Stoner av John Williams er den beste boken jeg har lest på en stund. Tar også med Skuggorna och regnet av Håkan Nesser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen av Håkan Nesser! En favoritt! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fullførte to bøker i mai. Begge var bra på hver sin måte. Den som gjorde sterkest inntrykk var The White House Boys - An American Tragedy av Roger Dean Kiser . Jeg har nevnt denne boken før i noen av lesehelgtrådene. Det tok meg en stund å få fullført boken, siden den var på engelsk, og det i tillegg var en bok med et tragisk tema, som gjorde inntrykk, men det er en bok jeg vil anbefale å lese, for dem som "liker" denne type historier og temaer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Damekupèen av Anita Nair er ikke bare det beste jeg har lest i mai, den har også fått plass i det smale utvalget mitt av favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Øya av Victoria Hislop. Fantastisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kom tilfeldigvis over ei bok av Carin Gerhardsen og ble bergtatt, måtte umiddelbart ha fatt i de andre hun har skrevet også og holder på med dem nå. Meget velskrevet krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hundreåringen som klatret ut av vinduet......:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Mai ga jeg terningkast 6 til 2 bøker;

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er verkeleg ei god bok. Endeleg har eg fått lest boka som eg har hatt liggjande på vent så lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har lese ein heil del i mai, men ikkje fullført svært mange bøker. Av dei eg har fullført, er nok den som kjem til å sitja i lengst Hvem er du, Alaska? av John Green - mi fyrste Green-bok, men ikkje den siste. So heldig eg er som får lov å jobba med ungdom, og dermed har gode unnskyldningar til å lesa ungdomslitteratur! (Dersom ein no skulle trenga det...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som stor fan av Hvem er du, Alaska? må jeg anbefale Paper Towns, også av John Green. Den har like mye mystikk (og kanskje enda mer!) som Alaska, men er helt klart min favoritt. Har hørt med både voksne og ungdommer, slik som meg, som har lest boka og de har også vært helt frelst! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Buddha på loftet likte jeg godt.
Fordelene ved å være veggpryd er en annen jeg likte godt.
men den jeg likte best i mai er Sønnen av Jo Nesbø

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kor har du fått tak i talen til Gaiman? Eg les alt eg kjem over av han for tidi...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpt hos Adlibris, men den finnes mange andre steder også - for eksempel cdon, Tanum, Platekompaniet og Bokkilden. :) Er nok billigst der jeg kjøpte den, hvis du ikke bestiller fra en utenlandsk netthandel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er to bøker som stikker seg ut i mai, den første er Twelve Years a Slave av Solomon Northup. Sterk og interessant lesning om Solomon som ble født fri og etterlot kone og barn da han ble lurt inn i slavehandelen.
Den andre boken er Haugtussa av Arne Garborg som startet litt tregt for min del, men som plutselig grep tak i meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil trekke fram to av bøkene jeg leste i mai. Det er to romaner som begge handler om gamle menn, men de er veeeldig forskjellige likevel.

Den første er A Single Man av Christopher Isherwood, som handler om en dag i livet til George, en homofil, engelsk litteraturprofessor som bor i USA.

Den andre Tinkers av Paul Harding. Tinkers handler om livshistorien til George Washington Crosby, men gjennom den får vi også livshistorien til hans far, Howard.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stoner er en av favorittene mine - så jeg er enig i alt det positive du skriver om romanen. :)

Mai måned har for min del avstedkommet med to nye favoritter: Mrs. Bridge og Mr. Bridge av Evan S. Connell.
Mrs. Bridge ble utgitt i 1959.
Naive, usikre, Mrs. Bridge har liten kjennskap til verden utenfor sitt eget nabolag. Nye bekjentskaper blir bedømt etter bordmanerer og renhetsgrad på skoene. Hun har aldri ytret et stygt ord i hele sitt liv og er en perfekt middelklassehusmor.

Mr. Bridge ble utgitt i 1969.
Mr. Bridge er en fraværende, dominerende ektemann som jobber og jobber for at familien skal ha alt det han mener de skal ha.

Ikke akkurat en uvanlig problemstilling eller en uvanlig familie, men en familie fra en tid (1930-40 tallet) som ikke kommer tilbake (håper jeg) og Evan S. Connell levendegjør denne familien slik at jeg sent vil glemme den og det vil gå dager og år før familien Bridge havner i glemmeboken min.

Mrs. Bridge and Mr. Bridge fra The Guardian

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fyrmästarens dotter av Ann Rosman, lydbok lest av Mirja Turestedt. Klar femmer, kanskje ikke allverdens innviklet, men tar det igjen på sjarm. Blir glad i karakterene og stedene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shotgun lovesongs! Den overgår til og med Stoner, som også er lest i mai, og som også er fantastisk bra. Men Shotgun lovesongs er den beste jeg har lest i hele år og vel så det.

Mai har vært en storartet lesemåned.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk, det var den som trakk det lengste strået denne måneden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mai har ikke vært noen "lesemåned" for meg! Det har vært så mye annet som blant annet fint vær som har forstyrret min lesero:-) ,men jeg har allikevel noen bøker som er verdt å nevne. "Tak over Teheran var bare en helt fantastisk god bok,den virkelig anbefaler jeg!! Også har jeg jo vært blant de heldige som har lest "Haugtussa",en bok som jeg "tygger" og "tygger" på,og som jeg nok aldri kommer til å fordøye. Den er også varmt anbefalt!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11Hilde H HelsethMads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeIngebjørgGro