Jeg har faktisk bare lest Nuromancer av Gibson. Har en vag erindring av å ha begynt på Count Zero, Mona Lisa Overdrive eller Idoru, men siden jeg ikke leste dem ut så kan den ikke ha fenget meg.
Jeg tydde senere til Neal Stephenson for min dose cyberpunk.
Ja, åpenbart. Det er jo det argumentet som følger i forlengelsen av et slikt selvutleverende utsagn. Han har uansett et godt blikk, og evne til å dra logiske/interesante slutninger av den oversikten han har.
Jeg leser også flere bøker samtidig og de ligger overalt i huset, til min samboeres store irritasjon ;) Jeg leser i sofaen i stuen og skal snart skaffe meg egen lesestol. Jeg har også alltid med en bok når jeg er ute og leser når jeg venter på tog, buss og annet. Det har hendt at jeg blir irritert når toget ruller inn på stasjonen jeg skal av, fordi jeg er midt i et spennende parti i boken.
Ellers er jeg som flere avhengig av å lese på sengen, og det hender ofte at jeg legger meg en time før samboeren min for å få lest nok. Når han har lagt seg, leser jeg med god lommelykt. Kanskje ikke helt bra for synet, men er blitt en vane.
Så mye surr og rabalder og tull som han Kim har begått og gjennomlevd i Beatles og Bly, så følte jeg Bisettelsen som en lenge etterlengtet avslutning. Det måtte jo ende en gang, og det så ikke ut til å ende godt, nesten ikke ved noe tilfelle. Så Bisettelsen ble på en måte en utløsning av mye fortvilelse, endelig ble det ro.
Forbløffende enig med dere begge jeg også gitt. Boka var forsåvidt spennende og greit gjennomført for 'kode-krim' å være. Det slo meg som et litt billig knep det der med hun lille jenta som ble kidnappet og mishandlet. Det ble liksom litt for blatant - "nå skal det vekkes grufulle følelser og avsky". Subtilt? Not so much!
Men selve mysteriet om hva dette "Lucifers Evangelium faktisk var, var spennende å følge en stund, helt til jeg skjønte hvor det bar. Og da var den overveldende følelsen: "åååhh nei, åh nei, du har ikke virkelig tenkt til å dra inn aliens og ufo'er Egeland?" For, åh jo, det gjorde han virkelig. Og resten av boka ble lest i veldig skeptisk, mildt hoderystende lynne.
skal undersøke dette!
Tommel opp!
Vet du, jeg tenkte faktisk på Frognerfitter når jeg svarte. Men i mitt fordommsfulle lune ville jeg anse at feministlitteratur er et enda mer "hard sell" på Frogner. Mens Frognerfitter har alle lyst til å lese, men ingen har lyst til å vedgå seg det, som Se & Hør.
Så all ære til dere som fronter Bitterfitter på Frogner. Ha klar litt mer seriøs feministlitteratur under disken da vel, i tilfelle noen biter på så kan du slå til og prakke på dem fx Simone de Beauvoir, Marilyn French eller Betty Friedan i tillegg. ;)
He he, kommer folk inn med store solbriller og skaut/hatter når de skal kjøpe den også?
Jeg husker jeg hørte denne som hørespill på nrk radio som barn. Og den var skummel, ikke bare teksten var skummel, den hadde en dronende, monoton, ambient dur som en slags "kjenningmelodi". Og den satte virkelig stemningen. huffahuffa.
Jeg har vurdert å dra innom butikken på nrk's oppleveelsesenter og kjøpe den, jeg tror bestemt de har den. Den hadde nok skremt vannet av dattern min.
Jeg likte "Menn som hater kvinner" mye bedre enn boka, men skulle ikke så mye til i og med at boken ikke falt helt i smak hos meg. Synes de skandinaviske filmselskapene generelt er dyktige når det kommer til å filmatisere skandinaviske krimbøker, enten i form av film eller tv-serier.
Ellers blir jeg som regel mektig skuffet hver gang jeg ser en filmatisering av Stephen King sine bøker. "Drømmejegerne" er en av de verste. Det er kun "Den grønne mil", "Carrie", "The Shining" og "Frihetens regn" som scorer godt hos meg. ( om jeg skal plukke ut noen) Noen andre har vært sånn helt greie, men som regel klarer aldri regissørene og manusforfatterne å formidle alt som er i bøkene hans og innimellom skriver de om historien og slutten så den blir nærmest helt ugjenkjennelig.
Jeg foretrekker forøvrig alltid å lese boka før jeg ser filmen.
Samme her :)
Hvis du vil ha noen gode, gamle klassikere kan "De dødes tjern" "Døde menn går i land" og "Nattmennesket" av André Bjerke ( Bernhard Borge) anbefales. Samt Agatha Christie: Ti små negerbarn og Mord på Orientekspressen.
Jeg gjør også noe lignende: har et eget word dokument med leseliste over alle bøkene som skal leses, og et eget dokument hvor jeg skriver anmeldelser av alle bøkene etterpå. Ved årets slutt printer jeg ut arkene med anmeldelser og tar vare på dem. I og med at jeg er glad i å katalogisere på den måten, er bokelskere et flott sted :)
Min "greie" når jeg leser, er at jeg alltid må se hvor langt det er til neste kapittel når jeg skal starte på ett nytt.
skal se hva jeg kan få til med dette.
Takk for det!
Det er veldig moro å se diskusjoner som startes, sitater som hagler inn og bokhyller som fylles.
Jeg har ofte undret meg over hva som gjør at noen bøker selger i bøtter og spann, mens andre blir forbigått i glemsel. Twilightserien er ett eksempel, men jeg kunne selvsagt nevnt mange, mange flere. Og det som ofte forundrer meg er at det slettes ikke er slik at bestselgerne nødvendigvis er de bøkene som er best skrevet eller har den beste handlingen. I motsetning til mange andre synes jeg ikke "Menn som hater kvinner" var så original og genial som mange skulle ha det til og jeg undrer meg mang en gang på hvorfor den selger så godt.
Avisomtale spiller selvsagt en rolle, jeg innrømmer glatt at jeg kan la meg friste til å kjøpe en bok utifra forhåndsomtalen, men langt fra alle bøker som nevnes ofte i media blir bestselgere. Se bare på biografien til Mia Gundersen eller noen av bøkene til Ari Behn. Spørsmålet er, hva annet må til for å skape dette? ( Og jeg vet jo at om noen visste svaret på dette, ville de vært en rik forfatter - men jeg synes det er et interessant emne å reflektere over)
Jeg ønsker at man kunne merke av bøkene man ønsker seg og vil lese, uten at disse skal telle med i totalt antall bøker man har i bokhyllen.
Mener du at tallet i menyen -
- burde fratrekkes bøker som ligger under "skal lese" eller "ønsker deg"? Slik at om man har lagt til 100 bøker, men ønsker deg 10 av disse, så burde det stått 90 bøker?
Det er mange bøker jeg slett ikke eier, men ønsker å lese (jeg får mange gode ideer her), - men nå utgjør de ønskede bøker en kvartedel av "bokhyllen min", og gjør oversikten vanskeligere mhp de bøker jeg faktisk har.
Jeg ser at du har opprettet en bokhylle med navnet "ØNSKER Å LESE". Mener du at du vil ha denne bort fra kakediagrammet her?
Kan ikke bokhyllen bare utgjøre antall bøker man faktisk har lest?
Kan du forklare nærmere hva du mener med bokhyllen i denne sammenhengen?
Bifaller sangvin her!
I tillegg vil jeg si at spørsmålet om de som leser er "mer åpen / mindre dømmende / har større innlevelsesevne / bedre menneskeforståere" er en ganske unyttig og selvforhærligende måte å nærme seg evt. positve effekter av lesing.
Da er det bedre å nærme seg problemstillingen som sangvin gjør: "gir lesing fortrinn?". Og det tror jeg utvilsomt det gjør.