Tiden er gratis,
Du kan ikke eie den,
men du kan benytte den.
Du kan ikke holde den,
men du kan bruke den.
Når du har mistet den,
kan du aldri få den tilbake...
ukjent
Jeg ser at det er blitt spurt etter Bokelskere-app i et par år her. Er det VIRKELIG ingen som ser potensialet? Jeg ville GLADELIG betalt for en slik. Ser for meg en med samme grensesnitt som Flixster (for film). Så i mellomtiden - finnes det andre som har laget en slik app - gjerne utenlandsk?
Det regner ikke i Sarp idag, men igår regnet det litt og det tordnet fra ca 11 til minst 18, var en tur i Fredrikstad for å handle div på tilbud hos Coop Mega og der var det sol og varmt. Når jeg kjørte hjem med bussen kom vi forbi bilulykka på rv 109, på den ene av 3 biler var hele snuta så og si vekk, og på en annen var airbaggen utløst.
Skal prøve å komme meg gjennom 4 bøker i helgen, 3 av dem forfaller til uka, altså bare biblioteksbøker for tiden. Har nettopp vært og hentet 4 pakker med bøker på post-i-butikk, 15 pent brukt fra England (bl a den dyreste brukte jeg har kjøpt på lenge om Titanic og hennes søsterskip for 300 kr) og 8 nye engelske barnebøker på AdLibris.
De jeg leser denne helgen er:
Tjuesyv bein,
trettifem muskler,
omtrent to tusen nerveceller
i hver av våre fem fingertupper.
Det holder i lange baner
til å skrive Mein Kampf
eller Ole Brumm.
Forfatter: Wislawa Szymborska
Utgitt: Fra samlingen «Livet er den eneste måten», dikt 2002 – 2012. Gjendiktet av Christian Kjelstrup. Tiden Norsk forlag 2013.
Jeg skal prøve å komme meg gjennom 4 bøker denne helgen, har 10 biblioteksbøker som forfaller på mandag, men kan fortsatt fornye. Skal lese følgende bøker først:
Store norske Leksikon:
Johan Kristoffer Bojer født 6. mars 1872 i Orkdal, Sør-Trøndelag
død 3. juli 1959 i Oppdal, Sør-Trøndelag
Han var en av 1900-tallets mest produktive norske forfattere. Han var født utenfor ekteskap og vokste opp på husmannsplassen Fætten i Rissa, der Randi og Elias Fætten ble som foreldre for ham.
Har fått tak i den, husker jeg så den på gratishylla sist jeg var på biblioteket og den sto der fortsatt. Har lest Skyskraperengler, så jeg tenkte jeg skulle lese denne også hvis den fortsatt var der og det var den.
Jeg var veldig
liten, sommerdag
var det og en øy i fjord-
gapet, himmel, horisont
og hele greia var
enkel, det er bare å spole
tilbake: Jeg var
veldig liten og sto urørlig
på øya i fjordgapet med en stein
og tenkte mitt om morfar
som plutselig var så død
og borte. En rund
stein. Foran himmelen, horisonten
var jeg veldig
Hvis du nå sier og så
Videre? Sier jeg ikke mer
Forfatter: Dag Larsen
Utgitt: Fra samlingen «Norske gutter» - dikt for yngre mennesker. Tiden norsk forlag 1992.
Morsom men allikevel tankevekkende om sammenbrudd, familie, svik og tillit, vennskap og kjærlighet. Boka klarer det kunststykket å holde seg innen formen "forviklingskomedie" uten samtidig å bli anmassende og hesblesende. Anbefales!
Life is like a bicycle. If you want to stay balanced, you have to keep moving.
Jeg bryr meg ikke om fotball, men følger med på resultatene på text-tv, kanskje ser jeg på finalen, men leser nok ved siden av.
I går (fredag den 13de ) leste jeg Serien 7 fjell av Gunnar Staalesen. Den likte jeg så godt at jeg skrev opp alle bøkene om Varg Veum på en lapp for senere lesning. Så snart trygda kommer til uka skal jeg ta med meg Billy bladene jeg har lest og bytte dem inn i Literaturhjørnet og se om jeg finner noen Varg Veum der og kanskje noen Billy jeg ikke har lest.
Resten av helgen leser jeg på Jeg, Arne av Charlie Christensen, Kysten vår. Bd. 1 - indre Oslofjord, Sir Gawain og den grønne ridder og Merlin - vismann, trollmann, kriger og profet.
morsomt. Jeg derimot fikk en annen opplevelse. Det var vanskelig å komme seg inn i, men så ble det en rytme og jeg synes at gjentagelsene ble sterkere. Jeg ble betatt av skrivemåten :)
Du har jo Fortellingen om, flere å velge i der. Har lest en del av dem selv, og etter at jeg leste den om Fridtjov Nansen lånte jeg meg Nord i tåkeheimen på biblioteket. Jon Ewo har også skrevet bra fagbøker, har lest 6 av dem så langt.
Lettbent og underholdende, og tro til sjangeren. Enkelte av bokens premisser virker en smule søkt, og karikaturene av enkelte navngitte politiske skikkelser fra virkeligheten er så groteskt overdrevne at det ikke egentlig er morsomt lenger. Boken lider også under at det aldri er noen reell spenning knyttet til hvordan det skal gå i noen av bokens hovedtråder. Ikke det beste jeg har lest av Guillou.
Helt grei oversikt over alle argumenter som trengs for å gjendrive ethvert argument eller argumentasjonsrekke fra kreasjonistisk hold. Temmelig opplagte greier etter min mening, men godt skrevet, og skrevet slik at det aldri blir kjedelig å lese. Kan trygt anbefales til alle som føler for å involvere seg i debatter med kreasjonister, men som kvier seg for hva det innebærer.
Helt grei gjennomgang av argumentene for at Gud er unødvendig for å forstå noe som helst i universet, men kanskje en smule pedantisk i norsk perspektiv.
I Mai ga jeg terningkast 6 til 2 bøker;
Pulsvarmere, håndstrikket, lenge .
Kritt i alle farger
sekunder – minutter – timer
en dagbok, blanke ark.
Og et skjerf med hull inni
Og en klokke som går baklengs når vi er sammen.
Forfatter: Martina Gaux
Fascinert av den vakre byen eller kanskje du skal på reise til Praha? Her er en liste med romaner hvor hele eller deler av handlingen foregår i Praha. Kom gjerne med tips til andre titler som passer inn i denne listen, så kan jeg oppdatere den.
Jeg leste om lydbøkene til graphic audio på facebook-siden til E.E. Knight, en av mine favoritt-forfattere. Syntes det hørtes spennende ut, så jeg bestemte meg for å prøve dem. De har stort utvalg, så det var vanskelig å velge første bok, men Batman er jo tøff :-) Slagordet deres er "A movie in your mind" og jeg synes det er veldig treffende. De har en oppleser, som leser boken, men alle replikker blir fremført av stemmeskuespillere. Jeg er litt usikker om de skriver om bøkene litt, denne er 6 timer lang så de har i hvert fall beholdt mye. Og disse skuespillerne virker mye mer profesjonelle enn mange av radioteaterene jeg har hørt i det siste (kanskje med unntak av BBC sine). Det er også stemningsfull musikk i bakgrunnene og utallige lydeffekter. I slåssescener leser fortelleren hva som skjer mens hvert slag og smertestønn kan høres i bakgrunnen. Dette var veldig bra, alt hadde høy kvalitet og det var veldig lett å leve seg inn i historien. Det eneste minuset var et par steder hvor musikken ble litt høy så jeg måtte konsentrere meg for å høre stemmene. Selve boken var ikke av det beste, men helt ok hvis man liker Batman og tegneseriene fra DC. Jeg tror egentlig fremførelsen gjorde den bedre enn om jeg hadde lest den selv. Når Justice League prøver å stoppe en demning i å briste, blir et gammelt tempel vasket frem fra jorden. Når arkeologer begynner å rote rundt i tempelet slipper de løs The Stone King, en 5000-år gammel ond sjaman som ønsker å ødelegge verden. Det jeg likte best med denne var at det er Batman (superhelten uten superkrefter) som må redde dagen. Den morsomste scenen må være når Batman drar til Arkham Asylum for å få hjelp av skurken Scarecrow. Scarecrow er en fanatisk boksamler, og jeg måtte bare le når Batman bruker en gammel og sjelden bok for å presse ham. Alt i alt er The Stone King for meg en middelmådig bok, men fremførelsen til gjengen i graphic audio gir den et skikkelig boost og gjør den til en spennende opplevelse. Jeg kommer definitivt til å prøve flere lydbøker fra dem.