Helg igjen! Siden det er flomvarsel på østlandet regner jeg med at det blir innehelg og mye lesing på meg.

Denne helgen fortsetter jeg med The Gates of Babylon, serien om fundamentalistiske mormonere. Dette er 6. boken som er skrevet og jeg har lest i Rightious-serien av Michael Wallace.
Neste bok ut er Ikke si det til noen av Jon Gangdal. Gangdal er en favoritt når det kommer til bøker fra virkeligheten, denne gangen er det Vågå-saken han har skrevet om.
Njålssoga, den islandske ættesagaen skrevet på 1300-tallet er også fortsatt med meg. Gammel ættesaga høres kanskje kjedelig ut, men denne slår lett Jo Nesbø i antall drap og her skjer det mye hele tiden.

Hva er planene dine i helga? Blir det tid til bøker?

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Fint lesevær om dagen :-) Med Haruki Murakami sin The Windup-Bird Chronicle på øret skyter strikkingen fart. Liker Murakami og lar det gå litt tid mellom hver gang jeg leser en av hans bøker slik at jeg kan glede meg, he-he.

Med familiens småbarn hører vi på Gangsterbestemor (Walliams) - kjempemorsom roman for små og store! Så blir det gjensyn med flere av Bjørn Rørviks herlige fortellinger både på papir og som lydbok; Tutomaten, Bukkene Bruse på badeland og Bukkene Bruse vender tilbake (ny og herlig oppfølger). Dessuten med flotte tegninger/illustrasjoner. Gangsterbestemor må anskaffes i papriformat også! Fint å sitte sammen og lytte og le!

Har også litt dilla på å høre gamle Misjonen-sendinger (P4) på podcast (Antonsen og Golden). - Et godt glis, for ikke å si en god latter, på sommerkveldene :-)

Vibeke: Njålssoga bør jeg få satt opp på leselisten snart! :-)

God leseuke til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Yes da, finner alltids tid til bøker. Denne helga har det vært rimelig lettlest ungdomsbøker. Fallen engel og Cressendo av Becca Fitzpatrick. To igjen, og jeg må jo finne ut hvor dette ender. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alltid tid til bøker hos meg:-) noen stor sommervarme er det ikke,men da får jeg kose meg med Njålssaga.,som er min hovedbok:-),nattbordboken er "Englemakersken" av Camilla Läckberg:-) God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi Njålssaga er det det lenge siden jeg har lest. Det er en fin saga :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga hører jeg på Madonna-gåten av Knut Nærum. Også leser jeg Det finnes ingen helhet av Helga Flatland..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg byrja helgi på landskappleik på Geilo, skal fortsetja med bryllaup på Stord og avslutta med reise til London. Men nokre reiseetappar gjer at det vert tid til lesing for det, og i høve bryllaup les eg ein roman om nett det fenomenet - å vera singel i bryllaup: The singles av Meredith Goldstein. Hennar debutroman, frå 2012, og ingen høydare i leseåret, men lett underhaldning til tog og buss og ferje og fly. Når eg er feridg med den vert det å ferda Three Men in a Boat av Jerome K. Jerome, som eg byrja på (litt for seint) i fjor sommar. Strålande sommarkjensle og klassisk britisk humor som høver godt til opplading til London.
Om det vert tid til det etter desse to korte romanane, og iallefall med i kofferten, blir det & me skal verta omskapte av Mariell Øyre og Jostein Avdem Fretland, sambygdingar og søte ungdomar (vel, unge vaksne no) som har skrive roman om Paris og London. Håpar - og trur - det òg vert god London-lektyre.
Engelskspråklege romanar elles legg eg att heima - eg reknar med kofferten blir nedtyngd nok av denslags som det er på ei veke i Storbritannia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her blir det Mons Kallentofts vårlik som jeg nyter innimellom når min kjære 9 uker gamle cocker spaniel valp Emma sover. Nyter sommer og " mammaperm" , men lese får jeg alltid tid til. God lesehelg til deg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Salg av leilighet og flytting gjør at bøkene blir satt litt på hold, men driver nå fortsatt med Haikeren av Lee Child. Den er veldig spennende så langt jeg har kommet meg, men det er ikke så ofte jeg får lest nå om dagen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lykke til med flytting og salg. Noen ganger kommer livet i veien for bøkene, heldigvis kanskje :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pc-trøbbel og oppussingstrøbbel gjør meg frustrert om dagen, da sliter jeg med å konsentrere meg om noe som helst. Håper på en snarlig løsning.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lykke til, håper du finner roen og at alt ordner seg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :) det har ordnet seg allerede, og jeg tillater meg å være litt stolt av meg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres det ut som du har all grunn til å være :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så søt du er :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk når tingene ordner seg så fort,og stolt skal du være:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helga startet med en liten feiring av dagen min,det er ikke bare ukene som flyr,jammen gjør årene også!! Kjøpte gave til meg selv og mannen i natt,: tur til Kypros neste fredag! Har begynt å plukke ut bøker jeg tar med meg! Nå i helga leser jeg Geisha av Arthur Golden. En bok som jeg er blitt anbefalt i flere år,og som endelig har fått kjøpt! En sterk historie!
Ellers har vi fortsatt flott sommer her i sør,litt kald vind,men ellers har det kun vært noen få millimeter med nedbør siden 17 mai! Så her roper alle plantene etter regn,og plenene har ikke mye grønn farge igjen:-( Men uansett vær og vind kjempegod helg til dere alle:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerer! At årene flyr er det ikke noe tvil om, jeg teller selv ned dagene til den fryktede 30-årsdagen :-)

God tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet at det er mange damer som gruer seg til 30 årsdagen,har aldri skjønt hvorfor? Jeg for min del har alltid tatt årene som de kommer og tenkt at det er livets gang,alternativet er jo ikke noe for meg enda:-) Så kos deg du som er ung,og 30 er en fantastisk alder!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nok ikke alderen i seg selv jeg har problemer med, for jeg vet selvfølgelig at det å bli 30 ikke er noen stor greie. Takk for ennå en påminnelse :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Huset i Søgaten av Nini Roll Anker, Er ikke så veldig begeistret til nå (s 65) men vi får se. Skal lese den ut i allefall. Ellers har jeg så vidt begynt på Claudio Magris' Donau På baksiden av boka står det. Det er en reiselitterær klassiker og et hovedverk i moderne europeisk litteratur.
Vel, det gjenstår å se hvordan boka faller i smak hos meg.
Anders Hegers bok "Men landet er Norge" (Prosessen mot Mykle 1956-58) har jeg liggende klar. Den boka har jeg forventninger til, og ser fram til å begynne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det regner ikke i Sarp idag, men igår regnet det litt og det tordnet fra ca 11 til minst 18, var en tur i Fredrikstad for å handle div på tilbud hos Coop Mega og der var det sol og varmt. Når jeg kjørte hjem med bussen kom vi forbi bilulykka på rv 109, på den ene av 3 biler var hele snuta så og si vekk, og på en annen var airbaggen utløst.

Skal prøve å komme meg gjennom 4 bøker i helgen, 3 av dem forfaller til uka, altså bare biblioteksbøker for tiden. Har nettopp vært og hentet 4 pakker med bøker på post-i-butikk, 15 pent brukt fra England (bl a den dyreste brukte jeg har kjøpt på lenge om Titanic og hennes søsterskip for 300 kr) og 8 nye engelske barnebøker på AdLibris.

De jeg leser denne helgen er:

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om det her på Nord-vestlandet er strålende vær,blir det nok lesing på meg lell.Ble ferdig med Og fjellene ga gjenlyd denne uka,og den var bra,men dog ikke så bra som de to første av Hosseini synes jeg. Nå har jeg begynt på Jonas Gardell,Tørk ikke tårer uten hansker.Det er jo tre bøker,så det er mulig jeg må ta Steinbecks Øst for Eden 2.innimellom der.
God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er komen til Brasil, og i byen eg bor i så regner det så mykje at det godt kunne vært sendt ut flaumvarsel her også. Ein får sjå positivt på det, det blir meir tid til lesing. Straumen er borte, håper den kjem att før kvelden, slik at ein kan lese då også.

Uansett, eg har nettopp gjort unna den politisk ukorrekte vegvisaren til brasiliansk historie. og ei slags diktsamling. Når eg kallar det for "ei slags diktsamling" så er det ikkje negativt meint, eg kjem nærmare inn på dette i bokomtalen etter kvart.

Så har eg starta på Paulo Coelho sin siste bok, Adultério. Eg veit ikkje kva tittel den vil få på norsk, men "Utruskap" vil vere ei grei oversetjing. Eg har ikkje kome lenger i boka enn at eg framleis har eit håp om at Coelho vil overraske meg på ein positiv måte. Og når eg blir lei av å lese på portigisisk, så har eg også lest litt i, og kjem til å halde fram med, Sandmannen av Lars Kepler.

Og medan eg skriv så har straumen kome attende. Håper det varer. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Barnebarnbesøk i Oslo hvor det kom en måneds nedbør på tre timer i går. Leser En sjøens helt - Skytteren med Jon M og ser Fotball VM.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline