Noen som tilfeldigvis vet hvilken av novellesamlingene til Borgen som har denne novellen? Den er tydeligvis ikke utgitt for seg selv, og jeg får ikke opp en oversikt. :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 57 svar.

Så pussig at du skulle spørre om det, Natalie - jeg lette den frem i Nasjonalbibliotekets digitale boksamling for bare et par uker siden! Dette er en av mine favorittnoveller, og har vært det siden jeg leste den første gang på gymnaset. Her har du lenke rett inn i novellen - i Johan Borgens "Noveller i utvalg 1936-1961" står den på s. 99:

http://www.nb.no/nbsok/nb/8640eba7158e46cccd5c1f4d07023cf2?index=5#101

"Bestefar er en stokk." Jeg sier ikke mer... ;-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Mesterlig, rett og slett. Humret og lo for meg selv. Takk for linken Annelingua :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Borgen er bra - jeg lurer på om han i dag begynner å bli nesten like oversett som navnebroren Bojer, jeg gitt? Må vi ha en Borgen revival også, montro? Fint du fulgte lenken, Karin - kommer ikke som noen overraskelse at du hadde sansen for den novellen! (Vi har jo bedrevet såpass mye boksnakk på disse sidene i årenes løp, så man begynner å kjenne hverandres boksmak litt...) :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, da har jeg vært i hyllene og hentet én av Bojer, én av Borgen og én av Bjørneboe, så blir jeg vel mer oppdatert på forfattere på B etterhvert, må bare fare over de 3 siste av Dickens først...Haugene med uleste bøker ved siden av sengen er nå faretruende høye.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er selvsagt med på en Borgen revival, det er så morsomt å finne fram til disse forfatterne. Er ikke ferdig med Bojer enda, han har jo skrevet så mange bøker at det skal noe til å finne de alle sammen.
Nå leser jeg "Jomfru Lide" etterat du tipset om den, har flere av K.K. i bokhylla.
Jeg har allerede begynt innsankingen av Borgenbøker, han har skrevet maaange bøker han også, må vel følge med hvilke det er vært å hanke inn.
Gøy å snuse på og lese bøker som min foreldregenerasjon vokste opp med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, jeg tror vi kan la sånt som Min arm, min tarm (borgensk sykehusroman - og da ikke spekket med legeromanser) bli liggende en stund - bedre da med Lillelord-trilogien, noveller og barndomserindringene, tror jeg. Lenge - veldig lenge - siden jeg for min del leste Lillelord...

Men så morsomt at du har kastet deg over Jomfru Lide da, Karin. Håper du liker Kristiansen like godt som jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min arm, min tarm var ikke akkurat noe høydepunkt, nei. Men Lillelord-trilogien og Mor, far og oss for eksempel, er absolutt verd å bruke tid på. En allsidig forfatter som håndterer både det alvorlige og morsomme veldig elegant!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Linken fikk jeg ikke åpnet (hmmmm), men heier på Kistiansen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neimen - den skulle da virke? Alternativet er jo at du kan gå inn på nb.no eller bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket er det, uansett hvilken av adressene du velger), og søke opp den angitte boken selv. (Kan det være at du prøvde å gå inn med smarttelefon, Lillevi? Aner ikke om det har noen betydning jeg, egentlig - men forleden lenket Strindin til en Dagbladet-kronikk FRA en smarttelefon, og da fikk ikke JEG tilgang fra min pc.... Det er en liten håndfull som har rapportert at de HAR åpnet lenken og vært inne og lest, derfor skulle jeg tro at lenken i seg selv fortsatt er i orden...)

Apropos Kristiansen: "Denne må være noe for Lillevi," tenker jeg mens jeg leser Jomfru Lide - både fordi den foregår i Trondheim, OG fordi den foregår omtrent samtidig som Falkbergets Nattens brød. Ja - og så fordi den er bra, da! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må ha vært noe midlertidig, nå kom jeg i hvert fall inn (pc-en min driver med mye rart, tror den snart har tjent sin tid... det gjelder for så vidt også telefonen, som er flere generasjoner fra smart....).
MEN - jeg strever så mye der inne i det fantastiske Nasjonalbibliotektet, både med å tilpasse sidene til skjermen slik at de blir nogenlunde lesbare, og med å finne frem i boken. Dette tekniske overskygger alt som heter leseglede, grrr. Jeg kan antakelig ikke skylde på pc-en her; det er vel min vegring mot å sette meg inn i alt dette...

Jomfruen har jeg på hytta (på papir!). Grunnen til at den har sakket akterut i lesekøen, er en tråd for lenge siden der to bokelskere var skjønt enige om at den var gørrkjedelig. De roste Klokken på Kalvskinnet, noe jeg også gjør, og dermed ble jeg litt tvilende til Jomfru Lide.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja du vet - smak og behag.... Jomfru Lide treffer hos meg, i alle fall. Jeg fryder meg særlig over at Kristiansen lager tredimensjonale mennesker ut av personene i handlingen - det er mennesker med både gode og dårlige trekk, ikke pappfigurer, jeg ser for meg mens jeg leser. Og i tillegg får jeg altså et innblikk i et stykke av trondhjemsk og skandinavisk historie som jeg ikke visste noe om fra før. Når du kommer så langt, blir det spennende å høre hva du synes om jomfruen, Lillevi!

Ad Nasjonalbiblioteket: det er vel en ganske utbredt oppfatning at NB ikke har truffet helt med funksjonaliteten på sidene sine. Det ER litt for vanskelig å navigere i boksøket, og å komme tilbake til trefflisten om man vil dét. Men om man først har funnet den boken man vil ha, synes jeg det går fint å lese den inne på nb.no - jeg foretrekker papir, men noen av de sære bøkene jeg er interessert i, er ikke særlig tilgjengelige på gamlemåten. (Jeg er prinsipielt en varm forsvarer av papirboken, så dette er nest-best-løsningen.) Men akkurat når det gjelder Johan Borgen så er jo han ofte å se ute på bruktmarkedet, så for hans vedkommende er man ikke så avhengig av nb.no/bokhylla.no. Du har da vel sikkert også Borgen i egne hyller du, skulle jeg tro....?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "lidet" meg gjennom Jomfru Lide en gang for mange år siden, og syntes nok den var litt langtekkelig. Fikk den, Nattmannen og Klokken på Kalvskinnet i en ettbindsutgave en gang på åttitallet, og Klokken på Kalvskinnet var vel den beste. Hvis jeg husker riktig, da - den med Adrian Posepilt. Den gikk også som hørespill i radioen en gang. Jeg leste som sagt dette for lenge siden, mulig sent på åttitallet, og bøkene framsto for meg da som litt gammeldagse og omstendelige...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var nettopp inne. Jeg har mobilbredbånd, men måtte vente bitte grand før bilde kom. Takker den som kom med linken. Det er bare her at slike snop legges ut. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for den lenken - jeg lo så tårene trillet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den novellen der er mesterlig, ikke sant? Jeg fant egentlig den lenken frem for å gi til en kollega som nyss hadde fortalt meg at hun ikke likte å lese bøker på norsk, for "jeg synes det blir så kleint" - jeg svarte sporenstreks at da har hun bare ikke funnet frem til de riktige norske forfatterne ennå, og at dét tar jeg som en utfordring. Mitt første trekk var å gi henne lenken til "Av en født forbryters dagbok" - siden har jeg ikke hørt noe.... ;-P (Jeg regner med at hun ikke har vært inne på Nasjonalbibliotekets sider og lest novellen, altså. Har tenkt å drøye det enda litt til, før jeg tar opp temaet igjen....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du får bare ikke gi opp - det fins jo så utrolig mange bra norske bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er lige dét - for å si det på dansk! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du gjorde helt rett i å gi din kollega linken.
Hm, jeg lurer på hvordan bøker av norske forfattere blir når de blir oversatt til et annent språk, engelsk f.eks. Blir de bedre da eller?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Neppe - jeg har jo fortalt flere ganger her inne at jeg ikke vil lese engelske, danske og svenske bøker i norsk oversettelse, for det er noe med å få forfatterens egen stemme rett inn i hodet.... jeg vet ikke om du så Per Petterson uttalte at han nærmest hadde tatt over fullstendig oversettelsen av sine egne bøker til engelsk - han må liksom bare ha full kontroll over hvordan hans bøker skal lyde. Han er jo en forfatter som veier sine ord meget grundig, så jeg skjønner ham, selv om jeg lurer på om han er SÅ god i engelsk at han kan være sikker på at han treffer språklig sett i alle stykker. Nuhvel. Det var nok et sidesprang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

eller side 163-171 i samlingen Natt og Dag. hYSTERISK MORSOM ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For ikke å snakke om den gamle mannen som lå ved siden av bestefar....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hysj da - du må ikke røpe noe av handlingen, kan du skjønne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig at Johan Borgen kommer fram i dagslys igjen!
Jeg leste 'Av en født forbryters dagbok' da jeg var 16 år, og det førte til at jeg slukte alt det andre han har skrevet i tur og orden.
Johan Borgen er en god gammel norsk forfatter som godt tåler å bli lest i dag også!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi leste den av en født forbryters dagbok på gymnaset, og vi krangle litt om hvem som var den egentlige bestefaren... Stokken eller den gamle mannen som lå ved siden av...Da ble mor bløt på nesen, og så sa far faens unge, og smelte med døren. Nå er jeg også blitt like flink til å smelle...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem var den egentlige bestefaren? Stokken eller den gamle mannen, eller begge deler? :)
Alle bøker som starter diskusjoner (eller krangling som du kaller det her) har en misjon, har gitt noen noe, nye tanker, nye visjoner, fantasier, drømmer, ideer. Det er det som er så fint. Noen ganger kan du bli voldsomt engasjert av temaet i ei bok. Da kan det kanskje forandre livet ditt!
Nå skal ikke jeg påstå at det å lære å smelle med dørene er så innmari flott å lære seg... - Men noen ganger trenger vi kanskje å smelle skikkelig til, noen og enhver av oss, og da er det jo greit at det bare er døra det går ut over!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg lest den novellen på hele 10 sider, og synes at den fortsatt er hysterisk morsom...Burde ha vært pensum for alle...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så flott! :)
Ja, jeg er enig i at denne fornøyelige perla av ei novelle godt kan være pensum for alle, f.eks. i løpet av ungdomsskole-årene.
Kunne dessuten være interessant å få vite om det finnes noen ungdomsskolelærere her på bokelskere, som vil ta den i bruk sammen med elevene sine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du hvor dennne fortellingen finnes i sin helhet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

'Av en født forbryters dagbok' står opprinnelig i novellesamlingen 'Natt og Dag', men den står også i samleverket 'Noveller 1937-1954'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Ikke at jeg har lest alt av ham, men alt jeg har lest av ham, har vært bra! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Johan Borgen var en flott mann, syns jeg. Han var en samfunnsengasjert journalist, kåsør, kritiker, iscenesetter, dramatiker, novellist, romanforfatter, fisker og fotvandrer. Dette kan du få lese mer om i Annemarta Borgens bok 'Deg', hvor hun skriver humoristisk og knakende godt om Johan Borgen og hennes nesten 50 års samliv med ham. Den er vel verdt å lese; en ukonvensjonell biografi, et portrett av en ridderlig og redelig mann, som tok kunst og liv like alvorlig. Her leser du om kjærlighet, hengivenhet, åpenhet og ærlighet, skrevet med savn, men også munterhet, slik at man kan lese med både smil og tårer. Boka inneholder også en del bilder.
Annemarta Borgen har også skrevet Urtehagen på knatten, - ei herlig skrevet bok, interessant og underholdende om urter og nytteplanter, og hvordan vi kan behandle og bruke dem.

Håper nå med dette å dra både Johan Borgen og Annemarta Borgen frem fra glemselen. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg må med skam melde at jeg ikke har lest noen av Johan Borgens bøker. Takk til deg, Norah for at du skrev om både han og konas bøker, det pirrer min nysgjerrighet.
Tidligere har vi vært noen som har vært opptatt Johan Bojer's forfatterskap, og siden han skrev mange bøker dukker det enda opp uleste bøker på min vei, likeledes Gabriel Scott.
Disse avdøde forfatterne fra vår nære fortid har forfattet mange gode bøker som jeg ønsker at flere får lyst til å lese de.
Ser jeg har et par Borgen-bøker i bokhylla, ok, da blir det ikke lenge til jeg tar den fram.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Artig at boka Tante Pose og filmen er så lik når det gjelder språket selv om filmen er fra 1940, og boka ble skrevet lenge før...Artig å se den i jula når den kommer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svaret Karin, veldig fint hvis noen kan finne fram noe Johan Borgen har skrevet. Håper flere vil finne hans bøker interessante. Johan Borgen anså seg selv som en feminist, så han var tidlig ute med et slikt syn. Han havnet på Grini under krigen pga sine skriverier under sitt alter ego navn Mumle Gåsegg. Annemarta har flere brev fra Johan Borgen i boka si, også brev som ble smuglet ut fra tiden han ble holdt fanget på Grini.
Gabriel Scott har jeg tre bøker av, som jeg har lest for mange år siden.
Men Johan Boyer er en ukjent forfatter for meg. Kanskje på tide at jeg gjør hans bekjentskap?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gabriell Scott skrev Tante Pose, og har boka som er skrevet på litt gammelnorsk. Artig med filmen, og den er nok bedre enn boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke Boyer, Norah: Johan Bojer! Da er han vel ikke så ukjent lenger - for vi har da hatt masse tråder om ham "i årenes løp" her inne? Jeg ønsker deg i alle fall hjertelig velkommen til å bli med på "the Bojer Revival"! Du har SÅÅÅÅÅ mye bra i vente der... (Psst, her: listen min over endel Johan Bojer-bøker

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min feil, av en eller annen grunn har jeg skrevet Boyer. Huff a meg, tenk å ikke kunne stave navnet til en forfatter som har skrevet så mange gode bøker og gledet meg i så mange timer. Men nå har jeg rettet opp fadesen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, huff a meg... - Hva skal jeg gjøre nå da, Karin? Rette opp feilskrivinga mi jeg også, eller la det stå sånn?
Uansett om du skriver Boyer eller Bojer, så tror jeg faktisk at jeg hittil har navigert utenom denne forfatterens bøker. Jeg har nok hørt navnet, og muligens også hørt om mannen tidligere. Men altså, jeg kan ikke huske å ha lest noe han har skrevet.
Bør jeg føle meg flau over denne innrømmelsen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke vær flau du Norah, som ikke har lest Bojer, for heldige du, da har du så mange bøker tilgode. Du kan jo begynne med den mest kjent "Den siste viking" for å se om den faller i smak.
Ellers er erindringsbøkene hans gode, han hadde ikke den letteste starten på livet og det skriver han om i "Læregutt". Den første heter "Læregutt" og neste heter "Svenn".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:-D !

... Men du vet dét, Karin, at det sier litt om at Bojer TRENGER en revival fortsatt, det at Norah ikke luktet lunten... Hadde du skrytt av Isben eller Hasmun hadde hun nok... Nei, kanskje ikke, i grunnen. ;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, det hadde jeg nok, annelingua! :) ;)
(Men både "Isben" og "Hasmun" kjenner jeg godt, og begge to har jeg mange av i bokhylla mi.)

Men skal jeg ta til meg at Johan Bojer trenger en revival, etter dine og Karins anbefalinger, - da må jeg nok ta meg en tur på biblioteket en dag det passer sånn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg annelingua :), han trenger virkelig å få en ny vår og jeg håper at Norah leser dette. Kanskje hun har lest ham likevel nå som jeg har rettet op flausen, hvis ikke, er vi noen stykker som kan skrive under på at da har hun mye bra i vente.
Jeg har enda et par uleste i bokhylla, og gleder meg alltid til å begynne på de.
Det som er litt synd, er at det er litt vrient å søke de opp her inne, for flere av de har vi lagt inn selv. Heldigvis har er vi noen som har oppdaget det og hektet seg på slik at bøkene og kommentarene slipper å stå alene. Bruk google eller lista di for dere som ønsker å snuse på BOJER :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Diktet Da Farao var på ferie i Miramarmora oav er jo rene tungegymnastikken. Det eneste diktet som er verdt å lese bortsett fra Kulturuka til Jan Erik Wold..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du har Borgens "Lillelord" i hyllen her inne, Karin - da er du "reddet", det er fengslende litteratur. De to neste bøkene i "Lillelord"-trilogien har ikke gjort like stort inntrykk på meg, jeg er faktisk usikker på om jeg har lest begge.... Men det kan være at jeg ikke helt husker hvor "Lillelord" stoppet og bok nr. 2 begynte. Og så er han jo en novellenes mester da, Johan Borgen. ("Kaprifolium"! "Jorun og Lillebror!" "Du er grei kar du, Richard!"!) Han hadde en ENORM produksjon, og det er vel ikke alt som bedømmes å være like glitrende, men det beste er suverent. Det var jo forresten han som skjulte seg bak pseudonymet "Mumle Gåsegg" - han havnet på Grini for sine petit-skriverier i Dagbladet under det navnet, og endel av disse epistlene ble utgitt i bokform etter krigen, under tittelen "Far, mor og oss". Veldig morsomme - det er betraktninger lagt i munnen på jentungen Turid, som i jeg-form på tilforlatelig "troskyldig" vis blottstiller sin families hverdagsliv, og gjenforteller episoder som viser hvordan okkupasjonsmakten turer frem og åpenbart bare er til skade og plage for folk flest. (Redigert for å korrigere meg selv: jentungen som FORTELLER heter slett ikke Turid - Turid er en av de to SØSTRENE til fortelleren! AT jeg kunne surre sånn, da - men jeg kom på det "helt av meg 'lene", i det minste. Dét er da noe.)

Og Annemartas "Urtehagen på Knatten" kan man virkelig drømme seg bort i - min mor hadde den (på dansk!), og i mine tidlige tenår inspirerte den boken meg til å dyrke borago officinalis (agurkurt) flere somre på rad. (Himmelblå, spiselige blomster? What's not to like!) Jeg husker ennå at Annemarta (gjennom boken sin, altså!) lærte meg at alt som har "officinalis" i navnet kan spises! Det gjelder dermed også ringblomst, for den heter calendula officinalis på latin. Men nå er det noen år siden Urtehagen på Knatten var fremme sist - det var masse oppskrifter og mathistorie i den, på tide å få tak i mitt eget eksemplar, kanskje---?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Et rungende JA til det siste du skrev her, annelingua: Få deg et eget eksemplar av Urtehagen på Knatten. Mitt eksemplar er til stadighet framme, og er full av understrekinger og gule tekst-merkinger. Annemarta skriver så levende og interessant om urteplantene og urtehagen sin, og nå gjelder det å forberede seg til våren og alle de gratis plantene som vi kan begynne å høste og tørke til helårsbruk.
Jeg slår et spesielt slag for brennenesla, som jeg personlig bruker mye av, og som Annemarta sier det: "Giften" i brennenesler forsvinner både ved koking og tørking. Brennenesle er rik på A- og C-vitaminer. Det finnes ingen norsk vekst som er så rik på mineralsalter, fosfor, kalium, kisel, kalcium og jern. Den har dobbelt så stor næringsverdi som gulroten.
Brennenesla skal helst plukkes når den er liten, nygrønn og frodig tidlig på våren/forsommeren. Da "brenner" den ikke så voldsomt mye heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Såvidt jeg minnes, synger Annemarta skvalderkålens pris også. Din lovtale til brenneslen minnet meg i alle fall på at skvalderkål visstnok kan spises - det er noe i det der med å spise seg gjennom ugresset i stedet for bare å meie det ned eller rykke det opp....

Jo'a, jeg slår garantert til den dagen jeg kommer over et eksemplar av "Urtehagen på Knatten"! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan godt tenkes at Annemarta har hyllet skvallerkålens pris også, men ikke i 'Urtehagen på Knatten' (I hvert fall ikke i min utgave). (Skvalderkål er forøvrig dansk stavemåte.)
Pass på når de nye, grønne spirene av skvallerkål dukker opp til våren. Det er jo fantastisk flott at vi kan bruke friske planter med masse næring rundt oss helt gratis. Nyspiret skvallerkål kan brukes som salat, og mange mener at den er helt på høyde med ruccolasalat i smaken. Den er full av C-vitaminer og mineraler den også, så her kan man godt spise seg gjennom ugresset, ja! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, der kan du se: det er nok på tide at jeg leser Urtehagen på Knatten en gang til. (Forresten kan det godt være at ordboken sier at "skvallerkål" er normert norsk skrivemåte - men du skjønner at jeg er vokst opp med "enorme" mengder skvalderkål i hagen, og en uttale med en alldeles distinkt D i ordet. Så derfor blir det helt feil for meg å skrive "skvallerkål" - sorry!) Jeg er veldig glad i ruccola - så det spørs om jeg ikke må ut under hekken til våren og ta meg en jafs... ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjære venner, jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over Annemartas Urtehagen på Knatten. Vanskelig å sette fingeren på eksakt hva det var, men jeg husker at da boken var fullført, tenkte jeg: Dette stoffet kunne hun (Annemarta) gjort mer ut av. Kanskje var det språket (forventet noe mer poetisk), kanskje var det organiseringen av stoffet (kunne ha vært mer matnyttig)...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja - noen stor LITTERÆR opplevelseer det ikke snakk om. Ikke som jeg husker, heller. Det er mer en "rusle-bok" - litt løst og litt fast ("flanerier" kalte Odd Eidem det vel - ikke at jeg har sansen for Odd Eidem, altså, men betegnelsen har noe for seg.... Forresten, kanskje det var Arne Hestenes som drev med de flaneriene?). Men jeg husker den som a) interessant (mange planter jeg hørte om for første gang, eller lærte noe nytt om) og b) stemningsfull. Eller kanskje "trivelig" er et bedre ord? Men det hører muligens med til historien at jeg for min del liker veldig godt sånne bøker som blander historier og oppskrifter litt hulter til bulter.... (kanskje jeg bare liker litt rot?....)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jippi! Denne har jeg tenkt på siden gymnaset, men husket verken tittel eller forfatter. "Bestefar var en stokk" kjente jeg imidlertid igjen med en gang! Takk for lenke :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra!!! Du vet, den som venter på noe godt... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk.
Det er flere år siden jeg leste denne sist, men det ble et godt gjensyn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra! Og Borgen har jo så MANGE bra noveller... :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er høyt opp blant favorittene mine også. Jeg vet ikke hvorfor jeg kom til å tenke på den, men plutselig var den der. Tusen takk for linken - det sparte meg for en tur på biblioteket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her står den i hvert fall! http://bokelskere.no/bok/noveller-i-utvalg-1936-1961/84904/
Beklager at jeg ikke laget bedre lenke i travelheten:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er perfekt. Tusen takk :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen