Da er det helg igjen, har dere funnet fram bøkene dere ønsker å lese?

På søndag er det både fastelavn og morsdag, jeg legger derfor inn diktet Hver morgen var det noen som vekket oss av Stig Holmås, til ære for alle mødre der ute.

Har vi tenkt nok på hvem det var
som ga oss grovbrødskiver med geitost på,
som ga oss melk og havregryn,
saft og epler.
Tenkt nok på
at hver morgen
var det noen som vekket oss,
som hadde bordet dekket
og kaffien klar til fedrene våre.
Har vi tenkt nok på mødrene våre.

Min strategi for forrige helg virket så jeg holder meg til få bøker av gangen. Denne gangen holder jeg på med American Sniper The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History av Chris Kyle.
Opplevelsene er nok mer interessant enn både oppsettet og språket, dessverre fremstår han også arrogant samtidig som han prøver å overbevise leseren om at han ikke er det. En ganske usympatisk type, men historien er interessant nok.
Padda må lades innimellom og da har jeg Blomster og blod av Fredrik Skagen i reserve.

Hva leser du denne helgen? 

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Jafser i vei på The Tamuli av David Eddings - det er ordentlig fornøyelig, og sitter og småler stadig... "det der er ikke ei bok", sa kompisen min, "det er et... kommodebein!!" Den er en ettbindstrilogi...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nettopp avslutta "Amtmannens døtre" av Camilla Collett, og nå les eg "Bondestudentar" av Arne Garborg... Men eg klarer ikkje å engasjere meg i denne boka, og det er eit problem då eg har ein "haug" med refleksjonsspørsmål som eg skal jobba med etterpå! Litteraturstudier er kjekt, men nå trur eg at "leselageret" mitt er fullt. Eg treng vinterferie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg held framleis på med Fare, fare krigsmann av Marge Piercy. Synsvinkelen vekslar mellom Stillehavskrig, jødisk undergrunnsarbeid i Frankrike, etterretning i Washington og London og kvardagsliv i USA. Mange spennande og rørande skjebner.
Det einaste som manglar er leselysta mi. Til no i år har det gått trått, uansett kva eg les. Satsar på betre tider etterkvart!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig med morsdagsdikt :-)
Ser det er tid for influensa og forkjølelse, her er det en god gammeldags forkjølelse som har kommet på besøk. Regner med det verste er unngjort i løpet av helga. Godt å krype under pleddet med PD James, fant "Fyret" som jeg merkelig nok ikke har lest før. Var også innom biblioteket fredag, så jeg har 6 uleste skatter liggende på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen håper jeg å bli ferdig med PerPettersons Jeg forbannertidens elv. Den fenger meg ikke slik jeg hadde håpet og jeg innrømmer at konsentrasjonen svikter innimellom.
Ellers lurer jeg innom noen noveller av Laila Stien i 33 år/33 noveller.
Takk for diktet Vibeke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt influensa i helga. Så eg har lest Beatrice av Noelle Harrison når jeg har hatt ork:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bedring! Ligger rett ut med influensa/forkjølelse selv..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare tid til lesing rett før "leggetid" denne helga. Fotballturnering på gang igjen.....(og noen absolutte huslige sysler.) Så da er det "Nådens omkrets" av Jørgen Brekke jeg leser. Spennende så langt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen må jeg lese noe lett, noe som jeg blir ferdig med raskt og som gjør meg litt oppslukt. Valgte da første bok i er serie av Yvonne Andersen, som heter Årringer. Forfatteren har skrevet en serie før , som jeg også leste; Novemberbarn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med Hun (She) av H. Rider Haggard. Boken ble utgitt første gang i 1887. Haggard var en av de første som skrev i "Lost World"-sjangeren. Artig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har endelig blitt ferdig med "A Tale Of Two Cities" av Dickens og har rast gjennom Camilla Läckbergs krimfortellinger på lydbok, så nå blir det deilig med Dickens "Little Dorrit" på lydbok. Jeg har kjøkkentjeneste i dag, så jeg rekker nok å komme godt inn i historien. På nattbordet ligger en halvlest "Den Lille Vennen" av Donna Tartt, så det blir vel noen sider i den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen store overraskelser her - jeg holder på med Score!, som er den sjette boka i Jilly Coopers Rutshire-bøker. Fantastisk - og det ryktes at Rannaldini (forhatt person gjennom de tre siste bøkene) kanskje dør i denne boka. Noe å glede seg til i så fall. Selv om alle disse bøkene er på 7-900 sider, har jeg lest gjennomsnittlig en i uka siden nyttår. De er vanedannende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal lese Karin Boye, mer av Karin Boye, og enda mer. Karin Boye <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter å lytte til Ron McLarty og The Memory of Running. Fin roman. Det gjorde seg dessuten med et morsdagsdikt, Vibeke :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det lesing av seriebøker her hos meg. Jeg har akkurat avsluttet en bok i serien "Gabriels hus", og nå skal jeg begynne på en bok i "Livets lenker".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er boka i "Livets lenker" også lest ut, nå så bok nummer 15 i "Morshjerte" for tur. Jeg ligger litt etter på flere serier, så her er det bare å lese i vei :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er svak for Ian McEwan, så denne helgen blir det den drøyt tyve år gamle romanen "Black Dogs" . Her kommer han med noen tanker rundt murens fall i Øst-Tyskland og situasjonen i Europa etter andre verdenskrig, ikke minst om holdinger til kommunismen.
I reserve har jeg noen noen noveller av kjente , amerikanske forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble nysgjerrig på Black Dogs nå. Må nok inn på amazon og lese omtaler og se om jeg skal bestille den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den siste tiden har det blitt mye reising med både bil, buss og tog, og derigjennom god tid til både å lytte og lese en del.

Jeg/vi har rukket å gjen(høre to glimrende SHerlock Himes-skuespill: ”De fires tegn” og ”En studie i rødt”. Vi er også godt i gang med ”Hunden fra Baskerville” om den samme mesterdetektiven.

Jeg har også blitt ferdig med krigsromanen”Motstand” av Owen Shears, som vanlig glimrende lest av Nils Nordberg. Dens arvtaker i bilen er ”Apache-indianerne” av Helge Ingstad, og med samme oppleser. Mye nytt å lære, selv om jeg trodde jeg kunne en del om emnet.

Det har også vært generasjonsskifte innen vanlig papirbok. Jeg har nettopp fullført den nye og glimrende Sherlock Holmes (mye om han, ja)-pastisjen ”Silkehuset”. Jeg har for øvrig skrevet omtaler om alt dette jeg har sett og hørt. Ny bok er ”Ned til elva” av Leif Enger. Ukjent forfatter for meg, og litt vanskelig å plassere sjangermessig, men har fått svært høy gjennomsnittskarakter av de som her lest den her inne.

Jeg har også lånt meg praktverket ”Universets mysterier” av Brian Cox og Andrew Cohen, til bruk når jeg er mer i modus for å bla litt og lese litt ”flekkvis” enn å gå i gang med noe rent skjønnlitterært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser tre bøker akkurat nå:

  • Tredve dager i Sandefjord av Vigdis Hjorth (det gjorde jeg forrige helg også, og med denne farten kommer jeg til å gjøre det neste helg, og helgen etter det og helgen etter det ...)

  • Kvinner under krigen av Siri Walen Simensen. Det er sterke historier og jeg orker ikke å lese dem sammenhengende.

  • Den nyeste boken i serien "Stina Saga".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg for heim til opphavet og byrja helgi med å endeleg fullføra Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon. Den har eg drive med sidan eg var heime til jul, trass i at eg har funne den både spennande og lettlest. Og no angrar eg litt på at neste og siste bok, Himmelens fange, ikkje vart med heim...
Men eg har med meg The Perks of Being a Wallflower, so eg trur eg skal få nok å kosa meg med. Og på bussen til og frå høyrer eg fyrste bok i Vampire Academy-serien, eg trengte ein ekstremt lett pause frå Greven av Monte Cristo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen så blir det fantasy .Den forsvunne helten av Rick Riordan ser fram til den .god helg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Jeg lever, pappa" av Siri Marie Seim Sønstelie. Informasjonsrik og spennende :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Vampyrens hevn av Fred Vargas. Da jeg var på biblioteket i dag lånte jeg Dødsskipet av Yrsa Sigurdardottir. Begynner vel på den om jeg blir ferdig med boken min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det er helg hele tiden, jeg. Tia går jo så fort. I helga skal jeg lese videre i Spiral av Koji Suzuki (oppfølgeren til Ring), og jeg har såvidt begynt på What the night knows av Dean Koontz som jeg har gledet meg lenge til. Skal bli godt å holde seg innendørs og kose seg med bøker siden det er -13 ute. God lesehelg!:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen er jeg klar for å begynne på Arn-triologien av Jan Guillou. De har stått i hylla en stund og jeg er spent. Mener å huske at du snakket varmt om de bøkene for en tid tilbake.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gled deg! Jeg har rukket å lese dem 2 ganger, samt å høre dem på lydbok....Jeg er nesten litt misunnelig nå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har allerede begynt og det lover virkelig godt. Dette er den første boken jeg leser av Guillou og det blir definitivt ikke den siste :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg er veldig glad i Arn-bøkene. Liker du de like godt som meg har du noen veldig gode bøker fremover :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres bra ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går i krim hos meg om dagen:-) Denne helgen skal jeg begynne med Unni Lindells "Djevelkysset",god lesehelg folkens...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er klar for en krimhelg med Jussi Adler Olsen og "Fasandreperne". Det lover godt. God lesehelg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, du kan virkelig glede deg! Fantastisk bra bok....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med A spot of bother av Mark Haddon, og koser meg med den. Skal begynne på City of Bones av Cassandra Clare og sannsynligvis fortsette på samme serie videre hvis jeg blir ferdig med den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på å lese "Haugtussa" av Garborg. Den leser jeg innimellom andre.
De andre er "Lillelord" av Johan Borgen som handler om en forunderlig vestkantgutt. Neste bok ut er Andrei Makine's "Olga Arbelinas forbrytelse".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen har jeg planer om å fullføre et par bøker jeg har holdt på med en stund nå, (Å være der du er, Elsk dig selv - en guide til særligt sensitive) slik at jeg får levert de på biblioteket til uka! Samt å fullføre endel påbegynte blader, slik at det blir orden i hodet mitt så jeg kan kose meg med lesinga fremover ;)
Akkurat begynt på siste Fifthy shades boka. Grei underholdning da egentlig er for sliten til å lese noe, eller det mangler litt konsentrasjon....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helgen er planen å lese ferdig "De som dreper" av John Connolly, og starte på "Det syvende barnet" av Erik Valeur. Gleder meg til sistnevnte!! God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg biografien 'Castro - Mitt liv' av Ignacio Ramonet og romanen 'Family matters' av Rohinton Mistry.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal lese 66 av Wenche Myhre, og begynne på The legend of Sigurd and Gudrun

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og DER ble det helg! :)

Tja, jeg skal prøve å fullføre Bret Easton Ellis American psycho, tittelen er jammen meg treffende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L