at Jakobs far var jøde, og rømte til Sverige under krigen. Jonathan vil vite mer, men moren er stum som en østers.

Louise og Henrik pusser opp kjøkkenet. Under rivingen, finner Henrik en skjult luke i gulvet. I en gammel kakeboks finner han bilder og kjærlighetsbrev fra en tysk soldat til en norsk jente, Åshild. Soldaten har hatt grensevakt, og det han gjorde der, merket både han og en jødisk mann for livet.

Tessa er mor til to, og er uforberedt på det som møter henne i postkassen. Et manuskript fra en selvbiografi, der Tessas mørkeste hemmelighet offentliggjøres. I tillegg fortelles det om en ukjent jødisk student.

De tre historiene henger sammen, og en 70 år gammel historie ser dagens lys, selv om hovedpersonen forlengst er død.

Utrolig fengende og interessant. God skrevet, og man bare må lese videre for å komme til bunns i mysteriet. Derfor ble jeg ørlite skuffet da ringen ikke ble så sluttet som jeg hadde håpet/trodd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Godt oppsummert, det er en drivende fortelling. Liker veldig godt at selv om «navet» er den underliggende sammenhengen, blir jeg dratt langt inn i enkeltskjebnene.

Savnet ikke «sløyfa» på slutten på samme måte som deg, men ser godt poenget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimEirik RøkkumHanne MidtsundEvaRonnyVersionMarianneAkima MontgomeryChristofer GabrielsenAnn ChristinNina BallerinaElinAnne Lise JohannessenReadninggirl20Lisbeth Kingsrud KvistenRuneIdaFindusTherese LierTatiana WesserlingLailaToveGrete AmundsenSolveigInger-LiseRandiLilleviFrode TangenCarine OlsrødTine SundalAnniken RøilRoger MartinsenHauk1Harald KWencheKirsten LundgretemorKaren RamsvikSolTanteMamieHanne Kvernmo Rye