Jeg har hørt Gaute Heivoll 2 ganger der han har fortalt om "Før jeg brenner ned" og "Kongens karer". Interessant å høre han fortelle om hvordan han fant fram til det autentiske stoffet han brukte i bøkene. Han fortalte om øyenvitneskildringer og om de mange hendelsene i bygda på den tiden, og hva han brukte i boka "Før jeg brenner ned".
Har med stor glede hørt en entusiastisk Odd Karsten Tveit fortelle om boka " Libanon farvel".
Rune Belsvik har jeg vært sammen med over ei CB eller to. Han har bl.a fortalt om både skrivingen sin og hvordan han legger opp bl.a. arbeidsøktene sine.
Har hørt andre forfattere også fortelle, men det er de her som jeg har bitt seg fast.
Jeg er selvsagt med på en Borgen revival, det er så morsomt å finne fram til disse forfatterne. Er ikke ferdig med Bojer enda, han har jo skrevet så mange bøker at det skal noe til å finne de alle sammen.
Nå leser jeg "Jomfru Lide" etterat du tipset om den, har flere av K.K. i bokhylla.
Jeg har allerede begynt innsankingen av Borgenbøker, han har skrevet maaange bøker han også, må vel følge med hvilke det er vært å hanke inn.
Gøy å snuse på og lese bøker som min foreldregenerasjon vokste opp med.
Er det ikke herlig og komme over slik ei bok. Jeg kom over den ved en tilfeldighet på et antikvariat, hadde ikke hørt om den før men likevel ble den med meg hjem. Jeg er glad for det, for den satt!!
Humoren og alvoret går hånd i hånd i boka skrev jeg i en kommentar til bokomtale etter endt lesning. Håper det er andre også som vil oppdage boka og ha glede av den.
Jeg må være en av de få som synest flere av fortellingene faktisk var bra. Jeg har lest langt dårligere bøker av såkalte etablerte forfattere.
Så denne tynne boka ga jeg en firer på terningen, det synest jeg debutantboka til Behn fortjente.
Mesterlig, rett og slett. Humret og lo for meg selv. Takk for linken Annelingua :)
Du gjorde helt rett i å gi din kollega linken.
Hm, jeg lurer på hvordan bøker av norske forfattere blir når de blir oversatt til et annent språk, engelsk f.eks. Blir de bedre da eller?
Av Simon Sebag Montefiores bøker har jeg lest "Sjasjenka" og "Potemkin og Katarina den store". De kan jeg anbefale, de er intressante og gode. "Stalin" har jeg ulest i bokhylla, så om ikke så lenge skal jeg begynne på den.
Jeg liker måten forfatteren presenterer stoffet på, av de bøkene jeg har lest skriver han drivende godt og det gjorde at jeg ble interessert i forfatteren. Det er liksom ikke noen tynne fliser av noen bøker han leverer fra seg, og det liker jeg veldig godt, det viser han har mye å fortelle :)
Når verden gikk på skjeve eller når tankene kokte rundt, da var rokken den beste medisin. Rokken hadde tålmod som et gammelt menneske og den var uforstyrrende i sin ro. Sukk og tårer tvinnet den inn i tråden, likeså tok den bitterhet og nag, harme, fortvilelse, stygge ord - alt tok den med i sin tråd og førte det inn på garnsnellen.
En kan jo ikke annet enn å bli begeistret for denne boka. Den var nesten vanskelig å legge fra seg, den var drivende og hadde en fin rytme. på en måte en sentimental roman.
Ingen tvil, jeg vil lese de frittståene fortsettelsene om Aksel Vinding.
En kan jo ikke annet enn å bli begeistret for denne boka. Den var nesten vanskelig å legge fra seg, den var drivende og hadde en fin rytme. på en måte en sentimental roman.
Ingen tvil, jeg vil lese de frittståene fortsettelsene om Aksel Vinding.
En god og gratis App via iPaden. Morsom opplesning.
Har lest KalleKometogMeteormonsteret og rundetider.
Aksel Størmer kommer til en nedlagt militærleir i ei skogsbygd og her skjer det flere små og store hendelser. Underlige ting som lokalbefolkningen ikke avslører med det første.
En meget god fortelling som det var vanskelig å legge fra seg. Miljø og personbeskrivelsene er helt fabelaktige, jeg ble så betatt, så betatt. Har blitt så begeistret for måten han skriver på, og hans evne til å få leseren med seg, i handlingen ligger presentasjonene og beskrivelsene av de mennesker og bygdemiløet der handlingen utspiller seg.
Så dette var bra, meget bra
Denne boka fortjener en sekser og det har den fått av meg.
En meget god bok, er så glad for at jeg fikk lest den. Som deg, har jeg også lest de andre du nevner, og er blitt så begeistret for måten han skriver på. Hans evne til å få leseren med seg i handlingen ligger i presentasjonene og beskrivelsene av de mennesker og bygdemiløet der handlingen utspiller seg.
En meget god fortelling som det var vanskelig å legge fra seg. Miljø og personbeskrivelsene er helt fabelaktige, jeg ble så betatt, så betatt.
Så dette var bra, meget bra
Denne boka fortjener en sekser og det har den fått av meg.
Denne helga får jeg bedre tid til å lese bøker enn sist helg.
Siden våren lar vente på seg her, har jeg startet lesningen av "Vårofferet" av Lars Mytting. Er ikke sikker på om våren er et hovetema i boka, men det er det i allefall i tittelen.
Så skal jeg begynne på "Liv lell" av Samuel Becket.
Har funnet fram ei ny bok av Charles Dickens, denne gang er det "Vår felles venn", bind 1, min utgave er en fin gammel bok fra 1935.
Med andre ord, en allsidig bokhelg.
Jeg har sagt noe om det lenger nede i tråden , og synest kommentarer/diskusjoner er interessant å lese og bør ligge synlig under bokomtaler og komme fram i "sist sagt". Jeg tror det kan bli mer fart over diskusjoner og meninger rundt den enkelte bok.
Bokomtaler som inneholder kun en setning o.l. er etter min mening helt uintressante, eller kun henvisning til blogger. Det er jo her inne på bokelskere vi skal diskutere og ikke i blogger, eller?
Vinterstorm
Å lat det bure, å lat det braka;
lat huset riste og tufti skaka!
Lat brotne allting som brotne kan!
Det døyver tankane litegrann.
Om stormen tok både hus og hytte,-
det vart eit bel då eg mindre sytte,
Om jordi gav seg i djupe grunn,-
då fekk eg gløyme ei liti stund.
Om sky datt ned som på himlen flakkar,
om havet braut over alle bakkar,
ja om all verdi seg søkkte ned,-
så var det slutt, og så vart her fred.
Fra boka Haugtussa av Arne Garborg
Mange bøker i den kategorien, kanskje ikke så lett å lete seg fram til noen som faller i smak.
Denne boka har jeg lyst til å anbefale deg, "Vill lavendel" av Belinda Alexandra, og "Stjernetasten" av Benoîte Groult er også ei du kan snuse litt på.
Jeg holder på å lese "Haugtussa" av Garborg. Den leser jeg innimellom andre.
De andre er "Lillelord" av Johan Borgen som handler om en forunderlig vestkantgutt. Neste bok ut er Andrei Makine's "Olga Arbelinas forbrytelse".
Jeg synest det er hyggelig at noe kommenterer, eller at det blir diskusjon rundt en bok når jeg f. eks. har skrevet en bokomtale.
Vi har anledning til det nå også men den kommer ikke fram under "sist sagt" og det savner jeg veldig. Den legger seg sjult under bokomtalen og du ser den etter bokomtalen som "kommentarer" (). Jeg tror flere vil oppdage kommentarene og kanskje får lyst til å svare/kommentere hvis den også ble vist i "diskusjoner".