Islandske Gerdur Kristny blir av og til sammenlignet med danske Helle Helle og i denne romanen som handler om endringen fra barn til voksen kommer det tydelig frem at det finnes likheter mellom disse to. Ikke alt blir sagt i klartekst og man må være villig til å pirke litt i overflaten for å få fullt utbytte av boken,
I Smarties er handlingen lagt til Island i midten av 80-tallet, en tid hvor man hadde angst for atomkrig.
Les gjerne min omtale her.
Der var du ferdig ja! Gleder meg til å fortsette lesingen i morgen :-) Jeg har faktisk lånt meg bøker av William Blake som jeg skal lese i forbindelse med en diktlesesirkel jeg er med i. Kjekt med litteratur som får en til å oppdage andre bøker.
Igjen har Audur Ava Olafsdottir gitt oss et fengende portrett av en kvinne eller to kvinner og èn mann, om hvordan det er å følge strømmen å gjøre det som forventes av en eller å følge drømmen og dermed risikere å stå litt på utsiden av samfunnet,i hvertfall om vi skriver 1963 på Island! Lavmælt og poetisk portrett av Hekla som gjerne vil bli forfatter. Anbefales!
Les gjerne hele omtalen min her.
Sterk og tankevekkende beretning om det å være pårørende til et familiemedlem som måtte stå utenfor samfunnet på grunn av alvorlig sykdom. Dette er en bok alle burde lese! Anbefales på det aller sterkeste! :-)
Les gjerne hele omtalen min her.
En varm og uhyre morsom julefortelling for barn i alle aldre. En strålende debutbok!
Les gjerne hele omtalen min her.
Ble litt "småskuffet" over denne for den er ikke den samme pagetureren som de andre har vært, og jeg syntes Alice falt litt gjennom og var ikke så tydelig som hun pleier.
ENDELIG satt den helt! :-) Etter to forsøk hvor det har vært delvis stang ut så var det kjekt å se at jeg denne gangen fikk det helt til med teksten til Eikemo. Denne novellesamlingen er bare helt fantastisk!
Hun skriver godt om relasjoner mellom mennesker,noen er såre mens andre er bare vakre. Hun har som alltid et skarpt blikk på mennesker og samfunn.
Les gjerne hele omtalen min her.
Ja,den er god. Jeg har også lest to av årstidkvartetten og begynt på den tredje, de er også veldig gode. Det er en som heter "Jente møter gutt" som er en gjenfortelling av Ovids myte og inngår i en serie hvor en rekke forfattere skriver gjenfortellinger av ulike mytologier.
"I morgen" er en ungdomsroman om en heller mørk og destruktiv kjærlighet. En medrivende og lærerrik fortelling om Ingrid på 17 som har vært sammen med Andreas på 18 i 2 år. Hun oppdager at hun ikke lenger er stormforelsket i ham, det har skjedd mye i forholdet deres og slett ikke alt burde ha skjedd. En godt skrevet og ikke minst viktig bok. Anbefales!
Les gjerne hele omtalen min her.
Jeg har lest flere av forfatterens bøker og har likt de aller fleste av dem, men akkurat denne fikk ikke jeg det til med heller. Er dette første møte så vil jeg anbefale deg å prøve en av hennes andre bøker.
Islandske Gerdur Kristny har skrevet en gjendiktning av gudediktet "Skirnes ferd" og selv om hun ligger tett opp mot det norrønne i det hun skriver klarer hun på en utmerket måte å blande inn moderne tid. Et vemodig og vakkert langdikt om grusomheter som rå vld og overgrep i nære relasjoner og tvangsekteskap er noen av temaene hun tar opp.
Les gjerne hele omtalen min her.
Det er kanskje ikke helt uten grunn at Deborah Levy har vært kortlistet til Bookerprisen to ganger for det er ingen tvil om at hun kan dette med å skrive og skape dramatiske scener i romanene sine. Dette er en mørk og noe lunefull bok om depresjon, lidenskap, og ikke minst dysfunksjonelle forhold pakket inn i en roman som ved første øyekast ser ut til å være om en idyllisk ferieuke på den franske riviera. Vel så feil kan man altså ta!
Dette er ingen enkel bok å skrive noe om og jeg var lenge usikker på om jeg egentlig likte den, men i dagene som har gått etter endt lesing har romanen og flere av karakterene vokst på meg og jeg kan ikke annet enn å si at dette er en god bok.
Les gjerne hele omtalen min her.
Dette må være noe av det mest merkverdige jeg har lest på veldig lang tid! Dette er en roman som ikke gir noe ved dørene for her må man jobbe for hvert eneste ord og setning, og det finnes rom for flere tolkninger slik jeg ser det! En spesiell leseopplevelse og en ypperligbok for en lesesirkel for her er det absolutt rom for diskusjon. Om en begavet men ensom gutt på fjorten år som blir mobbet. Mistenker at han kan være innunder autismespekteret et sted.
Les gjerne hele omtalen min her.
Dette er kristin Vallas tredje roman og mitt aller første møte med henne, det blir ikke det siste for dette var veldig bra.
Elin som opplevde å miste to brødre og faren i en ulykke når hun var ti år er tilbake i hjembygden for å selge barndomshjemmet etter at moren gikk bort. Hun oppdager at foreldrene har bært på en stor (og tragisk)hemmelighet i alle år.Velskrevet og fin bok jeg anbefaler på det aller varmeste!
Boken kommer i høst!
Hele omtalen min kan leses her.
Tusen takk for det :-) kjenner jeg gleder meg til å ta fatt.
Kos deg med "Fuglene under himmelen" når du kommer så langt!
Jeg fikk skikkelig sansen for måten han skrev på så om denne er representativ for forfatterskapet hans ellers, som jeg har en mistanke om at den er så har jeg tydeligvis mye å glede meg til fremover. At han som du nevner kan skrive interessant om en stein er det en gledelig nyhet for meg for jeg liker forfattere som skriver interessant og spennende om trivielle ting. Nå fikk jeg enda mer lyst til å kaste meg over forfatterskapet hans, samtidig undrer jeg meg på hvorfor jeg aldri har lest noe av ham før. Det er uansett aldri for seint å begynne. Tusen takk for tips til videre lesing :-)
Mitt aller første møte med Knausgårds forfatterskap må sies å være vellykket for dette var meget bra! Likte måten han formidlet sårheten som lå der hele tiden og ikke minst de mange og vakre skildringene av dyreliv og natur. Dette er en slags moderne versjon av Peer Gynts Solveig. Anbefales på det sterkeste! :-)
Les gjerne omtalen min her.
Oj, så bra! Kan tenke meg det er både interessant men som du sier også litt rart, og kanskje litt vondt også med tanke på det som har foregått der. Burde nesten være et "must" for alle å dra til et sånt sted en eller annen gang, slik at man ikke glemmer selv om man ikke har følt det på kroppen selv slik som fangene der gjorde.
Kan man finne sin livs kjærlighet på et så grusomt sted som Auschwitz? Det gjorde Lale Sokolov. Les den vakre men også vonde historien til Lale, et tidsvitne som overlevde grusomhetene som fant sted under 2.verdenskrig. Boken anbefales på det aller sterkeste!
Les gjerne hele omtalen min her.
Guddals nyeste diktsamling gjorde sterkt inntrykk på meg, dikt som kanskje ikke står godt alene men sammen så blir det til en god og ikke minst vond leseopplevelse. Hun skriver ofte om ensomhet og psykiske lidelser i bøkene sine men hun finner stadig noe nytt å skrive om. Anbefales!
Les gjerne omtalen min her.